ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλικό με Σερβία και… περικοπές

φιλικό-με-σερβία-και-περικοπές-505546

Τη Σερβία στο Βελιγράδι θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σε φιλικό που θα γίνει στις 11 Αυγούστου. Η εκτός αναμέτρηση με τους «πλάβι» θεωρήθηκε ιδανικό τεστ εν όψει της έναρξης των προκριματικών του EURO 2012 και ιδιαίτερα του ματς με την Κροατία στο Σπλιτ στις 7 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως τέσσερις μέρες νωρίτερα η ελληνική ομάδα υποδέχεται τη Γεωργία στην πρεμιέρα των προκριματικών.
Ακυρώθηκε κατόπιν εισήγησης του Σοφοκλή Πιλάβιου, που έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΕΠΟ, η παλαιότερη απόφαση να καλύψει η ομοσπονδία τα έξοδα (πτήση και διαμονή) ώστε δύο εκπρόσωποι από κάθε ποδοσφαιρική ένωση της χώρας να παρακολουθήσουν από κοντά στο Μουντιάλ.
 Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, που συνεδρίασε την Τετάρτη, πήρε μία σειρά από αποφάσεις με πρώτη να μην ταξιδέψει κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Νότιο Αφρική δωρεάν, αλλά μόνο με δικά του έξοδα.
Εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ο κ. Πιλάβιος εισηγήθηκε την περικοπή των δαπανών που είχαν προβλεφθεί για το Μουντιάλ και συγκεκριμένα τη δωρεάν μετάβαση και διαμονή μελών από τα Δ.Σ. των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ έγινε δεκτή ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, συνεπώς κανένα μέλος ΕΠΣ δεν θα ακολουθήσει δωρεάν την Εθνική στο Μουντιάλ.
Παράλληλα η ΕΠΟ θα καλύψει τα έξοδα μόνο ενός-κι όχι δύο όπως είχε αρχικά αποφασιστεί-συνοδού για κάθε ποδοσφαιριστή στη Νότιο Αφρική. Η οικονομική κρίση και η στενότητα της ομοσπονδίας στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα επέβαλε μία τέτοια απόφαση. Με αυτές τις «περικοπές» εκτιμάται πως εξοικονομείται ένα ποσό που αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ, καθώς η αποστολή θα είναι πολύ μικρότερη από τα 120 άτομα που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου