ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μεγάλο το βάρος» για την Εθνική

μεγάλο-το-βάρος-για-την-εθνική-454315

Αισιόδοξος για μία καλή παρουσία στο Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ κατά την χθεσινή αναχώρηση της αποστολής για την Ελβετία, όπου θα γίνει η προετοιμασία. «Είναι μεγάλο το βάρος. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Θέλουμε να ετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέας και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής», πρόσθεσε ο «Herr Otto».
Το βασικό στάδιο προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» θα πραγματοποιηθεί στο Μπαντ Ραγκάζ και χθες έγινε μάλιστα η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επί αυστριακού εδάφους.
Αναλυτικά, οι εκλεκτοί που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας: Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στις 25/5 τη Βόρειο Κορέα και την Παραγουάη στις 2 Ιουνίου. Την 1η Ιουνίου ο Ότο Ρεχάγκελ θα ανακοινώσει την τελική 23μελή αποστολή, ενώ αν προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA μπορεί να αντικατασταθεί ένας παίκτης μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ. Όσον αφορά τον Τοροσίδη, δεν έχει κάτι ανησυχητικό και υπολογίζεται ότι δύο-τρεις μέρες θα είναι απολύτως καλά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου