ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πρότυπο επαγγελματικής ομάδας ο Εθνικός»

πρότυπο-επαγγελματικής-ομάδας-ο-εθν-430958

 
Για κάποιους που δεν το πίστευαν ήταν τρελό, γι’ αυτούς όμως που πήγαν το καλοκαίρι στην ομάδα με στόχο να την ανεβάσουν επίπεδο και κατηγορία ήταν κάτι αναμενόμενο. Η φετινή άνοδος του Εθνικού Βόλου στην Α΄ κατηγορία ήρθε πολύ εύκολα και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της, αλλά και πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής της ομάδας με 16 τέρματα, Νίκος Ντέρτσας, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη φετινή πορεία του Εθνικού, την επόμενη μέρα αλλά και για τους στόχους του ιδίου τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
 
Ο 21χρονος Νίκος, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρό στις Ακαδημίες της Αγ. Παρασκευής και από ‘κει πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου σε ηλικία 16 ετών όπου αγωνιζόταν στην τότε Β’ ΠΑΕ της ομάδας. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική με τον Ολυμπιακό όπου και κέρδισε την άνοδο για τη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ συμμετείχε και στην προεπιλογή της Εθνικής Παίδων. Στη Β’ Εθνική δεν αγωνίστηκε καθώς συνέχισε την καριέρα του στον Εθνικό Κατερίνης, όπου είχε γεμάτη χρονιά (28 συμμετοχές). Πέρυσι αγωνίστηκε από ένα εξάμηνο στην Πρέβεζα και στη Λαμία πριν έρθει φέτος ξανά στο Βόλο για λογαριασμό του εθνικού αυτή τη φορά.
Μετά από ένα τέτοιο, αρκετά πλούσιο βιογραφικό για ένα παιδί 21χρονών, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί ένας τέτοιος παίκτης αγωνίζεται στο τοπικό και όχι σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός όμως δίνει την απάντησή του, που ομολογουμένως προκαλεί έκπληξη: «Όσο και να φανεί περίεργο ήρθα στον Εθνικό για οικονομικούς λόγους! Μπορεί να αγωνίστηκα σε επίπεδο Γ’ Εθνικής αλλά κατάλαβα ότι λίγα είναι τα σωματεία τα οποία λειτουργούν επαγγελματικά και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Εγώ προσωπικά έμενα απλήρωτος και αναγκαζόμουνα να ζητάω λεφτά από τον πατέρα μου κάτι το οποίο δε μου αρέσει. Στον Εθνικό πληρωνόμαστε σαν να είμαστε επαγγελματίες», δηλώνει με έμφαση ο πρώτος σκόρερ του Εθνικού. Επίσης, συμπλήρωσε ότι εκτός από το οικονομικό υπήρχαν και άλλοι δύο λόγοι που τον οδήγησαν στο να αγωνιστεί φέτος στον Εθνικό. Ο ένας ήταν το κίνητρο του πρωταθλητισμού που του πρόσφερε η ομάδα του Βόλου και ο άλλος η παρουσία του προέδρου κ. Σταυρίδη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Κώστας Κούτσικας, τον οποίο ο Νίκος είχε προπονητή στα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Β’ ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου.
Ζητώντας από τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να κάνει μια αποτίμηση για τη φετινή πορεία της ομάδας και την ανακήρυξή του, κατά τα φαινόμενα, σε πρώτο σκόρερ αυτής, μας είπε: «Δεν έχει σημασία αν θα βγω πρώτος σκόρερ. Από την αρχή της χρονιάς θέσαμε ως στόχο την άνοδο και τα καταφέραμε. Πρέπει όμως να βγούμε και πρωταθλητές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας», τονίζει ο νεαρός άσος, που μας εκμυστηρεύτηκε ότι ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Σταυρίδης μετά από κάθε νίκη δίνει και πριμ στους παίκτες του! Πραγματικά λοιπόν φαίνεται πως ο πρόεδρος του Εθνικού λειτουργεί σε άλλα πλαίσια και επίπεδα καθώς πέρα του ότι έχει μαζέψει στην ομάδα παίκτες έμπειρους με θητεία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (Ντέρτσας, Κουτσιρίμπας, Μίλτος, Αντωνίου), θέλει και να λειτουργεί γενικότερα όπως τα επαγγελματικά σωματεία. Χαρακτηριστικό επίσης του σχεδιασμού που γίνεται για τη νέα χρονιά είναι ότι η ομάδα έχει κλείσει για προετοιμασία στην Πορταριά Πηλίου, ενώ ήδη έχει συμφωνήσει και με κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών που θα κάνουν αίσθηση, με σκοπό η ομάδα να κάνει και του χρόνου πρωταθλητισμό.
Όσον αφορά τους συμπαίκτες του, ο Νίκος ξεχωρίζει τον μεσοαμυντικό και χρόνια κολλητό του, Νίκο Αντωνίου τον οποίο όπως χαρακτηριστικά λέει: «Δε θα ήθελα να τον έχω ποτέ αντίπαλο καθώς είναι πολύ σκληροτράχηλος», ενώ πιστεύει πως ο Γιώργος Πούλιος ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ομάδας, καθώς δεν περίμεναν ότι θα κάνει τόσο καλή χρονιά.
Ο νεαρός μέσος θεωρεί πως η φετινή πορεία του Εθνικού αποτελεί και μια απάντηση σε κάποιους οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά λέει: «μας κορόιδευαν το καλοκαίρι και μας έλεγαν τι πηγαίνετε να κάνετε στον Εθνικό;» ενώ τονίζει, πως όλοι αυτοί που «έκραζαν», τώρα ξαφνικά παρακαλάνε να έρθουν στην ομάδα.
Πάντως πέρα από το ποδόσφαιρο, ο ταλαντούχος, Νίκος, έχει και άλλες ασχολίες, επαγγελματικές καθαρά, για τις οποίες έχει φιλοδοξίες και σχέδια. «Έχω μια δικιά μου επιχείρηση το περιοδικό FACES και μέχρι στιγμής πάνε όλα πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος γιατί έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να ζω από αυτό», υπογραμμίζει, ενώ σημειώνει πως στην προώθηση της δουλειάς του τον βοήθησε πολύ το ποδόσφαιρο και οι γνωριμίες που έχει κάνει από αυτό.
Όσον αφορά στο μέλλον του Νίκου Ντέρτσα από ‘δω και στο εξής, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής θέτει ως επόμενο στόχο την καλή πορεία της ομάδας, ενώ τονίζει πως το όνειρο όλων, διοίκησης και παικτών είναι ο Εθνικός να αγωνιστεί σύντομα σε κατηγορία επαγγελματικού επιπέδου. Αναφορικά με το άλλο κομμάτι της ζωής του, πέραν του ποδοσφαίρου, τη δουλειά του, και συγκεκριμένα το περιοδικό, ο Νίκος δε θέλει να σταματήσει εκεί αλλά θέλει να κάνει και άλλα πράγματα τα οποία θα τον ανεβάσουν επαγγελματικά.
Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον με το ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε άλλο πόστο, καθώς όπως αναφέρει, είδε κάποια πράγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου όταν αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική κατηγορία που τον «ξενέρωσαν» μιας και υπάρχει πολύ παρασκήνιο και ίντριγκα. «Δε θέλω να το παίξω έμπειρος και ότι τα ξέρω όλα καθώς είμαι μόλις 21 χρονών, ωστόσο θεωρώ πως είμαι αρκετά ώριμος για να καταλάβω, πως πραγματικά υπάρχουν καταστάσεις που μπορεί να σε κάνουν να σιχαθείς αυτό που αγαπάς» ανέφερε και αφού τον ευχαριστήσαμε γι’ αυτή την πολύ ωραία συνέντευξη που μας παραχώρησε, του ευχηθήκαμε καλή τύχη για το μέλλον σε ό,τι και να επιχειρήσει.                          
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου