ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβλημάτισε η άμυνα

προβλημάτισε-η-άμυνα-454315

Μέτρια εμφάνιση από την Εθνική Ελλάδας στην πρόβα ενόψει της Νοτίου Κορέας, καθώς με τους… Βόρειους έμεινε στο 2-2. Τα γκολ της εθνικής που δεν έπεισε, πέτυχαν οι Κατσουράνης και Χαριστέας. Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-3-3, ενώ ξεκίνησε την ενδεκάδα με παίκτες που υπολογίζει για βασικούς στο Μουντιάλ. Την εστία της Εθνικής υπερασπίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μόρας και Κυργιάκος, αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ δεξί μπακ ήταν ο Βύντρα. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τζιόλης, ενώ στην επίθεση ο Γκέκας ήταν στην κορυφή και είχε δεξιά τον Σαλπιγγίδη και αριστερά τον Σαμαρά.

Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν πολύ δυνατά και μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Κατσουράνης σέρβιρε στον Σαλπιγγίδη, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο της Β. Κορέας.

Η ευκαιρία του "Σάλπι" δεν ήταν απλά μια… φούσκα, αφού οι παίκτες του Ρεχάγκελ συνέχισαν με τέρμα το γκάζι και στο 2ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Δράστης ήταν Κατσουράνης που εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων και έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα.

Οσο τα λεπτά περνούσαν και ήταν φανερό πως η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία. Το γκολ ήταν θέμα χρόνο να έρθει για τους Ασιάτες και πράγματι στο 23′ ο Γιόνγκ Τάε Σε με απίστευτο σουτ από πλάγια θέση κατάφερε να νικήσει τον Σηφάκη και να διαμορφώσει το 1-1.

Η ελληνική άμυνα καρδιοχτύπησε και άλλες φορές. Με τον Χονγκο Γιόνγκ Γιο (28′) και στην συνέχεια με τον Γιόνγκ Τάε Σε (29′, 33′) οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 2-1. Στην επανάληψη, ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε ένα γερό… λίφτινγκ στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας, αλλάζοντας 6 παίκτες. Πάντως, οι αλλαγές του βγήκαν σε καλό του Γερμανού προπονητή, αφού ο Άγγελος Χαριστέας τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό (49′) του στο παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει με πλασέ και να δώσει ξανά προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα. Όλα ξεκίνησαν από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, όπου ο επιθετικός Νυρεμβέργης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Η χαρά των διεθνών μας δεν κράτησε για πολύ… Συγκεκριμένα, τρία λεπτά μετά το γκολ του Χαριστέα (52′) οι Βορειοκορεάτες εκμεταλλεύτηκαν άλλη μια αδράνεια στην άμυνα της Ελλάδας και έτσι έφερε γρήγορα γρήγορα το παιχνίδι στα ίσα. Ο Γιόνγκ Τάε Σε πέρασε σαν σταματημένο τον Σπυρόπουλο, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-2. Από ‘κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας ήταν σαφώς επηρεασμένο από τις πολλές αλλαγές και έτσι τα λεπτά περνούσαν με… δυσκολία και δίχως ευκαιρίες. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ματς, όπου βρήκε τις δύο ομάδες στο 2-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Σηφάκης (46′ Τζόρβας), Σπυρόπουλος, Βύντρα (46′ Σεϊταρίδης), Μόρας, Κυργιάκος (46′ Α. Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς (46′ Χαριστέας), Σαλπιγγίδης, Γκέκας (46’ Καπετάνος).

Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιόνγκ Χουν): Ρι Μιόνγκ Γκουκ, Τσα Γιόνγκ Χιόκ, Πακ Ναμ Τσολ, Ρι Κβανγκ Τσον, Γι Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιόνγκ Γιό, Μουν Ιν Γκουκ, Πακ Τσολ Γιν, Ναμ Σονγκ Τσολ, Αν Γιούνγκ Χακ, Γιόνγκ Τάε Σε.

Ανέτοιμη η Νιγηρία

Ανέτοιμη έδειξε η Νιγηρία στο φιλικό που έδωσε κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής ήρθε ισόπαλη 0-0 με το ασιατικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Βάτενς της Αυστρίας, δείχνοντας πως θα χρειαστεί δουλειά μέχρι τις 12 Ιουνίου και τον εναρκτήριο αγώνα κόντρα στην Αργεντινή. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «σούπερ αετών», Λαρς Λάγκερμπακ, χρησιμοποίησε τους περισσότερους βασικούς του παίκτες και δεν πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία τους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου