ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να γίνει ο Ολυμπιακός η πρώτη επαρχιακή ομάδα»

να-γίνει-ο-ολυμπιακός-η-πρώτη-επαρχια-851206

Ο Γιώργος Τόρης για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού, ένας νέος, φιλόδοξος άνθρωπος του οποίου ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί τη μεγάλη αγάπη.
Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Τόρης είναι γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1965 και είναι επιχειρηματίας στο επάγγελμα, ασχολούμενος με το εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκίνητων. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού Βόλου, στον Κένταυρο αλλά και στον Αετό Κερασιάς. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κενταύρου αλλά και πρόεδρος της ομάδας της Νεάπολης.
Είναι πολύ χαμηλών τόνων και λαϊκός άνθρωπος γι’ αυτό και αποφεύγει τη δημοσιότητα. Ωστόσο με αφορμή την τεράστια επιτυχία της βολιώτικης ομάδας, με την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ. Τόρης δέχθηκε να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη και να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης αλλά και το τι ξημερώνει για τον Ολυμπιακό.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού και αμέσως το Δ.Σ. της ΠΑΕ έδωσε το χρίσμα στον Γιώργο Τόρη ως συνεχιστή του έργου του προκατόχου του. Πώς όμως δέχτηκε ο ίδιος μια τέτοια πρόκληση; Του φάνηκε δύσκολη η μετάβαση από το να είσαι απλά στο Δ.Σ. στο να γίνεις επίσημα ο πρόεδρος το Ολυμπιακού; «Όταν άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ως παράγοντας του Κενταύρου, αλλά ακόμα και όταν βρέθηκα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ δε μπορούσα να φανταστώ ότι τα πράγματα θα έπαιρναν τέτοια τροπή. Είναι μία άκρως τιμητική θέση το να βρίσκεσαι ως πρόεδρος του Δ.Σ. αυτής της ομάδας», τονίζει ο φιλόδοξος επιχειρηματίας.
Κάποιος άλλος στη θέση του μπορεί να «έχανε τη γη κάτω από τα πόδια», όπως συνηθίζουμε να λέμε, στην ιδέα της ανάληψης μιας τόσο εξέχουσας θέσης. Ας μην ξεχνάμε ότι βρέθηκε ξαφνικά από τη μιζέρια του τοπικού ποδοσφαίρου, να διοικεί ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Ο Γιώργος Τόρης όμως αναγνωρίζει τις ευθύνες του και δείχνει έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις: «Οι υποχρεώσεις μου πλέον είναι τεράστιες. Τα επαγγελματικά μου εδώ και πολύ καιρό τα έχω κάνει στην άκρη για χάρη του Ολυμπιακού. Ας είναι καλά η γυναίκα μου που με ανέχεται ακόμα» (γέλια), ανέφερε χαριτολογώντας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ενώ συμπλήρωσε πως «ο χώρος του τοπικού ποδοσφαίρου, με τα επαγγελματικά επίπεδα και πόσο μάλλον τη Σούπερ Λιγκ είναι η μέρα με τη νύχτα». Στην ανάμειξή του όμως με τα διοικητικά του Ολυμπιακού συνέβαλε και ένα άλλο πρόσωπο, ο πεθερός του και συνεργάτης του αλλά και παλιό διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού, ο Ιάσων Χατζής. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Τόρης «ο Ιάσονας Χατζής έπαιξε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις μου ενώ μου έδωσε και συμβουλές ως παλαιότερος στο χώρο λέγοντάς μου πως πρέπει να είμαι δίκαιος με όλους για το καλό της ομάδας». Αυτό είναι με λίγα λόγια το υπόβαθρο που οδήγησε το νέο αυτόν άνθρωπο στην λήψη τόσο καταλυτικών αποφάσεων τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του Βόλου.
Τι προβλέπει όμως ο σχεδιασμός της διοίκησης για την επόμενη μέρα της ομάδας που τη βρίσκει στη σαφώς πιο απαιτητική από τη Β’ Εθνική κατηγορία, Σούπερ Λιγκ; Άλλωστε αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο, από τη στιγμή που τελείωσαν τα πανηγύρια για την άνοδο, απασχολεί την πλειονότητα των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμφανίζεται καθησυχαστικός: «Ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή και να μην ανησυχεί. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας θα κάνουν ό,τι πρέπει, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό να το καταλάβουν όλοι. Ο Ολυμπιακός δεν πάει απλά για να κρατηθεί στην κατηγορία του χρόνου, αλλά για να καθιερωθεί στους «μεγάλους» και να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα» δήλωσε με έμφαση ο κ. Τόρης. Επίσης τόνισε πως η ομάδα θα πραγματοποιήσει 12 με 14 μεταγραφές παικτών, οι οποίοι θα είναι ενδεκαδάτοι και θα ανεβάσουν ποιοτικά το επίπεδο και το ρόστερ της ομάδας. Όπως γίνεται αντιληπτό, λόγω του ότι ακόμα είναι αρκετά νωρίς, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν μπήκε στη διαδικασία της ονοματολογίας ή της αναφοράς σε φερόμενους μεταγραφικούς στόχους των «ερυθρολεύκων».
Ποιος όμως είναι αυτός που αποφασίζει για την ενίσχυση της ομάδας; Η απάντηση του κ. Τόρη ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σάκης Τσιώλης, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνιστικού τμήματος. Τον πιστεύουμε, τον εκτιμάμε ως άνθρωπο και προπονητή, γι’ αυτό και ανανεώσαμε τη συνεργασία μας. Η διοίκηση είναι έτοιμη να εκπληρώσει κάθε επιθυμία του» απάντησε εμφατικά ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων». Όταν όμως κάνουμε λόγο για ενίσχυση, δε θα μπορούσε να λείψει από την κουβέντα και το θέμα του γηπέδου του ΕΑΚ, το οποίο αποτέλεσε φέτος το «ορμητήριο» της μεγάλης πορείας του Ολυμπιακού. Θα είναι τελικά το γήπεδο της Ν. Δημητριάδας και τη νέα χρονιά η επίσημη έδρα του Ολυμπιακού; Αυτό το θέμα ήταν ίσως το μοναδικό για το οποίο ο Γιώργος Τόρης δε μπορούσε να απαντήσει με βεβαιότητα: «Δεν είναι στο χέρι μας αλλά στο χέρι της Δημοτικής Αρχής οι βελτιώσεις στο ΕΑΚ. Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Βόλου και όχι στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν οι σχετικές δεσμεύσεις από την πλευρά του Δήμου και σε μας σχετική αισιοδοξία για το αίσιο τέλος αυτής της ιστορίας. Το ΕΑΚ είναι η φυσική έδρα του Ολυμπιακού και εκεί θέλουμε να αγωνιζόμαστε. Επιθυμία μας είναι να αποφύγουμε το Πανθεσσαλικό Στάδιο».
Πέρα από όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε και σε άλλα καίρια ερωτήματα που του θέσαμε:

-Για τον Αχιλλέα Μπέο: «Είναι ο άνθρωπος που μας ενέπνευσε. Χωρίς αυτόν δε θα υπήρχαμε κι εμείς, δε θα γινόταν απολύτως τίποτα. Ο Ολυμπιακός του χρωστά πολλά.

-Για το τμήμα Μάρκετινγκ της ομάδας: «Φέτος είχαμε ένα καλό ρυθμό ανάπτυξης σε αυτό τον τομέα. Τη νέα χρονιά ελπίζουμε να πάμε ακόμα καλύτερα»

-Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Θα υπάρξουν τιμές για όλους. Ο αριθμός των 5.000 καρτών θα ήταν το τέλειο νούμερο. Ωστόσο αν καταφέρουμε να δώσουμε περί τις 3.500 κάρτες θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»

Για το στόχο της Ευρώπης: «Όλα γίνονται. Υπομονή χρειάζεται. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι στόχος όπως και το Κύπελλο. Γιατί όχι; Θα τα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις…

-Τέλος για την πρώην πλέον ομάδα του, τον Κένταυρο: «Στο τέλος της χρονιάς θα παραιτηθώ από την προεδρία. Θα είμαι κοντά της ωστόσο για ό,τι χρειαστεί. Πάντως η γνώμη είναι πως το τοπικό ποδόσφαιρο δεν έχει μέλλον. Όταν δεν υπάρχουν έσοδα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω».

Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουν και βλέπουν ότι στην ομάδα του Βόλου γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από όλους τους ιθύνοντες. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι αρχικά συγχαρητήρια για την άνοδο και καλή επιτυχία για τη συνέχεια τόσο στον Γιώργο Τόρη προσωπικά, όσο και στην ομάδα του Ολυμπιακού γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου