ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΑΕΚ βούλιαξε… τον Ολυμπιακό

η-αεκ-βούλιαξε-τον-ολυμπιακό-454315

Η ψυχωμένη ΑΕΚ κέρδισε χθες 2-1 και κατέκτησε την δεύτερη θέση στα πλέι οφ! Η «ένωση» έδειξε ότι θέλει περισσότερο το ματς και κέρδισε δίκαια!
Η ΑΕΚ έσωσε τη χρονιά νικώντας τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τερμάτισε δεύτερη στα πλέι οφ αφήνοντας τελευταίους τους «ερυθρόλευκους». Ο Μανωλάς στο 7’ και ο Μπλάνκο στο 54’ τα γκολ της «Ένωσης», που θα λάβει μέρος στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League. Είχε ισοφαρίσει στο 11’ ο Γ. Παπαδόπουλος για τους Πειραιώτες, που θα αρχίσουν την ευρωπαϊκή… ταλαιπωρία από τις 15 Ιουλίου!
Η ΑΕΚ μπήκε πιο ζωηρά στο ματς και με την ώθηση περίπου 17.000 θεατών, που τουλάχιστον στην αρχή προτίμησαν στην πλειοψηφία τους να ασχοληθούν με το παιχνίδι κι όχι με τον… Μπάγεβιτς, πίεσε τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Μανωλάς τραυματίστηκε στο μάτι στο πρώτο λεπτό από εναέριο χτύπημα του Κώστα Μήτρογλου, αλλά… είδε καλά την εστία στο 7’ μετά το γύρισμα του Μπλάνκο από δεξιά και με κοντινό σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της «Ένωσης».
Το γκολ αυτό δεν αποσυντόνισε τους «ερυθρολεύκους», αλλά απεναντίας τους πείσμωσε. Στο 11’ ο Όσκαρ με εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε τον Γιάννη Παπαδόπουλο κι εκείνος ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ που δεν συνάδει με την ηλικία και τη θέση που αγωνίζεται. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «κιτρινόμαυρους», ο σκόρερ τους ζήτησε αλλαγή στο 17’, ζαλισμένος ακόμη από το χτύπημα του πρώτου λεπτού.
Αποφασισμένη να πάρει τη δεύτερη θέση των πλέι οφ μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Η άνοδος του Σκόκο και οι εμπνεύσεις του Λεονάρντο βελτίωσαν εντυπωσιακά την εικόνα των γηπεδούχων. Ο Μπλάνκο καθυστέρησε να σουτάρει ή να πασάρει από επίκαιρη θέση στο 48’ και αστόχησε από κοντά ένα λεπτό μετά, αλλά στο 54’ θυμήθηκε την τέχνη του σκόρερ που είχε δείξει την προηγούμενη διετία. Ένα παλικαρίσιο κλέψιμο του Καφέ στον απρόσεκτο Όσκαρ και μία διεκδίκηση μεταξύ Πάντου και Νέμεθ έφεραν την μπάλα στο διάβα του «Ζορό», που με πλασέ πέτυχε το 2-1.
Το τελικό 2-1 χάρισε στην ΑΕΚ τη δεύτερη θέση των πλέι οφ και τη συμμετοχή στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με το χειρότερο τρόπο μία εφιαλτική σεζόν τερματίζοντας τέταρτος στο μίνι πρωτάθλημα. Αυτό τον υποχρεώνει να αρχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 15 Ιουλίου!

……….

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 2-1
Σκορερ :6’ Μανωλάς, 54’ Μπλάνκο / Γ. Παπαδόπουλος 10’
Διαιτητής: Κάκος
Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς (16’ λ.τρ. Λεονάρντο), Γκέντσογλου (76’ Αλεξόπουλος), Λαγός, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Μαντούκα, Νέμεθ (88’ Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος (75’ Φετφατζίδης), Στολτίδης, Όσκαρ, Ρ. Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεντέσμα, Πάντος, Γ. Παπαδόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου