ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες»

θα-έρθουν-ακόμα-μεγαλύτερες-επιτυχί-430958

Η φετινή πορεία των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ.Θ. αποτελεί σίγουρα ιδιαίτερη χαρά για όλους όσους ασχολούνται με το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός της Μικτής Παίδων και βασικό στέλεχος του Θησέα Αγριάς, Νίκος Κοτζαθανάσης, παραχώρησε συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μιλώντας για το παρόν και το μέλλον των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ.Θ., αλλά και για την ομάδα του και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ο Νίκος Κοτζαθανάσης είναι μόλις 16 χρονών, ωστόσο έχει προλάβει να αγωνιστεί ακόμα και στη Δ΄ Εθνική, πριν δύο χρόνια, με τα χρώματα του Θησέα. Επομένως είναι λογικό να αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές τόσο του προπονητή της ομάδας του Παναγιώτη Παπαρίζου και πιο πριν του Λάκη Σιώμου, όσο και του ενωσιακού τεχνικού, Ηλία Κούγιαλη. Ήταν ο αρχηγός και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της φετινής «τρελής» πορείας της Μικτής Παίδων, η οποία σταμάτησε στα ημιτελικά, και για την οποία είχε να πει μόνο καλά λόγια: «Ήταν μία πολύ καλή και σημαντική πορεία για όλους μας. Μπορούσαμε να φτάσουμε ως την κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο μετά την επικράτησή μας απέναντι στη ΕΠΣ Μακεδονίας «πήραν αέρα τα μυαλά μας» και αποκλειστήκαμε», υπογραμμίζει ο νεαρός μέσος. Ωστόσο παρά την πικρία του για τον άδικο αποκλεισμό, ο Νίκος θεωρεί πως το μέλλον ανήκει στις ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ., καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «υπάρχει πολύ ταλέντο», ενώ για την επόμενη χρονιά έθεσε ως στόχο μία πορεία ανάλογη της φετινής ή και ακόμα καλύτερη. Σε αυτή την πορεία και τις επιτυχίες που γνωρίζουν οι ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ ο 16χρονος Νίκος στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας και προπονητή των Μικτών ομάδων Ηλία Κούγιαλη. «Ο κόουτς μάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όχι μόνο αγωνιστικά, σαν παίκτες αλλά και σαν ανθρώπους για το πώς να αντιμετωπίζουμε τη ζωή», τονίζει ο ταλαντούχος χαφ, ενώ με αφορμή το ενδιαφέρον πολλών αθηναϊκών ομάδων για τα ταλέντα της περιοχής μας, που έχουν δει μέσα από τις Μικτές ομάδες, ο Νίκος -που έχει δοκιμαστεί σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη- δείχνει αρκετά κατασταλαγμένος και ώριμος: «Οι νεαροί ποδοσφαιριστές πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να μην ξεμυαλιζόμαστε από τον ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα για να πετύχουμε κάτι καλό» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι σε αυτές τις ομάδες εκτός από το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής μετράνε κι άλλα πράγματα, εξωαγωνιστικά που έχουν να κάνουν με γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις και τα οποία δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για έναν νέο ποδοσφαιριστή. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα του Ολυμπιακού Πειραιώς στον οποίο δοκιμάστηκε πρόσφατα καιστον οποίο θεωρεί ότι αδικήθηκε λόγω του ότι ο ίδιος δεν ήταν μέσα στους «εκλεκτούς». 
Όσον αφορά τώρα στην ομάδα του, το Θησέα, ο Νίκος είπε: «Στόχος για φέτος ήταν το πρωτάθλημα και η άνοδος στο περιφερειακό. Δεν ήρθε, άρα μπορούμε να πούμε ότι η χρονιά δεν ήταν πετυχημένη». Ωστόσο εμφανίζεται καθησυχαστικός για τη νέα περίοδο και πιστεύει πως αν υπάρξει ενίσχυση με 2-3 καλές μεταγραφές η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σε συνδυασμό πάντοτε με την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας, από όπου και ξεπηδούν αρκετά ταλέντα.
Πάντως μπορεί στην ομάδα της Αγριάς να υπάρχουν φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν, ωστόσο ο νεαρός Νίκος επιθυμεί να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο, αν φυσικά κάτι τέτοιο προκύψει. «Στόχος μου τη νέα χρονιά είναι να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο από το τοπικό. Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Αν προκύψει κάτι θα είναι καλό, διαφορετικά θα μείνω στο Θησέα», αναφέρει ο ταλαντούχος χαφ.
Σε κάποια άλλα ζητήματα που θίχτηκαν ο νεαρός άσος του Θησέα ανέφερε:
Για την αλλαγή προπονητή φέτος στο Θησέα: «Με τον κ. Σιώμο τα πηγαίναμε καλά. Πιστεύω ότι παραιτήθηκε λόγω των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων. Πάντως ο καινούριος προπονητής, Παναγιώτης Παπαρίζος κάνει εξίσου καλή δουλειά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι»   
Για το τι του έκανε εντύπωση από το φετινό τοπικό πρωτάθλημα: «Το επίπεδο ήταν αρκετά ανεβασμένο. Προσωπικά για μένα η δυσάρεστη έκπληξη ήταν ο υποβιβασμός των Νέων Αθλητών Νίκης. Δεν το περίμενα, καθώς είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο»
Για τον Ολυμπιακό Βόλου και την άνοδό του στην Σούπερ Λιγκ: «Ο Ολυμπιακός το άξιζε να ανέβει. Πιστεύω όμως αυτή η επιτυχία να βοηθήσει γενικότερα την πόλη και να την ανεβάσει σε όλους τους τομείς. Επίσης θεωρώ πως οι υπεύθυνοι της ομάδας θα πρέπει να κοιτάξουν τα νέα παιδιά, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, και να τα βοηθήσουν να αναδειχθούν μέσα από αυτή την επιτυχία. Πιστεύω ότι τα ταλέντα τώρα θα προσεχθούν περισσότερο».  
Για το ενδιαφέρον της Ε.Π.Σ.Θ. για τα τεκταινόμενα στο τοπικό ποδόσφαιρο: «Από την παρουσία μου και στις μικτές ομάδες δε μπορώ να πω ότι οι αρμόδιοι δεν είναι κοντά μας. Αυτό που πρέπει να αλλάξει σίγουρα είναι οι εγκαταστάσεις. Πρέπει να βελτιωθούν τα γήπεδα και οι χώροι που αθλούνται οι ομάδες».
Για το ποια στιγμή του έμεινε χαραγμένη από τη φετινή σεζόν: «Στο ντέρμπι κορυφής με το Ρήγα στο Βελεστίνο, ο προπονητής μου με έβαλε να μαρκάρω τον Ανδρουτσόπουλο. Σε μια φάση μου έφυγε και δεχτήκαμε γκολ. Οι συμπαίκτες τα έβαλαν μαζί μου -όχι με κακό σκοπό- αλλά δε με πήρε από κάτω. Από τα λάθη όλοι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι». 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου