ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Πρώτη θέση για τους μικρούς του ΝΟΒΑ σε διεθνές τουρνουά
 
Νεαροί αθλητές του ΝΟΒΑ έλαβαν μέρος σε διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης που διοργάνωσε ο ιστορικός σύλλογος της Βουλγαρίας Λοκομοτίβ Σόφιας. Υστερα από μια σειρά αγώνων η βολιώτικη ομάδα ανέβηκε άξια στην πρώτη θέση, κατακτώντας το κύπελλο της διοργάνωσης. Η εμφάνιση του ΝΟΒΑ ήταν πολύ καλή, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο φίλαθλο κοινό που παρακολούθησε τους αγώνες, γεμίζοντας τις κερκίδες του κολυμβητηρίου στη βουλγάρικη πρωτεύουσα. Οι υπόλοιπες ομάδες που έλαβαν μέρος ήταν RABOTINSCI FYROM, VARNA BULGARIA, LOCO SOFIA.
Στην ελληνική αποστολή μετείχαν οι αθλητές: Μαγκιώρης Δ. (τερμ), Βοσινάκης Χ., Μαγκιώρης Π., Γεωργιάδης Γ., Γιαλίδης Λ., Οικονομίδης Σ., Φυντικίδης Γ., Ζαμάνης Θ., Βαλιάντζας Π., Τζιάνης Α. Προπονητής ήταν ο κ. Βασίλης Αλαμπάνος.

Τέλος η διοργανώτρια επιτροπή που έδωσε μεγάλη επισημότητα στο συγκεκριμένο τουρνουά, στις ειδικές βραβεύσεις αθλητών που έγιναν για καλύτερο επιθετικό, αμυντικό & τερματοφύλακα, ψήφισε ως καλύτερο τερματοφύλακα του τουρνουά τον τερματοφύλακα του ΝΟΒΑ Μαγκιώρη Δ.

Επίσης συνεχίζονται οι εγγραφές στην ακαδημία υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ για αγόρια – κορίτσια, ηλικίας 9 – 13 ετών. Πληροφορίες στα τηλ. 6977977048 ή 6977004311.

 
 
 
 
  
Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε χθες 30 παίκτες για την προεπιλογή της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεύτερη φορά η Ελλάδα θα δώσει το παρών στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη.
 
 
Την πρώτη φορά το 1994 στις ΗΠΑ απέτυχε παταγωδώς να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η παρουσία της στο θεσμό. Τότε είχε αντιμετωπίσει δυο από τους τρεις φετινούς της αντιπάλους. Την Αργεντινή και τη Νιγηρία. Λένε ότι η ζωή σου δίνει κάποιες φορές με γυρίσματα, τη δυνατότητα να «αλλάξεις» την ιστορία. Η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε η Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να σβήσει τις κακές αναμνήσεις από εκείνη την μοναδική συμμετοχή της χώρας μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως, αλήθεια, είναι ικανή να το καταφέρει;
Βάσει των πιθανοτήτων που της δίνουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, η εθνική είναι το αουτσάιντερ και η μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να περάσει στον επόμενο γύρο! Η αλήθεια είναι αυτή. Και μπορεί κανείς να το καταλάβει κοιτώντας και το ρόστερ των αντιπάλων της. Η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα του Μέσι και της παρέας του, που φιγουράρει ως ένα από τα φαβορί. Θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία που διαθέτει παίκτες από την αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών γηπέδων στις τάξεις της, όπως ο μέσος Τζον Ομπι Μικέλ της Τσέλσι, ο επιθετικός της Πόρτσμουθ Νουάνκο Κανού, ο Μάρτινς, ο Γιακούμπου και άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα και συνδυάζουν τη «σκληρότητα» του αφρικανικού ποδοσφαίρου με τις υψηλές τεχνικές των ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οσον αφορά στην Κορέα, το όνομα του Γι Σουνκ Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεχωρίζει, αλλά υπάρχει και η διαφορά στο στυλ του ασιατικού ποδοσφαίρου και η εκρηκτικότητα των Κορεατών που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα προς αντιμετώπιση για την ομάδα του Ρεχάγκελ.
Η Ελλάδα δεν έχει παίκτες όπως ο Μέσι, δεν έχει ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται στην Τσέλσι ούτε στη Μάντσεστερ. Το μυστικό αναμένεται να το ψάξουν ο Οτο και οι παίκτες του όχι τόσο στις προσωπικότητες και το ταλέντο, αλλά στη συνταγή της ομαδικής αλληλοκάλυψης των αδυναμιών και του ελληνικού πείσματος, που είναι ικανό για την μεγάλη έκπληξη. Αλλωστε αυτά ήταν τα δυο στοιχεία που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης πριν από έξι χρόνια. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην εθνική ομάδα. Καινούρια πρόσωπα, μικρότερος μέσος όρος ηλικίας… Η δίψα για διάκριση όμως είναι η ίδια… Για να δούμε, μπορούν οι Ελληνες ενωμένοι να λυγίσουν τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είναι πράγματι ένα μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσο κι αν οι πιθανότητες που μας αναλογούν είναι λιγοστές, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το παλέψουμε.
 
 
 
 
 
Ο πρώην    
Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Θεόφιλος Βασιλειάδης και νυν μέτοχος δεν θα μπορέσει -αν και ήθελε- ευρισκόμενος στο εξωτερικό να είναι την Κυριακή παρών στη φιέστα και με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: «Ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε άξιος πρωταθλητής στη Β’ Εθνική κατηγορία. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, στα μέλη του Δ.Σ., στο τεχνικό τιμ, στους ποδοσφαιριστές, στους φιλάθλους και σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσαν, με την κατάκτηση της πρωτιάς και της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Η πόλη του Βόλου αξίζει τέτοιες διακρίσεις και εύχομαι η ομάδα να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».
 
Βραζιλιάνικο αίμα στη Νίκη
Παίζει με τη φανέλα της Νίκης στο πρωτάθλημα τζούνιορ, όμως από τώρα έχει δείξει ότι αποτελεί ένα ταλέντο που αν προσεχθεί και φτιάξει καλές βάσεις θα μπορέσει να φτάσει ψηλά. Ο λόγος για τον 10χρονο Δ. Λημνιό, που έχει το DNA των Βραζιλιάνων θεών της μπάλας στο αίμα του, αφού η μητέρα του κατάγεται από τη χώρα της σάμπας και του καφέ. Ο μικρός εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα των Μικτών Τζούνιορ, σκοράρει ακατάπαυστα και στη Νέα Ιωνία θεωρούν ότι πρόκειται για ένα γνήσιο ταλέντο.
 
Απούλητα
Περίπου 200.000 εισιτήρια του Μουντιάλ 2010 έχουν μείνει ακόμη απούλητα, ένα μήνα πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων. Οι διοργανωτές, πάντως, εκτιμούν ότι θα υπάρξει sold out… «Είμαστε περίπου στο 90% της διάθεσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα πουλήσουμε όλα», τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του παγκοσμίου κυπέλλου, Ντάνι Τζόρνταν.
 
Κίνδυνος και μετά το πρωτάθλημα
Μέχρι να επικυρωθεί η βαθμολογία ενός πρωταθλήματος οι ομάδες που έχουν χρέη πρέπει να τα τακτοποιούν. Ετσι αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ορίστηκε κανονικά το ματς της Νίκης τελείωσε και ο κίνδυνος…
 
Ο γραφικός
Το «επίδοξος» δεν ήταν και τόσο κακό… αλλά το γραφικός που του κόλλησαν όλοι οι άλλοι… μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα… Αλλωστε η διαφορά μεταξύ ενός έξυπνου και ενός βλάκα είναι ότι ο έξυπνος μπορεί να παριστάνει τον βλάκα… Ο βλάκας όμως δεν μπορεί να παριστάνει τον έξυπνο! Και το κυριότερο… η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια… Και η γραφικότητα έρχεται όταν ξεπερνάει κάποιος τα όρια.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Είναι δυνατόν να παρακαλάει κάποιος να τον προσκαλέσουν σε δεξίωση και μετά να λέει ότι έγιναν πολλά έξοδα;;;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου