ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο οδηγός των πρωταθλητών

ο-οδηγός-των-πρωταθλητών-429052

Ο οδηγός της ανόδου του Ολυμπιακού Βόλου μπορεί για πολλούς φέτος να είναι ο Σάκης Τσιώλης, για άλλους μπορεί να είναι ο Αχιλλέας Μπέος, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ όμως έψαξε και βρήκε τον πραγματικό οδηγό της ανόδου που δεν είναι άλλος από τον Απόστολο Έξαρχο.
Από το 1992 επαγγελματίας οδηγός, τα δυο τελευταία χρόνια οδηγός του πούλμαν της ΠΑΕ Ολυμπιακός και φυσικά τα τελευταία χρόνια θερμός υποστηρικτής της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου δίχως να έχει χάσει παιχνίδι ούτε εντός ούτε εκτός Μαγνησίας…
Ο Αποστόλης Έξαρχος ο οδηγός των πρωταθλητών μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει.
 
Πόσα χρόνια βρίσκεστε στην θέση του οδηγού της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου;
Τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκομαι στην θέση του οδηγού στο πούλμαν του συλλόγου. Από τότε δηλαδή που μου έκανε την τιμή και την πρόταση να βρίσκομαι στην θέση αυτή ο κ. Αχιλλέας Μπέος.
 
Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την φετινή χρονιά;
Από την πρώτη στιγμή, όταν και η ομάδα βρέθηκε στο Καρπενήσι μέχρι και σήμερα, οπότε η ομάδα πανηγυρίζει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, οι εντυπώσεις δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από άριστες και πιστεύω, όπως και εγώ, έτσι και όλοι όσοι αγαπούν και ακολουθούν την ομάδα να είναι ευχαριστημένοι.
 
Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της φετινής περιπέτειας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;
Αναμφίβολα η καλύτερη στιγμή που είχαμε την τρέχουσα περίοδο ήταν αυτή της επιστροφής από την Καλαμάτα, όπου η ομάδα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια και στην επιστροφή της στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού οι παίκτες τραγουδούσαν, φώναζαν και έλεγαν συνθήματα χορεύοντας. Παρόλο ότι το ταξίδι της Καλαμάτας ήταν σε χρόνο το μεγαλύτερο, μιας και χρειάστηκαν εννέα ώρες εντούτοις δεν καταλάβαμε για πότε φθάσαμε στο Βόλο όπου στις 3.30 μ.μ. μας υποδέχθηκε πολύς κόσμος που ήθελε με την σειρά του να πανηγυρίσει την άνοδο. Με τέτοιο κλίμα που επικρατούσε εκείνο το βράδυ είναι αλήθεια πως ακόμη εννέα ώρες να ταξιδεύαμε και πάλι δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
 
Ποιος ήταν αυτός που αποτέλεσε την ηγετική μορφή στα πανηγύρια;
Δεν νομίζω πως υπήρχε κάποιος που υστέρησε σε αυτόν τον τομέα όλοι ήταν πού εκδηλωτικοί και είναι αλήθεια πως μέσα από τα πανηγύρια έβγαινε και η ένταση της φετινής σεζόν, μιας και ο Ολυμπιακός λειτούργησε φέτος άψογα και σε επαγγελματικά πρότυπα κάνοντας πρωταθλητισμό. Όσον αφορά όμως σε εκείνους που ξεχώρισαν, ήταν ο Δημήτρης Σιαλμάς αλλά και ο Πέπε Μόνχε, ο οποίος αποθέωνε τους συμπαίκτες του μιλώντας παράλληλα και άψογα ελληνικά.
 
Μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν πανηγυρική για την ομάδα, υπήρχε όμως κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν που θα την χαρακτηρίζατε άσχημη;
Ευτυχώς οι κακές στιγμές μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού για την ομάδα φέτος, ωστόσο η επιστροφή μας από τη Θεσσαλονίκη μετά την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα ήταν πραγματικά λες και γυρίζαμε από κηδεία. Επικρατούσε νεκρική σιγή. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που κανένας δεν είχε όρεξη για κουβέντα και από κανέναν δεν έπαιρνες λέξη.
Επίσης άσχημη στιγμή για μένα και όλους όταν χάσαμε το Γιώργο μας στη Ρόδο… Ο Ολυμπιακός φάνηκε ομάδα φέτος και στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα.
 
Ενα σχόλιο για τον τεχνικό και άνθρωπο Σάκη Τσιώλη;
Ως προπονητής ο Σάκης Τσιώλης δεν μπορεί να κριθεί από εμένα. Μιλούν τα έργα του από μόνα τους. Από εκεί και πέρα είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και ανοιχτός σε όλους, ενώ συμπεριφέρεται άψογα.
 
Ποιο είναι το κλίμα στις αποστολές;
Οταν η ομάδα βρίσκεται σε αποστολή, είναι λες και υπάρχει μια ιεροτελεστία.
Όλα γίνονται βάσει προγράμματος και κανένας δεν μπορεί να το παραβεί μιας και τα πρότυπα, όπως ξαναείπα, είναι καθαρά επαγγελματικά. Από τον πρώτο ως το τελευταίο ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα και δεν παρεκκλίνουμε και σε όλα αυτά πρωτεργάτης είναι ο Τάκης Γιαννόπουλος. Αυτός είναι το Α και το Ω σε κάθε αποστολή. Από την στιγμή που θα μπούμε μέχρι τη στιγμή που θα βγούμε όλα περνούν από το χέρι του και είναι άψογα. Όλα είναι οργανωμένα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή.
 
Ποιο περιστατικό δεν θα μπορούσες να ξεχάσεις από τις κατά καιρούς αποστολές;
Δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεχάσω την περσινή μας επιστροφή από τη Ρόδο, όταν και είχαμε πάρει το διπλό απέναντι στον Διαγόρα. Η ομάδα τότε δεν είχε πάρει πρωτάθλημα, αλλά η υποδοχή που μας έκανε ο κόσμος από το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μέχρι και τον Βόλο άρμοζε σε πρωταθλητές. Ήταν απίστευτο να σε ακολουθούν εκατό αυτοκίνητα για μία νίκη.
 
Πού θα ήθελες να φθάσεις με τον Ολυμπιακό είτε ως οδηγός του είτε ως φίλαθλος;
Επαγγελματικά έχω φθάσει να οδηγώ σε όλη την Ευρώπη, αλλά από εκεί και πέρα είναι φυσιολογικό να θέλω να φθάσει ο Ολυμπιακός όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν μπορεί όμως να διακριθεί και κάποια στιγμή στην Ευρώπη, τότε θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο όνειρο.
 
Ποιο περιστατικό κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων ήταν που σε πείραξε;
Για μένα αστείο ως και στα όρια του γελοίου φθάνει μια περίπτωση που συνέβη όταν γυρίζαμε μετά από το διπλό στην Κατερίνη. Είχαμε πάρει το διπλό στην Κατερίνη από τον Πιερικό και στην επιστροφή το περιπολικό που μας συνόδευε θέλησε να μας «γράψει» μόνο και μόνο επειδή ήμασταν ο Ολυμπιακός Βόλου και κάναμε το διπλό. Στην πορεία σταματήσαμε στο δρόμο να φάμε και εκεί που περιμέναμε τους παίκτες ο αστυνόμος ζήτησε τα χαρτιά μας, λέγοντας «εδώ ήρθατε και μας πήρατε διπλό, να μην σας κάνουμε έναν έλεγχο;»  
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου