ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα πήρε όλα… περιμένει και τη φιέστα

τα-πήρε-όλα-περιμένει-και-τη-φιέστα-426462

Τα ήθελε όλα δικά του φέτος και τα πήρε! Ο Ολυμπιακός είναι από την Κυριακη ο πανάξιος πρωταθλητής της Β’ Εθνικής για τη σεζόν 2009-10 και το ΕΑΚ Βόλου μετατράπηκε σε θέατρο των ονείρων για τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν υπό την επήρεια της ιστορικής ανόδου στη Super League ύστερα από 20 χρόνια.
«Εχεις ανεβεί κι έχω τρελαθεί» τραγουδούσαν 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Στάδιο, ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν το «είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές» κι όλα αυτά ήταν τα προεόρτια, καθώς την ερχόμενη Κυριακή είναι που το ΕΑΚ θα φορέσει τα καλά του για τη μεγάλη φιέστα.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον ισχυρό άνδρα Αχιλλέα Μπέο, τον προπονητή Σάκη Τσιώλη -μία μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του- και φυσικά τους θριαμβευτές ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανταπέδωσαν.
Ο τίτλος αφιερώθηκε στο Γιώργο Πλακίδα,   ενώ το τι σημαίνει ο τίτλος εξήγησε ο Σάκης Τσιώλης: ”Ηταν μία χρονιά που σήμερα σφράγισε την προσπάθειά μας. Αυτό που θέλω να πω και είναι πολύ σημαντικό και αυτό είπα και στα παιδιά πριν μπούμε στον αγώνα είναι, ότι τα πρωταθλήματα γράφουν ιστορία. Το δεύτερο και τον τρίτο τον θυμούνται μόνο μία χρονιά ή όσο θα μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Το πρωτάθλημα όμως γράφει ιστορία και το 2010 έγραψε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που αυτοί έκαναν πράξη όλα αυτά που οργανώσαμε και οραματιστήκαμε. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο που έκανε πάρα πολλά και προσπάθησε πάρα πολύ αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό Βόλου. Βέβαια του αξίζουν πολλά περισσότερα γιατί ίσως έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας, που ήταν από την πρώτη αγωνιστική πρωταθλητής στη Β’ Εθνική.”
«Συγχαρητήρια σε όλους. Πιστεύω ότι όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου είναι ευτυχισμένη γιατί μετά από 20 χρόνια η ομάδα επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ και μάλιστα ως πρωταθλητής. Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου γράφει ιστορία αλλά όλα αυτά είναι αποτελέσματα μίας συστηματικής δουλειάς που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά όλοι εργαστήκαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Όλοι νιώθουμε ευτυχισμένοι και απευθύνουμε πρόσκληση στον κόσμο να είναι πάντα κοντά μας. Σήμερα είναι μία μέρα που έχει γραφτεί στις στην ιστορία του ποδοσφαίρου και στις καρδιές όλων μας» είπε ο Λεάντρο Άλβαρες , ενώ μετά τη λήξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αχιλλέα Μπέου και των μελών του Δ.Σ. με τους οργανωμένους φιλάθλους στην αίθουσα VIP του ΕΑΚ, όπου συζήτησαν   για το μέλλον του Ολυμπιακού.
Θυμίζουμε ότι ο αγώνας κόντρα στον Εθνικό την τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο και όχι στο Ελληνικό, ώστε να πάρει σάρκα και οστά η σούπερ φιέστα που έχουν προγραμματίσει οι απόλυτοι κυρίαρχοι του φετινού πρωταθλήματος. Πολλά χάπενινγκ, αγώνες ακαδημιών και παλαιμάχων πριν από το ματς, ακολούθως η στέψη αλλά και ατελείωτο πάρτι με συναυλία από γνωστούς καλλιτέχνες.
Προχθές στο 5-2 επί της Ρόδου ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης και με το «καλησπέρα» ο Σιαλμάς με πλασέ νίκησε τον Στογιάννη γράφοντας το 1-0, ενώ στο 13’ έγινε το 2-0 με τον Ηλία Σολάκη που πέτυχε το 14ο φετινό γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού και το 20ο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (πρώτος σκόρερ της κατηγορίας).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 48’ με τον Κακλαμάνο, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Σιαλμάς πέτυχε και τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό, που έφτασε στο 4-1 στο 63’ με τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Στο 67’ η Ρόδος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτας του Γιώργου Καντιμοίρη και στο 78’ όπου άλλη μια αλλαγή του Σάκη Τσιώλη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ανδρέας Τσεκούρας στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα με ωραίο σουτ έγραψε το 5-1.
Η Ρόδος το μόνο που κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν να μειώσει το σκορ σε 5-2 στο 90’με σουτ του Λουτσιάνο.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου