ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκαθαρίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

ξεκαθαρίζουν-τα-ευρωπαϊκά-εισιτήρια-454315

Με τις αναμετρήσεις της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ που εξασφάλισε την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοξενείται στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη, που θέλει την νίκη για να αποφύγει την τελευταία θέση και την αγωνιστική «περιπέτεια» του Ιουλίου, ενώ στο άλλο παιχνίδι η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, με την Ένωση να θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βολεύονται και με το βαθμό της ισοπαλίας.

Αρης – ΠΑΟΚ

Οι «κίτρινοι» που θα παραταχθούν με αρκετές απουσίες, έξι στον αριθμό, θα επιδιώξουν να σκοράρουν νωρίς, έτσι ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών, απέναντι στον βαθμολογικά αδιάφορο ΠΑΟΚ.

Ο Σηφάκης δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα αγωνιστεί ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Πρίττας, Κόκε, Νάφτι, Λαμπριάκος, Ορτίθ, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών, όπως επίσης ο τιμωρημένος Νασούτι, αλλά και οι Πιοβεζάν, Γραικός, Μπουγαίδης και Τζόνσον (έχει ενσωματωθεί με την εθνική των ΗΠΑ). Οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στην αποστολή του αγώνα είναι οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Φρασέρι, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Νέτο, Αράνο, Αγτζίδης, Βαγγέλη (προπονήθηκε κανονικά και είναι απόλυτα έτοιμος), Γκαρσία, Κάλβο, Φερνάντεζ, Αντού, Χαβίτο, Μεριέμ, Ντέιλι, Κάμπορα, Αραβίδης και Οικονομόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θα παραταχθεί στο ντέρμπι χωρίς τον Βλάνταν Ίβιτς αλλά και τους τιμωρημένους Φωτάκη, Μοσυλίμοβιτς και Λίνο. Επίσης θα απουσιάσουν οι διεθνείς Χαλκιάς και Κοντρέρας. Η αποστολή αποτελείται από τους: Κρέσιτς, Γλύκο, Αραμπατζή, Ευθυμιάδη, Καρασαλίδη, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Μίλιεβιτ, Μωυσιάδη, Παπάζογλου, Τσιρίλο, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία την νίκη για να πάρει την δεύτερη θέση στην ειδική βαθμολογία και να στείλει τον Ολυμπιακό στον προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» αρκούνται και στην ισοπαλία, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα καταλάβουν την δεύτερη θέση, πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή τους: Σάχα, Αραμπατζή, Κουτρομάνο, Γεωργέα, Αλεξόπουλο, Γιάχιτς, Μανωλά, Καράμπελα, Καφέ, Λαγό, Μαντούκα, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο και Λεονάρντο.

Ο Ολυμπιακός μετά βίας θα συμπληρώσει αποστολή, ενώ οι λογιζόμενοι βασικοί που είναι «ετοιμοπόλεμοι» φτάνουν μόλις στους 11. Ο Βασίλης Τοροσίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω των ενοχλήσεων που έχει στον αχίλλειο τένοντα και εκτός απροόπτου δεν θα είναι στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Με ενοχλήσεις στη μέση αποχώρησε από την προπόνηση και ο Πάβελ Κόβατς και δεδομένης της απουσίας του τραυματία Αντώνη Νικοπολίδη (απουσίαζε με άδεια για να είναι παρών στις εκλογές του ΠΣΑΠ), αναπληρωματικός τερματοφύλακας αναμένεται να είναι ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. Την ενδεκάδα των Πειραιωτών θα αποτελέσουν πιθανότατα οι Πάρντο, Πάντος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ντομί, Λεντέσμα, Στολτίδης, Όσκαρ και Μήτρογλου, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας Νέων του συλλόγου.

 
 
 
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
Άρης-ΠΑΟΚ ΣΚΑΪ (21:15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA (21:15)
 
Βαθμολογία
ΠΑΟΚ 16
Ολυμπιακός 8
ΑΕΚ 6
Αρης 5
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου