ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός ημιτελικών η Πρεβολαράκη και… εκτός διοργάνωσης

εκτός-ημιτελικών-η-πρεβολαράκη-και-ε-797100

Εκτός ημιτελικών στα 53 κιλά του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών έμεινε η Μαρία Πρεβολαράκη. Η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, στον αγώνα της οκτάδας ηττήθηκε 6-3 από την Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα) και έμεινε εκτός ημιτελικών και εκτός διοργάνωσης.

Και αυτό γιατί η αναμενόμενη νίκη της Γιοσίντα επί της Βιλεγκάς στα ημιτελικά, υποχρέωσε την Μαρία Πρεβολαράκη να μείνει εκτός διαδικασίας ρεπεσάζ.

Η 33χρονη Γιαπωνέζα κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, στον αγώνα της τετράδας των 53 κιλών, νίκησε 6-0 την αθλήτρια από την Βενεζουέλα με αποτέλεσμα να προκριθεί στον τελικό, με την αντίπαλό της να πέφτει στον τελικό των ρεπεσάζ όπου θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Γιοσίντα, στον τελικό των 53 κιλών θ` αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα ελληνικής καταγωγής, Έλεν Μαρούλις (Ελένη Μαρούλη), η οποία στον άλλο ημιτελικό νίκησε με πτώση την Μάτσον από τη Σουηδία.

Είχε περάσει άνετα στα προημιτελικά

Λίγο νωρίτερα, η Ελληνίδα είχε πάρει την πρόκρισή στην προημιτελική φάση επικρατώντας με 5-1 στη φάση των «16» της Κουμάρι Μπαμπίτα από την Ινδία.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε την πρώτη περίοδο δυνατά και έφτασε γρήγορα στο 3-0, ενώ η Ινδή αντίπαλός της μείωσε με 3-1 με την έναρξη της 2ης περιόδου.

Ωστόσο, η Πρεβολαράκη πήρε άλλους δύο πόντους και με συνολικό σκορ 5-1 στα σημεία, η ελληνίδα αθλήτρια προκρίθηκε στη φάση των «8».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου