ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διεθνές σεμινάριο για τερματοφύλακες στο Βόλο

διεθνές-σεμινάριο-για-τερματοφύλακε-435604

Ξεκινά σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο το διεθνές σεμινάριο τερματοφυλάκων ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου το τριήμερο 21-23 Μαΐου, με εισηγητές τον Βέλγο Γκι Μάρτινς και τον Ολλανδό Ζιλμπέρτ Ροξ, μέλη του προπονητικού επιτελείου της βελγικής Γκενκ και οι οποίοι βρίσκονται από χθες στην περιοχή μας.
Το σεμινάριο, για το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογου επιπέδου θα γίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, διοργανώνει ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή τερματοφυλάκων του Βελγίου.
Αρωγοί στην προσπάθεια της Αγ. Παρασκευής είναι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και ο Αθλητικός Οργανισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Επίσης, στην τέλεση του σεμιναρίου θα συνδράμει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου με την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ενώ χορηγοί είναι οι εξής επιχειρήσεις: εταιρία αθλητικών ειδών Puma, Dolphin of Skiathos, βιομηχανία γάλακτος Αλμυρού «Όθρυς», Τεχνική Εταιρία-Λατομεία Μοσδρόμος και On line Solutions.
Το πρόγραμμα της σημερινής πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τις ομιλίες των δύο προπονητών, ενώ το σαββατοκύριακο θα κυλήσει με το πρακτικό μέρος, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Αγ. Παρασκευής στο Βόλο.
Το σεμινάριο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τεχνικών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο. Αρκετοί προπονητές τερματοφυλάκων από συλλόγους της Super League, όπως ο Παναθηναϊκός, o ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η ΑΕΚ και η Skoda Ξάνθη, αλλά και από ομάδες των υπόλοιπων εθνικών κατηγοριών έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, ενώ στο Βόλο θα βρεθούν επίσης τεχνικοί από Κύπρο.

Τα βιογραφικά των ομιλητών
Ο Γκι Μάρτινς είναι καθηγητής σωματικής αγωγής, ενώ διδάσκει στο Φλαμανδικό Σχολείο Προπονητής Τερματοφυλάκων. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες είναι προπονητής τερματοφυλάκων σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας στο Βέλγιο. Κατέχει δίπλωμα προπονητή UEFA A’, αλλά και το αντίστοιχο για τερματοφύλακες (professional coach) από τη Βελγική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Ο 52χρονος Βέλγος προπονητής ανήκει στο τεχνικό επιτελείο της Γκενκ, με την οποία στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων Βελγίου, αλλά και συμμετοχές σε Champions League και Europa League.
Όσον αφορά στον Ζιλμπέρτ Ροξ, είναι ολλανδικής καταγωγής και από το 1995 εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα νέων της Γκενκ. Είναι τελειόφοιτος Λυκείου Αθλητικών Σπουδών, ενώ διδάσκει σε αθλητικά σχολεία του Βελγίου (γυμνάσια-λύκεια). Έχει δίπλωμα προπονητή UEFA A’. Επίσης, είναι διπλωματούχος προπονητής τερματοφυλάκων της Βελγικής Ομοσπονδίας, αλλά και διδάκτορας στη σχολή τερματοφυλάκων της Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου

Σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου

(Δημαρχείο Βόλου)
Ώρα 11.00, εγγραφές.
Ώρα 11.30, χαιρετισμοί επισήμων και ομιλητών.
Ώρα 12.00, έναρξη σεμιναρίου.
Ώρες 12.00-12.30, «Τι εστί καλός τερματοφύλακας».
Ώρες 12.30-13.00, «Πώς σκεπτόμαστε εμείς για τους τερματοφύλακες».
Ώρες 13.00-13.30, διάλειμμα.
Ώρες 13.30-14.00, «Πώς δουλεύουμε με τον τερματοφύλακα επαγγελματικά».
Ώρες 14.00-14.30, «Προετοιμασία του τερματοφύλακα . Πριν το ματς και γενική ανάλυση μετά το παιχνίδι».
Ώρες 14.30-15,00, «Δουλεύοντας με νέους σε ηλικία».
Ώρες 15.00-15.30, «Διάφορα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην οθόνη με αναλύσεις και τακτικές που θα πραγματοποιηθούν στο πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου».
Ώρα 15.30, λήξη θεωρητικού μέρους.

(Γήπεδο Αγ. Παρασκευής)
Ώρες 18.00-19.30, διάφορες ασκήσεις προθέρμανσης.

Σάββατο 22 Μαΐου
(Γήπεδο Αγ. Παρασκευής)
Ώρες 10.00-11.30, τετ-α-τετ.
Ώρες 18.00-20.00, προπόνηση εφαρμογής.

Κυριακή 23 Μαΐου
(Γήπεδο Αγ. Παρασκευής)
Ώρες 10.00-11.30, βαθιές μπαλιές.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Κώστα Γρηγοριάδη, ο οποίος είναι και επιμελητής στο σεμινάριο (τηλ. επικοινωνίας 6972-212089).
Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου