ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ημέρα της κρίσης για Τσάμπιονς Λιγκ

ημέρα-της-κρίσης-για-τσάμπιονς-λιγκ-454315

Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής συνεχίζονται σήμερα τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ που νίκησε την Κυριακή με 1-0 στην Τούμπα τους «ερυθρόλευκους», θα παραταχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το «εισιτήριο» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο Αρης θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση με χαρακτήρα γοήτρου, καθώς οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο στόχος της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία είναι μακρινός.

 

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Με τον Ντουντού στην 11άδα θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος εξέτισε την ποινή του στο ματς της Τούμπας και επιστρέφει, με την προσδοκία ότι θα μεταμορφώσει, ειδικά στον δημιουργικό τομέα, το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» παίρνοντας θέση στα χαφ δίπλα στον Έντσο Μαρέσκα.

Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές, ενώ από την αποστολή αποκλείστηκε ξανά ο Ιεροκλής Στολτίδης,. Επίσης, εκτός έμειναν ο Ζαϊρί, ο Ντάτολο και ο Ντιόγκο. Αναλυτικά οι 19 «εκλεκτοί» του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Λεονάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Βαλεριάνος, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ και Λούα Λούα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, θα έχει κανονικά στην αποστολή τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος ξεπέρασε την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε και συμπεριλήφθηκε στη 18μελη αποστολή του ΠΑΟΚ για την κρίσιμη σημερινή αναμέτρηση. Αντίθετα, εκτός μάχης είναι ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα και είναι αμφίβολο αν θα ενισχύσει την ομάδα του στη συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος. Αναλυτικά η 18αδα του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.
 
Αρης – ΑΕΚ
Με πολλά προβλήματα θα υποδεχθεί ο Άρης την ΑΕΚ. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει σε έξι ποδοσφαιριστές, (Νέτο, Κάμπορα, Τόνι Κάλβο είναι τιμωρημένοι, ενώ οι Λαμπριάκος, Βανγκέλι, Πιοβεζάν είναι τραυματίες). Αντίθετα είδε τους Κόκε, Αράνο και Ναφτί να ξεπερνούν τα προβλήματά τους και να είναι κανονικά στην αποστολή..

Έτσι, στην αποστολή μπήκαν οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Φερνάντες, Ναφτί, Κόκε, Αγτζίδης, Αράνο, Ντέιλι, Αραβίδης, Τζόνσον, Αντού και Μεριέμ.

Τέλος, αποφασίστηκε ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο ματς με τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Στην ΑΕΚ, οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και οι Μανωλάς, Σκόκο, Αραούχο θα είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το σημερινό παιχνίδι. Και οι τρεις παίκτες δεν αποκλείεται να βρεθούν και στην αρχική 11άδα της ομάδας.

Αναλυτικά οι παίκτες της αποστολής:

Αραμπατζής, Λούκατς, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Λαγός, Μαντούκα, Μάκος, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο, Λεονάρντο.

 
Το πρόγραμμα και η ειδική βαθμολογία έχουν ως εξής:

16:45 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ        ΝΕΤ

19:00 Αρης-ΑΕΚ               ΣΚΑΪ

Βαθμολογία
ΠΑΟΚ       10

Ολυμπιακός  7

ΑΕΚ         5

Αρης        3

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου