ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός

πρωταθλητής-στο-βόλεϊ-ο-ολυμπιακός-454315

Την κυριαρχία του στο ελληνικό βόλεϊ τα δύο τελευταία χρόνια επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός. Στον τέταρτο τελικό της Α1 βόλεϊ νίκησε 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό και με 3-1 στη σειρά, κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 24ο στην ιστορία του.
Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι, στηρίχθηκαν στην τριάδα των Μίλκοβιτς, Τζούριτς, Τίσερ και στο καλό σερβίς τους, ενώ «επαναπαύθηκαν» στο 3ο σετ, το οποίο πήραν οι Κυπελλούχοι. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα σε υποδοχή, τον Αγκάμεζ να παίζει εξαρχής τραυματίας (ενοχλήσεις στην προθέρμανση στο δεξί πόδι) και να εμφανίζει τα γνωστά προβλήματα που προκύπτουν από τις απουσίες των Χριστοφιδέλη και Πανταλέων.
Ο τελικός κύλησε σε καλή, συνολικά, ατμόσφαιρα, με εξαίρεση την ένταση που υπήρξε στο 22-15, όταν μετά από δεύτερη ρίψη αντικειμένων, υπήρξε 5λεπτη διακοπή με τους δύο διαιτητές να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.
Ο Αγκάμεζ ουσιαστικά εκτός αγώνα, με συνεχείς ενοχλήσεις στο πόδι, η υποδοχή του Παναθηναϊκού προβληματική, ο Τζούριτς κυρίαρχος στο φιλέ (2 σερί μπλοκ) και ο Ολυμπιακός πήρε εξαρχής το προβάδισμα (5-1) στο πρώτο σετ και έφτασε άνετα στην κατάκτησή του με 25-20. Μίλκοβιτς και Τζούριτς οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους», ενώ οι «πράσινοι» δεν είχαν πολλές επιθετικές επιλογές, δεν πίεσαν στο σερβίς και «χωρίς μπλοκ» δεν είχαν τύχη.
Με βελτιωμένο σερβίς και «παρουσία» στο μπλοκ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 5-3 και 8-7 στο δεύτερο σετ, έχοντας σταματήσει τρεις φορές τον Μίλκοβιτς. Στη συνέχεια, όμως, ο Αγκάμεζ κουράστηκε, ο Τζούρις δυσκόλεψε το σερβίς και ο Ολυμπιακός πήγε στο 18-13 και στο 22-15. Εκεί όμως, για δεύτερη φορά, πέφτουν αντικείμενα (τρεις βίδες συνολικά) και ο Καραμπέτσος, έχοντας προειδοποιήσει λίγο πιο πριν, κατεβαίνει από τη σκάλα και διακόπτει το παιχνίδι, πηγαίνοντας μαζί με τον Ράπτη στα αποδυτήρια.
Ακολουθεί ένταση, καθώς ο Χατζηαντωνίου δείχνει τις βίδες στον Τορνατώρο και στη συνέχεια «αρπάζεται» (μαζί με τον Λάππα) με τον Ανδρεάδη. Ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι ο Λάππας πετά αντικείμενο στην εξέδρα, ο Θόδωρος Λιακόπουλος δίνει εντολή στους «πράσινους» να αποχωρήσουν, αλλά τελικά αυτό δεν γίνεται και μετά από 5λεπτες διαβουλεύσεις, ο αγώνας συνεχίζεται, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 2-0 με 25-18.
Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά και με βελτιωμένο σερβίς και μπλοκ πήγε προηγούμενος με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με τον Αγκάμεζ να δυσκολεύει την υποδοχή του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» βρέθηκαν και στο +5 (16-11) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ωστόσο ένα σερί 4-0 των «ερυθρόλευκων» μείωσε στον πόντο (15-16), αλλά οι «πράσινοι» άντεξαν, βρήκαν λύσεις από Σαμικά και Σμαραγδή και έφτασαν στο 25-22, μειώνοντας σε 2-1.
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο 4ο σετ (5-1), αλλά ο Αγκάμεζ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και πιέζοντας από το σερβίς ξανάβαλε τον Παναθηναϊκό στον αγώνα (5-5, 7-8, 13-13). Ωστόσο μετά το τεχνικό τάιμ άουτ (16-14), το 16-15 έγινε 22-15 με 5 απίστευτα σερβίς του Τζούριτς (2 άσοι, 3 χαλασμένες «πράσινες» υποδοχές) και το σετ-πρωτάθλημα ήρθε άνετα, τελικά με 25-17 με εντυπωσιακό μπλοκ του Μίλκοβιτς στον Σαμικά, με τον «ερυθρόλευκο» σούπερ-σταρ να τρέχει, να ανεβαίνει στην εξέδρα και να πανηγυρίζει με τον κόσμο και τον Γιάννη Συγγελίδη!

Τα σετ 3-1: 25-20, 25-18, 22-25, 25-17

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου