ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενταση και αναβολή του 4ου τελικού Ολυμπιακού-ΠΑΟ για το βόλεϊ

ενταση-και-αναβολή-του-4ου-τελικού-ολυμ-454315

O τέταρτος τελικός της Α1, μεταξύ Ολυμπιακού (με νίκη έπαιρνε πρωτάθλημα) και του Παναθηναϊκού, αναβλήθηκε για σήμερα Πέμπτη (19:00), καθώς οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί ήταν υπεράριθμοι στο κλειστό του Ρέντη (πάνω από 500 μπήκαν με… ντου, χωρίς εισιτήρια και χωρίς να τους γίνει σωματικός έλεγχος) και η αστυνομία, που ήταν ελλιπής έτσι κι αλλιώς, δεν αναλάμβανε την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα.
Λίγο πριν από τις 20:00, την ώρα έναρξης δηλαδή του τελικού, οι διαιτητές και οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, ενώ έξω από το γήπεδο, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να απωθήσουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού που έρχονταν κατά δεκάδες από το γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου νωρίτερα είχε γίνει ο ποδοσφαιρικός αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Λίγο νωρίτερα, δεκάδες οπαδοί έκαναν ντου από όλες τις εισόδου του γηπέδου και μπήκαν στις κερκίδες, ενώ πολλοί περιφερόντουσαν και εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο ταξίαρχος, τον οποίον περίμεναν, έφτασε στου Ρέντη λίγο μετά, είδε την κατάσταση που επικρατούσε εντός γηπέδου και μετά από πενήντα λεπτά διαβουλεύσεων, ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Καραμπέτσος ανακοίνωσε: «Το παιχνίδι αναβάλλεται λόγω ελλιπούς αστυνομικής δύναμης». Αρκετή ώρα διάβασε το φύλλο αγώνα όπου αναφερόταν: «Από την ώρα έναρξης και για μισή ώρα μετά, όπως προβλέπει ο κανονισμός, δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του». Η ΕΣΑΠ, σε συνεργασία με τη Nova, ανακοίνωσαν πως το παιχνίδι θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 19:00.

Να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έλεγαν πως δεν θέλουν να έχουν καμία ευθύνη για τη διεξαγωγή του τελικού, καθώς ο περισσότερος κόσμος έχει μπει χωρίς να γίνει σωματικός έλεγχος, ενώ ο Στέλιος Καζάζης, μπροστά στις κάμερες κατήγγειλε: «Επώνυμοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περνούσαν και μας έφτυναν»! Την ίδια ώρα, οι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο δίπλα από τις κερκίδες και έκαναν πλιάτσικο σε ρούχα και μπάλες, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν στον φροντιστή του Παναθηναϊκού, Σάλτσο και του πέταξαν μπουκάλια, τα οποία τελικά χτύπησαν τον Καλντέιρα και μάλιστα στο χέρι που έχει ράγισμα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου