ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βρίσκει λύση από την Ευρώπη με Σέμπο

βρίσκει-λύση-από-την-ευρώπη-με-σέμπο-426462

Ενα ακόμη μεγάλο όνομα απασχολεί τον Ολυμπιακό Βόλου που θέλει επίθεση φωτιά εν όψει της συμμετοχής τους στη Super League. Μπορεί εδώ και καιρό στα γραφεία της βολιώτικης ΠΑΕ, να βρίσκονται προτάσεις για πολλούς παίκτες, αλλά προτεραιότητα φαίνεται να έχουν οι Αργεντίνοι και οι Ευρωπαίοι που ήδη είδε ο team manager Τάκης Γιαννόπουλος.
Ενας από αυτούς είναι και ο 26χρονος Σλοβάκος διεθνής ακραίος επιθετικός Φιλίπ Σέμπο
της γαλλικής Βαλενσιέν .
Ο Σέμπο χειρίζεται εξαιρετικά και τα δύο πόδια του, έχει μείνει ελεύθερος και, παρά το γεγονός πως η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη για αυτόν, θεωρείται από τον Σάκη Τσιώλη πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.
Ακόμη στα υπ’ όψιν είναι ο 30χρονος Αργεντινός μέσος Σέρχιο Χοσέ Μπαστίντα, ο οποίος έπαιξε στην Ααράου στην Τσεχία, στην Τέπλιτσε στην Ελβετία, ακομη στην Λουγκάνο και στην Ζυρίχη, αλλά και στην Κύπρο στην ΠΕΠ Πιτσιλιάς και Νέα Σαλαμίνα και μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ, έχοντας όμως και οργανωτικά καθήκοντα.
Από την Κύπρο ενδιαφέρον υπάρχει για έναν ακόμη Αργεντίνο. Πρόκειται για σέντερ φορ της Ομόνοιας Φρανσίσκο Αγκίρε, που φέτος έπαιξε στη Λεμεσό. Η Ομόνοια είχε δαπανήσει 600.000 ευρώ για την απόκτηση του παίκτη από την ελβετική Σεντ Γκάλεν, ωστόσο ο Λατινοαμερικάνος επιθετικός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού σε 14 συμμετοχές σημείωσε μόλις 3 γκολ και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Το βιογραφικό του εν λόγω είναι πλούσιο, καθώς εκτός από την Ομόνοια και τη Σεντ Γκάλεν έχει αγωνιστεί σε Μπάνφιλντ, Μπράουν, Κίλμες και Αλ Αραμπί.

Ακόμη στα υπ΄ όψιν από την Αργεντινή είναι ο μεσοαμυντικός της Βελέζ, Πάμπλο Μαρτίν Λίμα. Ο 29χρονος είναι Ουρουγουανός και είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου, είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα της Αργεντινής. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Σαντιάγκο Άμπελ Όγιος, αλλά ο 28χρονος Αργεντινός άσος της Λανούς, που παίζει τόσο σαν στόπερ όσο και σαν δεξί μπακ (17 συμμετοχές και 1 γκολ στο Κλαουσούρα).
Γενικά οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πολλά στους παίκτες από την «χώρα του τανγκό»και για τη νέα περίοδο που θα τους βρει στην Super League, μοιάζοντας να έχουν βρει την πηγή απ΄ όπου μπορούν να αντλήσουν καλούς ποδοσφαιριστές σε προσιτές τιμές, παίρνοντας ως παράδειγμα τους Μόνχε-Ούμπιντες που αποδείχθηκαν λαβράκια φέτος και βοήθησαν τα μέγιστα στην άνοδο. Μια τέτοια περίπτωση που επίσης εξετάζουν με προσοχή είναι του 28χρονου επιθετικού της Ντεφένσα Χουστίσια (ομάδα Β΄κατηγορίας) Χουάν Μαρτίν, ο οποίος ήταν συμπαίκτης του Ούμπι, είναι φορ κορυφής και τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Μάλιστα την περίοδο 2007-2008 με την φανέλα της Εστουντιάντες Μπαΐα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Β΄ κατηγορίας, πετυχαίνοντας 28 γκολ σε 31 ματς!
Τον Μαρτίν τον έχει παρακολουθήσει ο Σάκης Τσιώλης σε DVD και έχει πειστεί για τις ικανότητες του, ενώ ο παίκτης έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Την προηγούμενη περίοδο 2006-2007 ήταν συμπαίκτης με τον Ούμπιντες, ο οποίος φέρεται να έχει ερωτηθεί και να έχει δώσει τις δικές του καλές συστάσεις για την αξία του Μαρτίν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου