ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Παρελθόν ο Σαχίνης από τον Ολυμπιακό 

Με επιστολή του χθες ο κ. Ζάκος Σαχίνης ανακοινώνει επίσημα την αποχώρηση του από την θέση του εφόρου του Γυναικείου Μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου αναφέροντας τα παρακάτω: «Μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών στο μπάσκετ της οποίας είχα την τιμή να ήμουν έφορος από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι το πέρας, θέλω να ευχαριστήσω τις παίκτριες, τους προπονητές κ.κ. Γεώργιο Κοσμάτο, Πάρι Λότφι, Κώστα Μούτο και τον φυσιοθεραπευτή Στάθη Δασκαλόπουλο για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν με αποτέλεσμα την παραμονή της ομάδας στην Α1 Κατηγορία. Μια κατηγορία αρκετά δύσκολη ως προς τα οικονομικά μεγέθη και την εξαιρετική ποιότητα των αθλητριών και αντιπάλων ομάδων. Παρόλα αυτά οι παίκτριες με την βοήθεια των προπονητών έδειξαν ζήλο και αγωνιστικότητα και κατάφεραν αυτό που για πολλούς ήταν όνειρο απατηλό, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία. Εύχομαι σε όλους, παίκτριες και προπονητές να έχουν την καλύτερη συνέχεια στην καριέρα τους όπου και να βρίσκονται στη νέα σεζόν. Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλα την παραίτηση μου από έφορος του γυναικείου μπάσκετ μέχρι τον μήνα Μάρτιο και γενικός έφορος των τμημάτων του ερασιτέχνη Ολυμπιακού η οποία έγινε δεκτή. Εύχομαι από καρδιάς στους νέους συνεργάτες που θα αναλάβουν τα τμήματα, καλό προγραμματισμό και καλύτερα αποτελέσματα από την περσινή χρονιά. Τέλος κάνω γνωστό πως παραμένω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με την ιδιότητα του απλού μέλους με την διαβεβαίωση πως θα βοηθήσω σε κάθε καλή προσπάθεια του αγαπημένου μας συλλόγου».

 
 
 

Εδωσε υποσχέσεις και πήρε προθεσμία ο Στράτος Γιδόπουλος από τους φιλάθλους της Νίκης… Τα λόγια πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να πειστεί ο κόσμος και να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας. Στη Νέα Ιωνία όμως υπάρχει και πάλι μια μικρή αντέγκληση…

Ο Γιδόπουλος τόνισε ότι θα εκδοθούν νωρίς τα εισιτήρια διαρκείας και άφησε να εννοηθεί από την κίνηση τους θα εξαρτηθούν κάποια πράγματα στις μεταγραφικές κινήσεις. Εδειξε ότι αναγνώρισε κάποια λάθη στην τακτική που ακολούθησε αυτά τα δυο χρόνια και διάθεση για να αλλάξει πράγματα και να φέρει τη Νίκη ψηλά, αλλά περιμένει να δει ανταπόκριση από τους φιλάθλους.

Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους για να πειστούν να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας περιμένουν από τον Γιδόπουλο να κάνει την πρώτη κίνηση. Εκείνη την μεταγραφή που θα αποδείξει πράγματι ότι δεν είναι μόλο λόγια και πώς αυτή την χρονιά είναι αποφασισμένος να φέρει την ομάδα της Νέας Ιωνίας στην Β’ Εθνική.

Αυτό που πιστεύουμε εμείς για να ομαλοποιηθεί το κλίμα και η Νίκη να ξεκινήσει σε σωστές βάσεις, είναι ότι όντως η πρώτη κίνηση πρέπει να γίνει από τον Γιδόπουλο. Και μετά οι φίλαθλοι της ομάδας χρειάζεται να αποδείξουν ότι θα είναι στο πλευρό του.

Αλλωστε υπάρχει δυσπιστία από τις υποσχέσεις των δυο χρόνων που δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο κόσμος για να πειστεί να επιστρέψει στο γήπεδο χρειάζεται να δει έργα. Πάντως είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Γιδόπουλος. Αν η ομάδα πάει καλά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και χριστεί από νωρίς φαβορί, τότε ο κόσμος θα επιστρέψει και τότε θα φανεί και η δυναμική των φιλάθλων της ομάδας. Για να πορευτούν μαζί Νίκη και Γιδόπουλος, πρέπει να γίνουν αναγκαίες υποχωρήσεις με προτεραιότητα το καλό της ομάδας.

Χρειάζεται σοβαρότητα και από τις δυο πλευρές, όχι αντιδράσεις που θα προκαλούν και θα πληγώνουν το κύρος και την ιστορία της Νίκης και οικογενειακό κλίμα αλληλοστήριξης που θα μπορέσει να δώσει την ώθηση στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας να κοιτάξει ψηλότερα.

Η ΠΑΕ όμως έχει ανάγκη και κάτι ακόμα. Παράγοντες όπως οι Βαλαχής, Λάζος κ.α. που βοήθησαν στο παρελθόν θα πρέπει να αναμειχθούν ενεργά και επίσημα στα διοικητικά της ομάδας. Σίγουρα, ειδικά ο πρώτος, έχει τους λόγους του που δεν θέλει να συμμετέχει στη νέα διοίκηση. Όμως η Νίκη τους έχει ανάγκη. Όχι μόνο τους δυο προαναφερθέντες, αλλά όλους όσοι αγαπούν πραγματικά την ομάδα και θέλουν να βοηθήσουν.

Τώρα αν αύριο κιόλας προκύψει και κάποιος επενδυτής, τότε γίνεται συζήτηση και προγραμματισμός σε άλλη βάση. Μέχρι στιγμής πάντως οι άνθρωποι που έχει η Νίκη για να παλέψουν για το παρόν και να βάλουν τις βάσεις για το μέλλον είναι λίγο πολύ γνωστοί.

 
 
 
 
 
Εκανε το «λάθος»
Εκανε το «λάθος» να εκφράσει απλά την άποψη του ο Στράτος Σεφτελής για το ΕΑΚ και το Πανθεσσαλικό με αφορμή την άνοδο των ερυθρολεύκων στην Σούπερ Λίγκα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου το έβαλαν σε πείσμα να μην τον αφήσουν σε ησυχία… Οι οργανωμένοι του έστελναν συνεχώς e-mail διαμαρτυρίας και ανοιχτές επιστολές. Ο Στράτος Σεφτελής υποστήριξε ότι θα ήταν κουτό να δαπανηθούν τόσα χρήματα εν καιρώ οικονομικής κρίσης για την ανακατασκευή του ΕΑΚ, από την στιγμή που υπάρχει το Πανθεσσαλικό στο Βόλο. Μάλλον όμως κατάλαβε μετά από όσα διάβασε από τους οπαδούς (αν κατάφερε να τα διαβάσει όλα), γιατί πρέπει ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στο «σπίτι» του…
 
Ξανά τιμή
Και πέρυσι η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης είχε τιμήσει τον Κώστα Κυλεριώτη γιατί περίμενε ότι θα σταματήσει το μπάσκετ. Τελικά μετά την έντονη πίεση της νέας διοίκησης που προέκυψε το καλοκαίρι ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής πείστηκε να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο την αγωνιστική δράση για να τους βοηθήσει στην προσπάθεια τους. Σήμερα η Ερασιτεχνική τιμά ξανά τον Κυλεριώτη, αλλά αυτή την φορά θα είναι σίγουρο το τελευταίο του ματς…
 
Το παράπονο
Το παράπονο του Γιδόπουλου είναι για τις διαφημιστικές πινακίδες. Το λέει και το ξαναλέει για την Κρανούλα. «Η Κρανούλα έχει 65 πινακίδες στο γήπεδο της και η Νίκη Βόλου, έντεκα… Κάτι συμβαίνει», λέει συνεχώς. Μάλιστα υποστηρίζει ότι τα έσοδα από διαφημίσεις και διαρκείας στη Νίκη την δεύτερη σεζόν ήταν μόλις 30.000 ευρώ. Το καλό είναι πάντως ότι ο έμπειρος παράγοντας για πρώτη φορά αναγνώρισε και τα δικά του λάθη και δήλωσε έτοιμος να τα διορθώσει.
 
Και λίγα είναι…
Μπορεί κάποιοι να θέλουν να δουν μόνο τα μικρά, ή μόνο τους πρωταθλητές ή μόνο τους παλαίμαχους ή μόνο την συναυλία, αλλά γενικά τα 20 ευρώ γενική είσοδος δεν είναι πολλά αν σκεφθεί κανείς ότι συν τις άλλοις, θα πάρουν ένα μπλουζάκι PUMA, θα φάνε θα πιουν και θα απολαύσουν υπερθέαμα 7 ωρών!!!
 
Γιορτές
Συνεχόμενες και διαρκείας οι γιορτές… Σήμερα γιορτάζει ο μεγαλομέτοχος και αύριο η πόλη και η ομάδα… Θα το γλεντήσουν με την ψυχή τους οι ερυθρόλευκοι αυτές τις μέρες.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί μερικοί «δημοσιογράφοι» δεν ξέρουν να κάνουν ερωτήσεις; Μήπως γιατί είναι Ντι τζέι;
 
 
 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου