ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποβλήθηκε Κενυάτης προπονητής, έδωσε δείγμα ούρων παριστάνοντας αθλητή του στίβου

αποβλήθηκε-κενυάτης-προπονητής-έδωσ-801463

Πρόωρο τέλος είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον Κενυάτη προπονητή του στίβου, Τζον Ανζρά, ο οποίος αποβλήθηκε από τη διοργάνωση διότι ενήργησε ως αθλητής κι έδωσε δείγμα ούρων στη διάρκεια ελέγχου αντιντόπινγκ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της αποστολής της αφρικανικής ομάδας.

Ο Ανζρά είναι ο δεύτερος Κενυάτης που αποβάλλεται από τη διοργάνωση του Ρίο για υπόθεση απαγορευμένων ουσιών, που απασχολούν την αφρικανική χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κι ενώ αρκετοί δρομείς βρέθηκαν θετικοί μετά από αντιντόπινγκ τεστ που υποβλήθηκαν. Ο Κιπ Κέινο, ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έχει αναδείξει η Κένυα και νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, υποστήριξε ότι ο προπονητής των σπριντ, Τζον Ανζρά, [πήρε το δρόμο της επιστροφής μετά την ενέργειά του σε έλεγχο αντιντόπινγκ. «Παρίστανε τον αθλητή, έδωσε το δείγμα ούρων ενώ υπέγραψε και τα σχετικά έγγραφα. Δεν είναι δυνατό να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές», τόνισε ο Κέινο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε από το Ρίο στο Reuters.

«Δεν γνωρίζουμε καν πως ήρθε εδώ, ούτε είναι ξεκάθαρο ποιανού αθλητή προσπάθησε να πάρει την θέση στη διαδικασία» πρόσθεσε ο Κέινο.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου