ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

 

Και επίσημα «Καταλανός» ο Βίγια     
Είναι πλέον επίσημο. Ο Νταβίδ Βίγια θα φορά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ η Βαλένθια θα βάλει στα ταμεία της 40 εκατ. ευρώ.
Ο Νταβίδ Βίγια θα είναι από το καλοκαίρι συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα Η είδηση επιβεβαιώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των «μπλαουγκράνα: «Η Μπαρτσελόνα συμφώνησε με την Βαλένθια για την μεταγραφή του διεθνούς Ισπανού στράικερ, Νταβίδ Βίγια. Ο Ισπανός επιθετικός αναμένεται στην Βαρκελώνη σήμερα Πέμπτη (20/5) και την Παρασκευή (21/5) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Ο Βίγια θα παρουσιαστεί επίσημα ως παίκτης της Μπάρτσα στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) στο ‘Καμπ Νου’ και οι πύλες του γηπέδου θα είναι ανοικτές για τους οπαδούς».
Ο 28χρόνος Νταβίδ Βίγια έγινε γνωστός στην Primera Division με την Σαραγόσα (2003-05) και στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Βαλένθια. Στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε με τις «νυχτερίδες» σημείωσε 107 γκολ σε 166 συμμετοχές.
Η προσφορά του στην εθνική Ισπανίας προς την κατάκτηση του Euro 2008 ήταν τεράστια ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στους «φόριας ρόχας» πίσω από τον Ραούλ με 36 τέρματα. Πέρυσι εκτός από την Μπαρτσελόνα, είχαν κινηθεί για την απόκτησή του η Ρεάλ και η Τσέλσι.

 

   
Για αφελληνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα έκανε χθες λόγο με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Οι Ελληνες παίκτες ζητούν ίσες ευκαιρίες απέναντι στους ξένους, που κυριαρχούν στα γήπεδα της χώρας και θεωρούν λύση για τα υπερφορτωμένα μπάτζετ των ομάδων τη «στροφή» στους ντόπιους ποδοσφαιριστές.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, κάθε ομάδα φέτος της Σούπερ Λίγκα διαθέτει κατά μέσο όρο 17 ξένους ποδοσφαιριστές. Οταν στο ρόστερ μιας ομάδας υπολογίζονται 28 περίπου παίκτες, καταλαβαίνει κανείς ότι οι Ελληνες πλέον αποτελούν τη μειοψηφία.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τον προβληματισμό για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων της χώρας, από την στιγμή που οι ντόπιοι δεν παίρνουν τις ευκαιρίες στις ομάδες τους…
Η αλήθεια είναι ότι οι Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρίες προτιμούν την ξένη αγορά για την ενίσχυσή τους. Λίγες φορές τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε κάποια μεταγραφή Ελληνα ποδοσφαιριστή που να προκάλεσε πάταγο. Ομως και οι Ελληνες πλέον και ιδιαίτερα οι διεθνείς έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζουν την τύχη τους και στα ξένα πρωταθλήματα. Βέβαια η εισαγωγή σε σχέση με την εξαγωγή ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση στα μεγέθη τους.
Αυτή τη στιγμή από τους ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο Ρεχάγκελ στην Εθνική, οκτώ διεθνείς αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού και συγκεκριμένα οι Μόρας (Μπολόνια), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Γκέκας (Αϊντραχτ), Καπετάνος (Στεάουα), Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Τζιόλης (Σιένα), Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Σαμαράς (Σέλτικ), ενώ οι Καραγκούνης, Σεϊταρίδης και Κατσουράνης, επαναπατρίστηκαν για χάρη του πρωταθλητή Παναθηναϊκού.
Γενικότερα στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο να μην εμπιστευόμαστε τα δικά μας «προϊόντα». Ως ένα σημείο έχουν δίκαιο οι Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά αλήθεια κατά πόσο θα είχε ανέβει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος αν δεν ξόδευαν πακτωλούς χρημάτων ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για να φέρουν στις τάξεις τους αστέρια όπως οι Σισέ, Καρεμπέ, Ριβάλντο κ.α. Βέβαια παρατηρούνται και φαινόμενα μέτριοι ξένοι ποδοσφαιριστές να στερούν τις θέσεις από τα Ελληνόπουλα.  
Ισως αυτό που πρέπει να καταπολεμηθεί είναι η υπερβολή. Ναι στους ξένους ποδοσφαιριστές και στα αστέρια που θα κάνουν την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από κει και πέρα και οι Ελληνες δεν πρέπει να υποτιμώνται και να αχρηστεύονται. Η Ελλάδα έχει ταλέντα και χρειάζεται να τα εμπιστευτεί και να τα δώσει ευκαιρίες. Ομως και οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να έχουν τρελές οικονομικές απαιτήσεις, που διογκώνουν το πρόβλημα και δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μόνο με υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές μπορεί να κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο…   

 

 
Μαζί Μπέος – Αντωνίου
Μαζί παρακολούθησαν σχεδόν όλο το φιλικό ματς ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Κώστας Αντωνίου. Ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ομάδας έχει πολύ καλές σχέσεις με τους «πράσινους» και σύμφωνα με πληροφορίες «ψήνεται» και μεταγραφή από τους πρωταθλητές. Πάντως την ηρεμία του Αχιλλέα Μπέου χάλασε το επεισόδιο του Αρβανίτη με τον Λέτο, με τον δεύτερο να ακούει μερικά «γαλλικά».
  
Αρεσε ο Ουμπίντες στην Παιανία
Ο Χαβιέ Ουμπίντες άρεσε στην Παιανία. Ο Νίκος Νιόπλιας και ο Κριστόφ Βαζέχα εκφράστηκαν με θετικά σχόλια για τον Αργεντίνο του Ολυμπιακού Βόλου, που ακόμα και σε ένα φιλικό χωρίς σημασία έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο Αχιλλέας Μπέος πάντως έχει φροντίσει να δέσει τον «Ούμπι» με συμβόλαιο, οπότε όποιοι τον ορέγονται, θα μείνουν με την όρεξη…
 
Θελουν να φύγουν
Εκτός του Νάνι και του Μωυσίδη που θεωρούνται ήδη παρελθόν από τη Νέα Ιωνία, αν και για τον πρώτο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν από το ρόστερ. Ο Καριώτης π.χ. θέλει να φύγει από την Ελλάδα, ενώ κι ο Παπαστεργίου έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει. Βέβαια ο Γιδόπουλος θεωρεί πως όσους χρειάζεται η ομάδα για τη νέα σεζόν και θέλει να τους κρατήσει, θα τους πείσει να μείνουν.  
 
Χάθηκε η κορώνα από το κύπελλο
Δεν ξέρουμε αν κάποιος θέλησε να το πάρει αναμνηστικό για να θυμάται την άνοδο του Ολυμπιακού, αλλά η κορώνα του κυπέλλου χάθηκε… Στο γήπεδο υπήρχε κανονικά να κοσμεί την κορυφή του τροπαίου, αλλά στην συνέχεια στα μπουζούκια έλειπε από το κύπελλο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες! Το πιο πιθανό είναι πάντως από τους έξαλλους πανηγυρισμούς να έσπασε…
 
Ονόματα
Αρχισαν ήδη να ακούγονται τα πρώτα ονόματα και στη Νέα Ιωνία. Βέβαια από το ότι υπάρχουν επαφές μέχρι να κλείσει μια μεταγραφή υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά τουλάχιστον οι διοικούντες την ΠΑΕ Νίκη ξεκίνησαν νωρίς φέτος να ψάχνονται. Αυτό σίγουρα είναι το θετικό ενόψει της νέας σεζόν, με τους φιλάθλους να περιμένουν να δουν τις υποσχέσεις του Γιδόπουλου να γίνονται πράξη. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά θα συνεχίσει με Μπάριος η Νίκη στον πάγκο της και τη νέα σεζόν;
 
 
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου