ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπιστοσύνη των σωματείων προς την Ε.Π.Σ.Θ.

εμπιστοσύνη-των-σωματείων-προς-την-ε-π-435604

Την εμπιστοσύνη τους προς τη διοίκηση του Τάσου Μπατζιάκα   έδειξαν τα σωματεία της Μαγνησίας, που στην προχθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας για το έτος 2009.
Στη Γενική Συνέλευση όπου έδωσαν το παρόν 44 σωματεία το  θετικό εκτός της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ομάδες προς το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. ήταν ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που θα διαμορφώσει πρόταση αναδιάρθρωσης για καλύτερη λειτουργικότητα των πρωταθλημάτων και θα συζητηθεί για έγκριση σε έκτακτη συνέλευση, ενώ η “παραφωνία” ήταν η αναφορά του κ. Ακτσιαλή σε οικογενειακά και προσωπικά δεδομένα μέλους του Δ.Σ., κάτι που προκάλεσε ένταση, φραστικές επιθέσεις αλλά και αποδοκιμασία του, με αποτέλεσμα   ο εκπρόσωπος της Άλλης Μεριάς που χαρακτηρίσθηκε γραφικός από το σύνολο των παρευρισκομένων παραγόντων αναγκάσθηκε να αποχωρήσει…  
Η συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή του εκπροσώπου του Τοξότη Β. Ζηνέλη στη θέση του γραμματέα της Γ.Σ. για την οποία έφεραν αντίρρηση οι κ.κ. Ακτσιαλής και Παππής, ενώ έπειτα από πρόταση του μέλους του Δ.Σ. Παν. Ρούμπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Ρίζου που διετέλεσε στην Ε.Π.Σ.Θ. και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
 
                                                Χρονιά δημιουργίας
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας μιλώντας για το διοικητικό απολογισμό τόνισε πως ήταν μια ακόμη χρονιά δημιουργίας, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ένας χρόνος πέρασε από την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και συνολικά 5 χρόνια από τότε που η ‘Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας οργανώθηκε  και κάνει βήματα μπροστά για το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, ενώ ταυτόχρονα έβαλε και τις βάσεις ώστε και το μέλλον του να είναι καλύτερο. Ως διοίκηση της Ε.Π.Σ.Θ., παρ’ ότι όλοι λένε ότι κάναμε πολλά, εμείς νομίζουμε ότι    μπορούν να γίνουν κι άλλα, γι’ αυτό συνεχίζουμε βάζοντας μάλιστα τον πήχη ψηλότερα…   Είναι γεγονός ότι μετά την πρώτη τετραετία - που εσείς κρίνατε επιτυχημένη και πέρσι ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου - πλέον με μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα πολλά πράγματα και καταστάσεις και κυρίως να επιλύουμε πολλά από τα προβλήματα… πριν ακόμη γίνουν προβλήματα.
Η Ε.Π.Σ.Θ. συνεχίζοντας να δίνει βάση στις μικρές ηλικίες, έδωσε και πάλι έμφαση στις Μικτές Ομάδες της ‘Ένωσης και την χρονιά που πέρασε είδε πρωταθλητές τόσο τους Προπαίδες, όσο και τους Παίδες,  ενώ υπήρξαν και κλήσεις παικτών στις εθνικές ομάδες.
Με προβλήματα που δεν οφείλονται στην Ε.Π.Σ.Θ. γίνονται τα πρωταθλήματα Ακαδημιών και είναι βέβαιο ότι η νέα προκήρυξη θα είναι εντελώς διαφορετική.
Αρκετά χρήματα δόθηκαν στις ομάδες από το ταμείο αρωγής των ποδοσφαιριστών που τα έσοδα του είναι από τις τιμωρίες.
Τεράστια επιτυχία ήταν το ότι καταφέραμε τη χρονιά που φεύγει να δώσουμε στα σωματεία που πήγαν να παίξουν στα νησιά μας   χρήματα για τις μετακινήσεις τους
Αυτή την περίοδο δείξαμε και αποδείξαμε ότι η Ένωσή μας είναι υπολογίσιμη από την κεντρική εξουσία και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε 4 φορές στο Βόλο ούτε το ότι η Ε.Π.Σ.Θ. και η Μαγνησία κατάφεραν να πάρουν διοργάνωση   διεθνούς αγώνα και να φέρουν την Εθνική ομάδα εδώ.
Ακόμη στο Βόλο έγινε με την παρουσία της ηγεσίας της ΕΠΟ, της διαιτησίας και των προπονητών και τη συμβολή της Εκκλησίας συνέδριο για το ποδόσφαιρο, η Ε.Π.Σ.Θ. διοργάνωσε στο Βόλο με την ΕΠΟ και σχολή προπονητών UEFA B’ και πολλοί Βολιώτες προπονητές απέκτησαν ή επέκτειναν το δίπλωμά τους.
Στο χώρο της διαιτησίας   την τελευταία περίοδο είχαμε αλλαγές με τους διαιτητές πλέον να ανήκουν στην Ε.Π.Σ.Θ. και η επιμόρφωσή τους να γίνεται εδώ με νέο εξοπλισμό και σύγχρονα μέσα πάντα υπό την επίβλεψη του διευθυντή ανάπτυξης Κύρου Βασσάρα, ενώ αυτή τη χρονιά είχαμε από την ΤΕΔ, σχολή διαιτησίας και αρκετούς νέους διαιτητές που ήδη σφυρίζουν, προσλάβαμε γυμναστή για τους διαιτητές, ενώ κάνουμε πράξη την υπόσχεση για μια δωρεάν διαιτησία. 
Η Ε.Π.Σ.Θ. και αυτή την περίοδο συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο και διοργάνωσε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τη δική σας συμβολή… ενώ πλέον η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ μας μάς βοηθά να λύνουμε μαζί όλα τα προβλήματα.
 Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα χρόνο κάναμε 4 γενικές συνελεύσεις συζητήσαμε και συναποφασίσαμε αρκετά πράγματα…
 
Το ότι σε 1 χρόνο έγιναν πολλά δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ, ούτε σημαίνει πως όλα είναι τέλεια.
Ισα- ίσα τα προβλήματα είναι πολλά ειδικά τώρα, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας… αλλά εμείς τώρα με γνώση και εμπειρία   ξέρουμε και τις λύσεις  και μαζί θα εργασθούμε να πετύχουμε νέους στόχους… με τις ίδιες αρχές (Ισότητα -Διαφάνεια-Εμπιστοσύνη ) που είχαμε και αποδείξαμε στην πράξη την πρώτη χρονιά της νέας τετραετίας”…
 
 
Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση του οικονομικού απολογισμού του έτους 2009 από το γραμματέα της Ένωσης  κ. Γιώργο Ζούκα και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπρόσωπων των σωματείων.
 
                                           Δύσκολες μέρες
 
Στις δύσκολες οικονομικά μέρες αναφέρθηκαν πολλοί από τους ομιλητές στις τοποθετήσεις τους, ενώ έγιναν ερωτήματα και αναφορές για την οικονομική διαχείριση…
Ο Γ. Βαΐτσης στάθηκε στο γεγονός ότι κάποια χρήματα δεν αξιοποιηθούν για το σωστό σκοπό,   αναφερόμενος στην κάλυψη των γιατρών   που λείπουν από τα γήπεδα, ενώ ο Α. Ακτσιαλής αφού ανέφερε πως θα επιστρέψει τα χρήματα για τη μετακίνηση της ομάδας, μίλησε για αλόγιστα έξοδα και όταν αναφέρθηκε σε οικογενειακά και προσωπικά του μέλους του Δ.Σ. Μ. Γαρμπή γνώρισε τη γενική κατακραυγή, χαρακτηρίσθηκε γραφικός και αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα για να συνεχισθεί ομαλά η Συνέλευση. 
Ο Β. Κανάβας από τη Μακρινίτσα αναφέρθηκε στους γραφικούς, που το μόνο που σκέφτονται είναι οι καρέκλες που έχασαν,   χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο λάθος τα όσα αναφέρθηκαν, έκανε λόγο στο ότι έρχονται δύσκολες μέρες και έκανε την πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών για να λιγοστέψουν τα έξοδα των ομάδων.
Ο Γ. Βαΐτσης  του Σαρακηνού έκανε λόγο για απόφαση ένστασης που ακόμη δεν πήρε στα χέρια του, ενώ ο Γ. Παππής του Μαγνησιακού αναφέρθηκε σε μειώσεις ποινών και αποκλίσεις του απολογισμού με τον προϋπολογισμό.
Ο Κ. Καραδήμας του Αγροτικού στάθηκε στα υπέρ της Ένωσης, όπως και ο Σ. Δεληγιάννης, ο Ε. Μαρμαγκιόλης  του ΓΣΑ   επεσήμανε τις νέες οικονομικές δυσκολίες , ο Κ. Βαρδάκης τόνισε πώς πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ των ομάδων το υπόλοιπο ταμείου, ενώ ο Ν. Τσεκούρας τόνισε ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και να κοιτάξουμε να κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρό μας…
Η επιτροπή   για να φέρει πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών   συγκροτήθηκε από τους κ.κ. Κανάβα, Μαλακασιώτη, Παππή.
Στη συνέχεια μίλησαν τα μέλη του Δ.Σ. με τον κ. Μπάμπη Πάσχο να υπόσχεται συνέχεια των έργων, τον κ. Μακη Γαρμπή  που στάθηκε στη δουλειά που γίνεται και ζήτησε βοήθεια, αλλά και τον Αντ. Ματζούρη που ζήτησε να αφήσουν κάποιοι τις μικρότητες για να μπορέσει η Ε.Π.Σ.Θ. να προσφέρει έργο.
Στο τέλος ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. υποσχέθηκε ότι παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο για τα σωματεία, ενώ τόνισε πως όταν αποχωρήσει θα παραδώσει την Ένωση χωρίς χρέος και όχι χρεωμένη, όπως την παρέλαβε. 
Τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό ενέκριναν τα 40 από τα 44 σωματεία, με τα όχι να είναι του Μαγνησιακού και του Σαρακηνού, η αρνητική Άλλη Μεριά είχε αποχωρήσει νωρίς νωρίς!!!, ενώ παρών δήλωσε ο Αετός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου