ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η παράδοση… τους δίνει τίτλο

η-παράδοση-τους-δίνει-τίτλο-435604

Η τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία και την Ιταλία, που θα καθορίσει τους πρωταθλητές σε αυτές τις δύο χώρες, ολοκληρώνει μια σεζόν γκραν γκινιόλ στα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ηδη σε τέσσερις λίγκες όλα κρίθηκαν στο νήμα, με κοινό παρονομαστή σε όλες αυτές πάντως το γεγονός ότι η ομάδα που προηγούταν στη βαθμολογία να αναδεικνύεται και πρωταθλήτρια. Αυτό έγινε στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία, όπου αντίστοιχα Τσέλσι, Μπάγερν, Μπενφίκα και Τβέντε μπήκαν ως πρωτοπόρες την τελευταία αγωνιστική και κατέκτησαν τον τίτλο.

Αλλωστε τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει, δηλαδή σπάνια η δεύτερη ομάδα μπορεί να προσπεράσει στο φινάλε, όπερ σημαίνει ότι η παράδοση χρίζει πρωταθλήτριες Μπαρτσελόνα και Ιντερ σε Πριμέρα Ντιβισιόν και Καμπιονάτο αντίστοιχα. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που συνέβησαν ανατροπές στην τελευταία αγωνιστική, αλλά το φαινόμενο δεν είναι σύνηθες, έστω και αν πάντα αυτός που κυνηγάει ελπίζει στο θαύμα.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τη Βαγιαδολίδ και η Ρεάλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μάλαγα, σε δύο ματς που και οι τέσσερις ομάδες κάτι κυνηγάνε. Η Βαγιαδολίδ και η Μάλαγα πασχίζουν για την παραμονή, με τις δύο «αιώνιες» αντιπάλους να παλεύουν για τον τίτλο. Ανατροπή τίτλου την τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία έχει να γίνει εδώ και 16 σεζόν (!) από το 1993-94 με την Μπαρτσελόνα και ξεπερνάει τη Λα Κορούνια.

Στην Ιταλία, η Ιντερ αντιμετωπίζει τη Σιένα εκτός έδρας και η Ρόμα την Κιέβο στη Βερόνα. Τόσο η Σιένα όσο και η Κιέβο είναι αδιάφορες βαθμολογικά, με την τελευταία ανατροπή τίτλου στο Καμπιονάτο να είναι πριν από οκτώ σεζόν, το 2001-02 όταν η Ιντερ έχασε τον τίτλο από τη Γιουβέντους.

Κέρδισαν οι πρωτοπόρες

Στην Αγγλία η Τσέλσι ήθελε νίκη την τελευταία αγωνιστική για να μην την ενδιαφέρει τι θα κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την πήρε. Στη Γερμανία, η Μπάγερν δεν θα έπαιρνε τον τίτλο μόνο αν έχανε η ίδια και η Σάλκε έπαιζε χάντμπολ, αφού χρειαζόταν να καλύψει διαφορά 17 τερμάτων. Στην Ολλανδία η Τβέντε ήθελε νίκη και την πήρε, ώστε να μην ασχολείται με το παιχνίδι του Αγιαξ, ενώ στην Πορτογαλία η Μπενφίκα χρειαζόταν απλά να μη χάσει ώστε ακόμη κι αν κέρδιζε η Μπράγκα να πάρει τον τίτλο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι και στις τέσσερις λίγκες φέτος που κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, οι ομάδες που προπορεύονταν στη βαθμολογία μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική κέρδισαν ακόμη κι αν κάποιες εξ αυτών τους βόλευαν και άλλα αποτελέσματα. Μένει να δούμε αν και σε Ισπανία, Ιταλία θα συμβεί το ίδιο, αφού αν η Μπαρτσελόνα και η Ιντερ κερδίσουν, στέφονται πρωταθλήτριες ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Ρεάλ και της Ρόμα αντίστοιχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου