ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα χωρίς συνέπειες στη Φιλιππιάδα

ηττα-χωρίς-συνέπειες-στη-φιλιππιάδα-429052

 

Στο προτελευταίο ματς πρωταθλήματος που περισσότερο είχε τα χαρακτηριστικά φιλικής αναμέτρησης, η Νίκη έχασε στην Φιλιππιάδα από τον Εθνικό με 2-1 και ολοκλήρωσε με ήττα τις εκτός έδρας υποχρεώσεις της στην Γ’ Εθνική. Οι δυο αντίπαλοι -βαθμολογικά αδιάφοροι- αγωνίστηκαν οι μεν γηπεδούχοι για την τιμή των όπλων και για το γόητρο μέσα στο «σπίτι» τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι με σκοπό να τεστάρει ο Χόρχε Μπάριος τους νεαρούς.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των Παπαϊωάννου, Ζαρίφη και Γκινή, που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και η αλήθεια είναι ότι τα δείγματά τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Ο πρώτος βέβαια στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε, αλλά πρόλαβε να επιδείξει κάποια θετικά στοιχεία στα 32 λεπτά συμμετοχής του.
Τον Χόρχε Μπάριος και τους ποδοσφαιριστές του δεν τους ενδιέφερε το αποτέλεσμα και ο Ουρουγουανός γενικότερα δήλωσε ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του: «Επαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο τα παιδιά σήμερα. Χωρίς άγχος και οι δυο ομάδες, αγωνίστηκαν για ό,τι καλύτερο. Παρά το γεγονός ότι είχαμε πολλές απουσίες, έμεινα πολύ ευχαριστημένος», είπε αμέσως μετά το ματς ο προπονητής της Νίκης.
Οσον αφορά στο ματς, η Φιλιππιάδα κατάφερε να προηγηθεί σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο και συγκεκριμένα στην έναρξη της επανάληψης, κάτι που έδωσε και ψυχολογικό αέρα στους παίκτες της. Ο Καταγής εκμεταλλεύτηκε στο 48’ την ασταθή απόκρουση του Νάνι και στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Προηγουμένως ο Μπαλάφας είχε αστοχήσει σε πέναλτι τους γηπεδούχους, σημαδεύοντας ψηλά άουτ. Στο 72’ ο Λάππας έκανε το 2-0 για την ομάδα της Φιλιππιάδας με πλασέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα μείωσε ο Γκάλβεζ σε 2-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κακαζούκη. Ο Ζαρίφης ήταν ο παίκτης που έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 76’ πλάσαρε για να τον σταματήσει εντυπωσιακά ο Σταυράκης, ενώ ο γκολκίπερ του Εθνικού απέκρουσε σωτήρια και στην τελευταία φάση του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ζαρίφη που αυτή την φορά με κεφαλιά προσπάθησε να παραβιάσει την εστία αλλά δεν τα κατάφερε.   
 
Περιμένουν το Γιδόπουλο
Το Στράτο Γιδόπουλο περιμένουν στη Νέα Ιωνία για να ξεκαθαρίσει τη θέση του γύρω από την παραμονή του ή όχι στην ομάδα. Η Νίκη είναι βαθμολογικά αδιάφορη πλέον και η τελευταία αγωνιστική κρίνεται τυπική. Ετσι είναι φυσικό άπαντες να ασχολούνται περισσότερο με την επόμενη σεζόν και το μέλλον του κυανόλευκου συγκροτήματος. Ο Γιδόπουλος διαρρέει ότι θα μιλήσει πριν το παιχνίδι της Κυριακής με τη Δόξα Κρανούλας, αλλά πριν ανακοινωθεί κάτι επίσημα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αν μείνει θα θελήσει να κρατήσει στην τεχνική ηγεσία τον Χόρχε Μπάριος, ενώ για το ρόστερ εξαγγέλλει ότι θα διατηρήσει μόλις πέντε παίκτες από το φετινό έμψυχο δυναμικό. Εν τω μεταξύ ανακοίνωση συσπείρωσης εξέδωσαν χθες οι Γαλάζιοι Αγγελοι, καλώντας τους φιλάθλους να συμμετέχουν σε ένα νέο ξεκίνημα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
 
Σενάρια…
Ελλείψει βαθμολογικού ενδιαφέροντος και στη Νέα Ιωνία έχουν αρχίσει και ασχολούνται με την επόμενη μέρα. Από τη ΠΑΕ Νίκη πάντως διαψεύδεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και από επενδυτές. Πριν από αρκετό καιρό κάποιος είχε ενοχλήσει ανώνυμα τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ιωαννίδη και του είπε ότι εκπροσωπεί μια ομάδα 10 Βολιωτών που θέλουν να αναλάβουν την ομάδα. Όμως έμειναν στο τηλέφωνο και ποτέ δεν φάνηκαν από το μαγαζί του… Ακούγονται πολλά σενάρια, αλλά επίσημα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα για την διάδοχη κατάσταση, σε περίπτωση που αποφασίσει να φύγει ο Στράτος Γιδόπουλος. 
 
Ο Βουρνέλης στο Πανθεσσαλικό
Ο Ματθαίος Βουρνέλης από την Ενωση Μακεδονίας θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης μεταξύ της Νίκης Βόλου και της Δόξα Κρανούλας για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Βοηθοί του θα είναι οι Νεκταρία Τσάγγαρη και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και τέταρτος ο Γιώργος Δαμιανίδης, όλοι τους από την Μακεδονία.
 
 
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 33Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠ.    ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
          2                         1
Σκόρερ: 47’ Καταγής, 72’ Μπούρμπος74’ Γκάλβεζ
Κίτρινες: Τρούλης, Μπούρμπος – Κουτσογιάννης, Κακαζούκης,  Λάππας, Μπασιούκας

Κόκκινη: 88’ Τρούλλης (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠ.: Σταυράκης, Κόλλινς, Καταγής Σ., Παλιάγκας, Μπαλάφας, Λέντζος, Λάππας, Τρούλλης, Μπούρμπος (71’ Μούτας), Μιχάλης (65’ Γατσέλος), Μπασιούκας (82’ Καταγής Γ.)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Μοράλες, Παπαστεργίου, Μάγγος, Κακαζούκης, Γκάλβεζ, Κουτσογιάννης, Παπαϊωάννου (32’ λ. τρ., Ζαρίφης), Καριώτης, Μωυσίδης (73’ Γεωργιάδης), Κωνσταντινίδης (63’ Γκινής)
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου