ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για την αρχαιότερη… κούπα!

για-την-αρχαιότερη-κούπα-505559

Ενα απρόσμενο ραντεβού είναι κανονισμένο για σήμερα το απόγευμα. Στις 5 μ.μ. στο «Γουέμπλεϊ» Τσέλσι και Πόρτσμουθ διεκδικούν το Κύπελλο Αγγλίας, με τους «μπλε» να προέρχονται από μια φανταστική χρονιά, γεμάτη ρεκόρ και νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση της Premier League. Απέναντί της η Πόρτσμουθ, της οποίας ο υποβιβασμός ήταν μάλλον το μικρότερο από τα προβλήματα που αντιμετώπισε σε μια σεζόν πραγματική κόλαση.
 Για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ο Τζον Τέρι είναι έτοιμος και αναμένεται να ξεκινήσει το ματς. Απόντες οι τραυματίες Μίκελ και Μποσίνγκουα ,από την άλλη μεριά, ο Γκραντ δεν θα έχει στη διάθεσή τους Χρέινταρσον, Χιουζ και Γουέμπερ, ενώ αμφίβολη είναι συμμετοχή των Ντιντάν και Ο’Χάρα.
Η πρωταθλήτρια Τσέλσι, αν κατακτήσει και το Κύπελλο, θα γίνει η έβδομη ομάδα που κάνει το νταμπλ στην Αγγλία.
Έξι ομάδες έχουν κατακτήσει κατά το παρελθόν πρωτάθλημα και Κύπελλο την ίδια σεζόν.
Ηταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ,η Πρέστον,η Άστον Βίλα,η Τότεναμ
και η Λίβερπουλ: 1985-1986.
Αν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κερδίσει την Πόρτσμουθ στον τελικό, θα κατακτήσει το Κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
 Ο Κάρλο Αντσελότι θα γίνει και ο δεύτερος Ιταλός προπονητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά τον Τζιανλούκα Βιάλι που κατέκτησε το τρόπαιο (και πάλι) με την Τσέλσι το 2000.
Ο Άσλεϊ Κόουλ -σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου από τους «μπλε»- θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα κρεμάσει το μετάλλιο του νικητή στο στήθος του για έκτη φορά στην καριέρα του! Ο αριστερός μπακ των Λονδρέζων κατέκτησε τρεις φορές το Κύπελλο όντας παίκτης της Άρσεναλ (2002, 2003 και 2005) και δύο φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι (2007 και 2009).
Ο σημερινός τελικός είναι ο πρώτος ανάμεσα σε ομάδα που τερμάτισε 1η στη βαθμολογία και σε ομάδα που τερμάτισε τελευταία!
 Εντυπωσιακή είναι η παράδοση που έχει η Τσέλσι κόντρα στην Πόρτσμουθ τα τελευταία επτά χρόνια, όπου οι «πομπέις» βρίσκονται στην Premier League. Σε 14 ματς οι «μπλε» έχουν 13 νίκες, ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο, ενώ τα τέρματα είναι 31-2 υπέρ των Λονδρέζων!
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου