ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβεβαίωσε τις φήμες

επιβεβαίωσε-τις-φήμες-435604

Ο Στράτος Γιδόπουλος παραμένει στη Νίκη Βόλου. Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος χθες, ενώ προχώρησε και σε μια μακροσκελή δήλωση που κάνει τον απολογισμό της χρονιάς. Ο σχεδιασμός της σεζόν -όπως αναφέρει- θα ξεκινήσει τέλος Μαΐου, αλλά υπόσχεται ότι θα γίνουν καλύτερες μεταγραφές φέτος. Βέβαια ακόμα οι φήμες για διάδοχη κατάσταση δεν έχουν σταματήσει, ακόμα και μετά την τοποθέτηση του έμπειρου παράγοντα. Από την άλλη ο Γιδόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (σελ. 29), αφήνει ανοιχτή την πόρτα σε κάποιον που θέλει να πάρει την ΠΑΕ, αλλά τονίζει για άλλη μια φορά ότι δεν τον έχει πλησιάσει κανείς. Το σίγουρο είναι αυτή την στιγμή η ομάδα προγραμματίζει για την επόμενη μέρα με τον Γιδόπουλο στο «τιμόνι» της, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και οποιαδήποτε έκπληξη, αν προκύψει κάποιος ενδιαφερόμενος στο προσκήνιο…
Συγκεκριμένα η δήλωση του Γιδόπουλου: «Είναι η ώρα του απολογισμού. Εχω αναφέρει επανειλημμένως τα προβλήματα που βρήκα αυτά τα δυο χρόνια, έχω αναφέρει ότι δεν βοηθήθηκα από ανθρώπους που ορκιζόντουσαν ότι είναι Νικάρες, και όταν η Νίκη έφτασε αυτά τα δυο χρόνια στο χείλος του γκρεμού, δεν έδειξαν καμία ευαισθησία, το αντίθετο έδειξαν πραγματικά ότι ήθελαν να πέσει η Νίκη. Ξέρετε πολύ καλά ότι πάντα πάω κόντρα σε αυτά που ακούγονται, δεν πάω με το ρεύμα του κόσμου για να είμαι αρεστός. Λέω τα πράγματα έτσι όπως είναι, γιατί έχω μάθει έτσι μια ζωή να κάνω.
Να ευχαριστήσω το Δημήτρη Ιωαννίδη, γιατί πραγματικά έδειξε ότι υπεραγαπά τη Νίκη, βοήθησε οικονομικά και θέλω να ευχαριστήσω και άλλους δυο ανθρώπους, που δεν θα ακουστεί καλά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ένας είναι ο Γιώργος Βαλαχής, ο οποίος και αυτός βοήθησε οικονομικά, παρόλα τα αντιθέτου εμφανιζόμενα όταν ήρθα, που τον έβριζαν εν χορώ και έλεγαν ότι ο Βαλαχής δεν αγαπούσε τη Νίκη. Ο Βαλαχής απέδειξε ότι είναι Νικιώτης, είναι ένας από τους λίγους που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και δεν αναφέρομαι σε αυτό το συσχετισμό φυσικά για τους αγνούς φιλάθλους της Νίκης, αλλά γνωστούς παράγοντες του παρελθόντος οι οποίοι εμφανιζόντουσαν Νικάρες, αλλά στην τελευταία διετία πατούσαν στον λαιμό τη Νίκη για να πεθάνει. Επίσης αναφέρομαι στον Πέτρο Καϊμακάμη, δεν με ενδιαφέρει τι έλεγε ο κόσμος για τον Καϊμακάμη, πιστεύω ότι και αυτός ήταν θύμα κάποιων που για χρόνια περιτριγύριζαν τη Νίκη, αλλά εν πάση περίπτωση εμένα και τη Νίκη μάς βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις και δεν μιλώ για οικονομικά. Αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο από την προσωπική του ζωή και από τις ώρες του γραφείου του παρόλο ότι περνούσε και προβλήματα υγείας για να βοηθήσει τη Νίκη σε ότι του ζητήθηκε.
Ο κόσμος μετά από δύο χρόνια και με αυτά που δηλώνω θα πρέπει πλέον να κατάλαβε ποιοι πραγματικά αγαπάνε και αγωνίστηκαν για τη Νίκη και ποιοι εκείνοι που αδιαφορούσαν τελείως για το αν θα ζήσει ή αν θα πεθάνει η Νίκη. Σήμερα που μιλάμε έπρεπε οπωσδήποτε να τελειώσω με τους δυο ποδοσφαιριστές Ρουμελιώτη και Πιττάκα. Που σημαίνει ότι αν δεν πλήρωνα 42.000 ευρώ, η Νίκη και να κέρδιζε ή να μην κέρδιζε θα μηδενιζόταν και θα αφαιρούνταν δυο βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι θα έπεφτε στην Δ’ Εθνική. Αυτό το χατίρι δεν το έκανα σε όλους αυτούς που έσπρωχναν με όλες τους τις δυνάμεις -και πάλι δεν αναφέρομαι στους αγνούς φιλάθλους-, δυο χρόνια τώρα, να με κάνουν να απογοητευτώ να τα παρατήσω και επειδή δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση να πέσει η Νίκη στην Δ’ Εθνική όπως ήταν το όνειρό τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή Χόρχε Μπάριος και τους συνεργάτες του, για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν στην φετινή Νίκη, να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές για την μεγάλη τους υπομονή. Το μοναδικό παράπονο που έχω είναι ότι τους ζήτησα να κερδίσουν την Βέροια και δεν το έκαναν. Κάποια άλλη στιγμή θα μιλήσω και για αυτό το συγκεκριμένο ματς με τη Βέροια. Τώρα έχω να πω προς όλους τους ποδοσφαιριστές της Νίκης, γιατί ακούγεται ότι θέλουν να κάνουν καταγγελίες και να φύγουν, ότι προτεραιότητα αυτής της χρονιάς που υπήρχε δυσκολία οικονομική, αλλά ήταν και χρονιά δύσκολης οικονομικής κατάστασης ολόκληρου του ελληνικού κράτους, ήταν να κρατηθεί η Νίκη στην κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο όμως που επέλεξα αδικήθηκαν οι ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Αν όμως ο οποιοσδήποτε παίκτης θέλει να καταγγείλει την σύμβασή του είναι δικαίωμα του, δεν θα κρατήσω κακία σε κανένα. Από το τέλος του μηνός και μετά θα προγραμματιστεί ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.
Καλώ όλους τους φιλάθλους σε συστράτευση, η Νίκη δεν είναι του Γιδόπουλου, είναι της Νέας Ιωνίας και του Βόλου, αξίζει καλύτερης τύχης και πορείας, μπορεί να το πραγματοποιήσει, αλλά αν δεν βοηθήσουν όλοι το δηλώνω από τώρα μόνος μου δεν μπορώ. Οταν ακούτε ότι μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκα που ενίοτε κόβουν και 70.000 εισιτήρια και οι οποίες εισπράττουν από Σούπερ Λίγκα, τηλεοπτικά δικαιώματα, σπόνσορες ένα ποσό που φτάνει 8 με 10 εκατ. άντε στις μικρότερες 5 εκ., χρωστάνε στους παίκτες τους πέντε έξι μηνιάτικα, κατ’ αναλογίαν η Νίκη έπρεπε να χρωστάει επτά χρόνια. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι να συστρατευτούν στο πλευρό της Νίκης. Περιμένω η στήριξή τους η οικονομική να είναι καλύτερη από την πρώτη χρονιά που ήρθα. Τότε συγκεντρώθηκαν από εισιτήρια διαρκείας και διαφημίσεις 235.000 ευρώ. Βέβαια εδώ έχω ένα τεράστιο παράπονο, αφού η Κρανούλα έχει 65 πινακίδες στο γήπεδό της και η Νίκη Βόλου, έντεκα… Κάτι συμβαίνει. Τη δεύτερη χρονιά που έμεινα είχαμε έσοδα από διαρκείας και διαφημίσεις 30.000 ευρώ. Αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα κορδόνια των ποδοσφαιρικών παπουτσιών.
Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να βοηθήσουν, οι μεταγραφές που θα γίνουν φέτος θα είναι καλύτερες των δυο τελευταίων ετών. Και επειδή ο Βόρειος όμιλος της Γ’ Εθνικής δεν είναι όμιλος ο οποίος φοβίζει μια ομάδα σαν τη Νίκη, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όνειρό μας και η ομάδα να ανέβει στην Β’ Εθνική. Ομως θα πρέπει οι φίλαθλοι να αφήσουν τις μεμψιμοιρίες και να αγκαλιάσουν την ομάδα από τα φιλικά ακόμα και την προετοιμασία. Ωστε να γίνουν ο 12ος παίκτης της Νίκης και στα χειρότερα της παιχνίδια η Νίκη και στα μικρότερα που θα δίνει δεν θα πρέπει οι φίλαθλοι να είναι κάτω από 2.000. Και όταν μετά από τα πρώτα ματς βρεθούμε πρωτοπόροι θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παναιτωλικού και της Δόξας που δεν έπεφτε κάτω από 5.000 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Αυτή είναι η Νίκη και πιστεύω ότι αυτή τη Νίκη ονειρεύονται οι φίλαθλοι και μαζί τους και εγώ».

Αύριο με Δόξα Κρανούλας
Τη Δόξα Κρανούλας αντιμετωπίζει αύριο η Νίκη στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. και απόντες θα είναι οι Καρακώστας, Σωτρίνης και Ντακούρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου