ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην κορυφή της Ευρώπης Αγαγιώτου και Σαρακατσάνη

στην-κορυφή-της-ευρώπης-αγαγιώτου-και-821423

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Μέλη της κυανόλευκης ομάδας είναι και οι δύο Βολιώτισσες αθλήτριες Αγαγιώτου και Σαρακατσάνη, οι οποίες αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 52-41 τη Λιθουανία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση και σε αυτό το ματς, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Από την πλευρά της, η Εθνική Κωφών Ανδρών τερμάτισε στην πέμπτη θέση, νικώντας την Πολωνία με 69-54 στον αγώνα κατάταξης.

Δεκάλεπτα: 13-14, 22-26, 30-37, 41-52

Ελλάδα: Χαϊνά 9 (1τρ, 4ασ, 3κλ), Σαρακατσάνη 4, Αγαγιώτου, Κοτσιρέα, Μελλίνη, Βεράνη, Βουδούρη, Κοτσιάφτη 21 (7ρ,4κλ), Πατέρα 10 (1), Μπαλκόγλου 8 (2).

Συγχαρητήρια από Ολυμπιακό Βόλου

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ Ολυμπιακός Β. και η Δ.Ε. του τμήματος μπάσκετ για τη μεγάλη επιτυχία δύο δικών της αθλητριών, της Λίας Σαρακατσάνη και της Λαμπρινής Αγαγιώτου, να αναδειχθούν πρωταθλήτριες Ευρώπης με την Εθνική γυναικών κωφών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του ΑΣ “Ολυμπιακός Β. 1937”, η Διοικούσα Επιτροπή των τμημάτων μπάσκετ του Συλλόγου, ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος και οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ συγχαίρουν τη Λία Σαρακατσάνη και τη Λαμπρινή Αγαγιώτου, μέλη της γυναικείας ομάδας του συλλόγου και βασικά στελέχη της Εθνικής Κωφών για την επιτυχία τους να φτάσουν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ . Είμαστε δε ακόμη πιο υπερήφανοι τόσο ως Βολιώτες, αλλά και ως Σύλλογος, διότι αφενός η πόλη μας επιλέχθηκε για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας, αφετέρου η Εθνική προπονήτρια κα. Αθηνά Ζέρβα επέλεξε τις δικές μας αθλήτριες (Διαμαντόπουλου, Ντελή, Χούτα, Νούλα, Σιμιτζή) για βοήθεια στο στάδιο προετοιμασίας της τόσο στη Νέα Ιωνία όσο και στην Πορταριά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου