ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επόμενος στόχος τα μετάλλια…

επόμενος-στόχος-τα-μετάλλια-827402

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πρωταγωνιστές με τον προπονητή Αλέκο Ξιάρχο και τους διακεκριμένους αθλητές της Εθνικής ομάδας, εκ των οποίων και η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά να μιλάνε για την προσπάθεια που θα καταβάλλουν εντός της πισίνας, αισιοδοξώντας σε νέες μεγάλες διακρίσεις.

Αρχικά μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Ξιάρχος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολύτιμη βοήθεια που μας δίνουν στην καθημερινότητά μας. Βρισκόμαστε εδώ από τις 16 Ιουνίου και προετοιμαζόμαστε.

Δεν μας λείπει τίποτα και η φιλοξενία είναι άψογη. Προβλέψεις σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν μπορούμε να κάνουμε, όμως όλα τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Υπερέβαλαν εαυτούς στις προπονήσεις και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα κινηθούμε σε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να βλέπουμε τη διοργάνωση βήμα-βήμα. Το πρώτο είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς και από εκεί και πέρα κάποιοι αθλητές μας να ανεβούν και στο βάθρο».

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Είναι μεγάλη μας η χαρά που έχουμε την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε στη χώρα μας. Οπως είπε και ο προπονητής μας δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις σε ένα Παγκόσμιο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ομως είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Χρήστος Χριστοφορίδης: «Για όλους τους αθλητές της Εθνικής αποτελεί τιμή και είναι ό,τι καλύτερο που το πρωτάθλημα γίνεται στον τόπο μας. Φέτος όλα τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ. Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε έναν τελικό και όνειρό μας είναι μία θέση στο βάθρο. Ελπίζω να δικαιωθεί η προσπάθειά μας».

Σοφία Κτενά: «Ο Βόλος είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ολες τις ημέρες που είμαι εδώ, αισθάνομαι συγκίνηση και αυτό διότι πέραν των ανθρώπων του δήμου και της περιφέρειας που βρίσκονται δίπλα μας και οι απλοί άνθρωποι μας περιβάλουν με αγάπη. Επίσης αισθάνομαι ανυπομονησία διότι πλησιάζει η έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα αγωνιστώ, θα παλέψω και από κει και πέρα ευελπιστώ να συμμετάσχω στους τελικούς των αγωνισμάτων μου και να έχω καλό αποτέλεσμα. Αυτό για μένα θα είναι να βελτιώσω τον εαυτό μου. Ηδη φέτος έχω κάνει ευρωπαϊκά ρεκόρ και ελπίζω η απόδοσή μου να φτάσει στην κορύφωσή της».

Αντώνης Τσουρουνάκης: «Φαίνεται πως θα έχουμε μία άψογη διοργάνωση. Θα καταβάλουμε μέγιστη προσπάθεια και ευελπιστούμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου