ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θα κερδίσω τον κόσμο και θα αποδείξω ποιος είμαι»

θα-κερδίσω-τον-κόσμο-και-θα-αποδείξω-π-430958

Για την απόφασή του να παραμείνει στη ΠΑΕ Νίκη Βόλου και να αποπειραθεί για τρίτη φορά να την ανεβάσει στην Β’ Εθνική μίλησε ο Στράτος Γιδόπουλος αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Ο Γιδόπουλος παρουσιάστηκε πιο διαλλακτικός από προηγούμενες φορές, είπε ότι αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν και θα τα διορθώσει, κάνοντας ό,τι καλύτερο στη μεταγραφική περίοδο για να ενισχύσει την ομάδα. Μάλιστα διαφαίνεται ότι αλλάζει τακτική, αφού στο σχέδιό του περιλαμβάνονται πλέον και έμπειροι Έλληνες ποδοσφαιριστές και τρεις κοινοτικοί που θα κάνουν τη διαφορά. Για το «τιμόνι» θέλει να κρατήσει τον Χόρχε Μπάριος, ενώ δήλωσε έτοιμος να κερδίσει το στοίχημα να κάνει ξανά τους φιλάθλους να τον εμπιστευτούν και να «αναγκάσει» τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο.
 
Τελικά αποφασίσατε να μείνετε. Προσωπικό στοίχημα για σας; Τι ήταν αυτό που σας κράτησε στη Νέα Ιωνία;
Εμεινα για να αποδείξω ότι αυτά που έλεγα στην αρχή για την ομάδα τα πίστευα και περιμένω σε λίγο χρονικό διάστημα με όλα αυτά που ανέφερα και κάνοντας πράγματα, να καταλάβουν όλοι ποιος πραγματικά έχει δίκαιο και ποιος είμαι. Δύο χρόνια έδινα οικονομική μάχη για τα παλιά χρέη. Οσα ξοδεύονταν για τα παλιά χρέη, από τα οποία σχεδόν καθαρίσαμε, (ο Πιττάκας ήταν ο τελευταίος των παλιών), τώρα θα ξοδευτούν για τη νέα ομάδα.  
 
Μιλήσατε καθόλου με τους οργανωμένους μετά απ’ όσα συνέβησαν στο ματς με τη Βέροια και τη φραστική επίθεση που δεχτήκατε;
Ναι, μίλησα. Είχα επικοινωνία με τους επικεφαλής του Blue Club. Μου είπαν ότι αυτοί δεν ήταν παρόντες και δεν ήταν καλό αυτό που συνέβη. Εγώ δέχομαι την κριτική, όταν είναι κριτική που πρέπει να την ασκήσουν για μια κακή μου επιλογή. Τότε να με κρίνουν. Να με βρίζουν όμως όταν η ομάδα δεν κερδίζει κι ενώ δεν ευθύνομαι εγώ, ή όταν είναι σε κακή μέρα οι ποδοσφαιριστές ή γίνονται κάποια λάθη της διαιτησίας, αυτές τις βρισιές δεν τις ανέχομαι και δεν τις δέχεται η αξιοπρέπειά μου. Με τους οργανωμένους μίλησα και για τη νέα σεζόν. Είπαμε να είμαστε μια γροθιά για το καλό της Νίκης. Λόγω της μετριότητος της πορείας της ομάδας είχαν κάποιο δίκαιο φίλαθλοι, αλλά και οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να τους επηρεάσουν άλλοτε εναντίον των παικτών, άλλοτε εναντίον εμένα. Θα πρέπει όμως οι οργανωμένοι να σκεφτούν το εξής: Αν έφευγε ο Γιδόπουλος μετά το δέκατο ματς ή το εικοστό του πρωταθλήματος, θα υπήρχε Νίκη στη Γ’ Εθνική την επόμενη μέρα;».
 
Τελικά όλα αυτά με τους επενδυτές ήταν μόνο σενάρια; Πλησίασε κάποιος το Στράτο Γιδόπουλο;
Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να πάρει τη Νίκη, η πόρτα είναι ανοιχτή. Αν κάποιος πάλι πραγματικά θέλει να συμμετέχει στη διοίκηση, είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό που κάνουν όμως ορισμένα παπαγαλάκια που λένε «ο ένας θέλει να επενδύσει, ο άλλος θέλει να επενδύσει, χωρίς ονόματα» κάνουν κακό στην ομάδα και αποπροσανατολίζουν. Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, σοβαρό και επίσημο, έχω τηλέφωνο και μπορούν να με βρουν. Κι αν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι που θέλουν να συζητήσουν να με πάρουν και να έρθω στον Βόλο να συζητήσουμε. Αλλά αυτά τα αστειάκια του στυλ «ναι, υπάρχει ένας, αλλά δεν μπορώ να πω το όνομα του και ναι υπάρχει κάτι αλλά δεσμεύομαι να μην πω τίποτα», πρέπει να σταματήσουν. Εδώ είμαστε και αν θέλει κάποιος να έρθει και να μιλήσει καθαρά. Οχι όμως να προσπαθούν να στρέψουν κάποια παπαγαλάκια το μυαλό των φιλάθλων της Νίκης σε άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας που να έχει έρθει επίσημα να ζητήσει τη Νίκη, ούτε σε μένα, αλλά ούτε και στον κ. Ιωαννίδη. Κανείς δεν πλησιάζει. Πώς να πλησιάσει κάποιος; Να βάζει λεφτά και να του βρίζουν την μάνα; Το φαινόμενο είναι νεοελληνικό βέβαια… Εδώ υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίζουν τον Κόκκαλη, δεν θα τα ακούω εγώ στη Νίκη…
 
Δηλαδή ποιος τα έβγαζε όλα αυτά προς τα έξω; Είχε ακουστεί ακόμα και κάτι για το Μητρόπουλο…
Αυτοί που κάνουν κακό στη Νίκη εδώ και δυο χρόνια και πιστεύω και τα προηγούμενα χρόνια. Εχω πει κάτι και δεν το αλλάζω. Οτι μια μερίδα σε εισαγωγικά Νικιωτών προσπαθούσαν πάση θυσία να διαλυθεί η Νίκη για να γίνει μία ομάδα στον Βόλο, αν όμως αυτό το ήθελαν πραγματικά, ας το δήλωναν ευθέως. Δεν χρειαζόταν να απαξιώσουν εμένα που έβαλα τα λεφτά μόνο και μόνο για να πετύχουν τον σκοπό τους. Ανδριλίκι δεν έχουν να πουν στα ίσια την άποψή τους; Αυτά τα αδελφίστικα πρέπει να σταματήσουν.
Ο Μητρόπουλος είναι φίλος μου. Εχει το Αιγάλεω και είναι η αγάπη του και η γειτονιά του. Αν βοηθήσει θα βοηθήσει τον ΟΦΗ γιατί επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Είναι απλά φίλος μου, είναι εγωιστής είναι σκληρός και του χρόνου θα προσπαθήσει να ανέβει ξανά. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
 
Βάσει του απολογισμού που κάνετε, παραδέχεστε ότι έγιναν κάποια λάθη από την πλευρά σας;
Και βέβαια έγιναν λάθη και έγιναν και λανθασμένες επιλογές. Θα διορθώσω φέτος τα λάθη μου. Τα έχω αναγνωρίσει. Θα κάνω ό,τι πρέπει. Το καλύτερο για να βγει η Νίκη στην Β’ Εθνική. Θα το καταλάβουν οι φίλαθλοι αυτό. Εκεί που πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα είναι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα θα πρέπει να δείξει από την αρχή τις δυνατότητες της για να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Βέβαια θα χρειαστεί να αγοράσει και εισιτήρια διαρκείας. Θα πρέπει και ο κόσμος να βοηθήσει για να κάνουμε μια ομάδα όπως όλοι την ονειρευόμαστε. 
 
Για να αγοράσει ο κόσμος όμως διαρκείας θα πρέπει να δει τουλάχιστον μια μεγάλη μεταγραφή. Κάποιο όνομα…
Και τα προηγούμενα χρόνια φέραμε κάποια ονόματα. Ο Σάντσεζ π.χ. είναι πολύ καλός παίκτης. Ο Νάνι ήρθε με περγαμηνές, ο Μπένγκουα ήταν καλός. Εντάξει, σίγουρα έγιναν και λάθη, ας μην μιλάμε άλλο για τα παλιά. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι για να έχεις μια ομάδα που είναι πολύ καλή σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να ρίξεις το βάρος στα χαφ. Το 60% είναι εκεί. Ο,τι χρειάζεται η ομάδα για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο θα το έχει. Φέτος θα γίνουν καλές μεταγραφές. Κοινοτικοί που θα κάνουν την διαφορά και έμπειροι Έλληνες ποδοσφαιριστές.
 
Εχουν γίνει ήδη επαφές;
Εχουν γίνει κάποιες επαφές ήδη με την Αργεντινή και το Μπουένος Αϊρες για παίκτες και με Βόρεια Ευρώπη. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές από αυτές τις χώρες έχουν τα χαρακτηριστικά να βοηθήσουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εχουμε απλώσει ένα δίχτυ προς το εξωτερικό για τρεις κοινοτικούς που οπωσδήποτε θα κάνουν την διαφορά. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος σε αυτούς. Επίσης θα γίνει πρόταση σε έξι παίκτες να παραμείνουν. Δεν λέμε ονόματα προς το παρόν. Κάποιοι νεαροί όπως οι Ζαρίφης, Παπαϊωάννου που έδειξαν ότι έχουν προσόντα να προσφέρουν θα μείνουν στην ομάδα. Επίσης, θα πάρουμε δυο παιδιά ακόμα από του Νέους Αθλητές που ξεχωρίζουν και θα ενισχυθούμε με 15 μεταγραφές που πρέπει να γίνουν. Μεταξύ αυτών θα είναι και έμπειροι Έλληνες παίκτες και πιστεύοντας ότι διορθώνοντας και τα λάθη μου και των δυο τελευταίων ετών, η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει.
 
Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα πειστεί και θα επιστρέψει;   
Πιστεύω ότι θα τους κερδίσω τους φιλάθλους, με αυτά που λέω τώρα. Τους έδωσα το δικαίωμα και πήγαν στο λογιστήριο και έλεγξαν τα χρήματα που έχω βάλει προ δέκα ημερών. Τους έδωσα το δικαίωμα να ρωτήσουν τους παίκτες αν τους είπα ποτέ να μην παίξουν ένα ματς στα ίσια. Εμένα δεν με ψάχνει καμία εφημερίδα, κανένας εισαγγελέας και κανένα κανάλι για στημένους αγώνες.  
 
Για το θέμα του προπονητή; Ο Χόρχε Μπάριος είναι το φαβορί;
Θα γίνει πρόταση οπωσδήποτε να παραμείνει ο Χόρχε Μπάριος, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο προπονητή που υπάρχει στην Γ’ εθνική και πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους και στην Β’. Απλά δεν είχε τα εφόδια να δείξει το έργο του με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Γι’ αυτό και τον στήριξα μέχρι τέλους. Δεν του φόρτωσα τα λάθη τα δικά μου και τα λάθη των παικτών. Αναγνώρισα την αξία του. 
 
Η Νίκη θα συνεχίσει στο Πανθεσσαλικό τη νέα σεζόν;
Θα συνεχίσουμε στο Πανθεσσαλικό. Θα είναι πολύ καλή ομάδα φέτος η Νίκη και θα θέλει χώρους για να παίξει. Δεν πειράζει που δεν είναι έδρα. Αν έρχεται 3.000 και 4.000 κόσμος θα είναι εδράρα. Θα έχουμε καλούς παίκτες φέτος. Θα πάμε για να βγούμε. Θα δούμε πώς θα πάνε και τα πράγματα, γιατί θα βγάλουμε πολύ νωρίς τα διαρκείας. Υπόσχομαι όμως ότι με την βοήθεια και των φιλάθλων, θα φτιάξουμε πολύ καλή ομάδα. Το κοιτάμε πάντως παράλληλα μήπως πάρουμε από την ΓΓΑ χρήματα για να βάλουμε καινούριο χλοοτάπητα στο Παντελής Μαγουλάς. Αν χρειαστεί να δώσουμε εκεί κάποια ματς, θα τα δώσουμε. Αν πάει όμως η ομάδα καλά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και είμαστε πρώτοι ο κόσμος θα γυρίσει στο γήπεδο και θα είναι έδρα και το Πανθεσσαλικό.
Καλώ τον λαό της Νίκης να την βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις στο καινούριο ξεκίνημα που κάνει και κάνω μια έκκληση σε παλιούς παράγοντες της Νίκης. Ας δείξουν λίγο ευαισθησία γιατί πέρασαν από αυτό το σωματείο.
 
Στην ανακοίνωση σας ευχαριστήσατε τους κ.κ. Ιωαννίδη, Καϊμακάμη και Βαλαχή. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι τι ρόλο θα παίξουν στη νέα προσπάθεια;
Δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά σαφέστατα θα ήθελα να συνεχίσουν να βοηθάνε τη Νίκη. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την προσπάθεια. Τον Ιωαννίδη θα τον προτείνω να συνεχίσει να είναι πρόεδρος και στη νέα διοίκηση. Και τους άλλους δυο τους θέλω κοντά μου. Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νέα διοίκηση.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου