ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Διακρίσεις για τα «δελφίνια» του ΝΟΒΑ    

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του ΝΟΒΑ στο σχολικό πρωτάθλημα και στο Διασυλλογικό.

Συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Μαθητικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας στις 24 και 25 Απριλίου έλαβαν μέρος από το ΝΟΒΑ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και επιτυγχάνοντας ατομικά ρεκόρ, πέντε κολυμβητές και κολυμβήτριες. Η Σύλβια Καρασμάνογλου ήταν 2η στα 50 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 27.76 και παράλληλα κέρδισε 8% μοριοδότηση για την εισαγωγή στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Την ίδια πριμοδότηση πήρε, τερματίζοντας επίσης δεύτερος, ο Στέφανος Παπαναστασίου στα 1.500 ελεύθερο. Ο Νίκος Κρατήρας κατετάγη 4ος στα 100 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 1.00.83, την ίδια θέση κατέκτησε η Ντιάνα Καματερού στα 200 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 2.29.54, ενώ η Μαρία Πανταζή στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στους τελικούς στο ίδιο αγώνισμα.
Εν τω μεταξύ ένας άλλος κολυμβητής του ΝΟΒΑ, ο Ορφέας Βαρβαρέλης, συμμετείχε στους διασυλλογικούς αγώνες κατηγοριών «Δελφίνεια 2010», που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στις 24-25 Απριλίου. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 1.500 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και το «δελφίνι» του ΝΟΒΑ κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία παμπαίδων Α’ στο αγώνισμα 100 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 1.04.94, που είναι η 7η καλύτερη επίδοση πανελληνίως στην κατηγορία του.
Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ, Χρήστος Γεροβασίλης, τα μέλη του Δ.Σ. και η έφορος του τμήματος Χριστίνα Αλεξοπούλου συγχαίρουν τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες και τους προπονητές τους Βασίλη Κατσικόπουλο και Γιάννη Προφυλλίδη και εύχονται σε όλους καλή επιτυχία στην ημερίδες ορίων που ξεκινούν σήμερα, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών. 
 
 
 
 
 
 
   
Αλλοτε η έδρα της Νίκης και συγκεκριμένα το Παντελής Μαγουλάς αποτελούσε γήπεδο φόβητρο για κάθε αντίπαλο και σε κάθε κατηγορία. Με τη μετακόμιση της ομάδας στο Πανθεσσαλικό η παράδοση και η δυναμική της έδρας της ομάδας της Νέας Ιωνίας άρχισαν να ξεθωριάζουν… Σε συνδυασμό μάλιστα με την αποδυνάμωση του ρόστερ λόγω του οικονομικού προβλήματος, η Νίκη έπαψε να εκμεταλλεύεται το «σπίτι» της για τη συγκομιδή βαθμών.  
 
 
Ακόμα όταν και το ρόστερ ήταν ελλιπές σε σχέση με άλλες ομάδες, η Νίκη είχε τους φιλάθλους της δωδέκατο παίκτη και δύσκολα έχανε πόντους στην έδρα της. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη σεζόν 2002-2003, όταν ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική στη Β’, έχασε μόλις οκτώ βαθμούς στην έδρα της, από πέντε ισοπαλίες που παραχώρησε και μία μόλις ήττα. Την επόμενη περίοδο στη δεύτερη κατηγορία απώλεσε μόλις επτά, ενώ τη σεζόν 2004-2005 μια ισοπαλία και δυο ήττες ήταν όλα κι όλα τα στραβοπατήματα στο σπίτι της.
Τις τελευταίες σεζόν εκεί που πονά η Νίκη είναι ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Βέβαια σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι δεν διαθέτει ανταγωνιστικό ρόστερ, αλλά και ότι οι φίλαθλοι έχουν απομακρυνθεί λόγω της κακής της πορείας.
Τη φετινή χρονιά η αλήθεια είναι ότι οι κυανόλευκοι κέρδισαν την παραμονή τους μακριά από το Βόλο. Τα δυο σημαντικότερα ματς ήταν αυτά με τα Γιαννιτσά και την Κοζάνη εκτός έδρας και κατάφεραν να πάρουν δυο διπλά. Συνολικά μάζεψε 14 βαθμούς από εκτός έδρας παιχνίδια και 23 από τα ματς στο σπίτι της. Η διαφορά των εννιά βαθμών στη συγκομιδή από εντός και εκτός ματς είναι η μικρότερη των τελευταίων χρόνων. 
Οσοι ακολουθούσαν μάλιστα από κοντά την ομάδα στις εκτός έδρας εξορμήσεις της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στους περισσότερους αγώνες μακριά από το Πανθεσσαλικό η Νίκη έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτούς στην έδρα της. Οι παίκτες της αγωνίζονταν χωρίς άγχος και κατάφερναν να κλέψουν πολύτιμους βαθμούς.
Οπως και να ’χει, αυτό που λείπει από την κυανόλευκη ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο τα χρήματα και οι καλοί παίκτες. Της λείπει και ο κόσμος της, η καυτή της έδρα, ο παλμός της κερκίδας, που προκαλούσε άγχος σε κάθε αντίπαλο. Μια τέτοια έδρα έχει ανάγκη η Νίκη, αν θέλει να γίνει ξανά υπολογίσιμη δύναμη και να μην είναι απλά κομπάρσος που παρακολουθεί και ρυθμίζει την κορυφή. Για να επιτευχθεί όμως πρέπει να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος της ομάδας, που είναι δικαιολογημένα απογοητευμένος. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η διοίκηση με τις κινήσεις της… 
 

Βασσάρας εφ’ όλης της ύλης  

Ο Κύρος Βασσάρας ήταν απολαυστικός στο σεμινάριο επιμόρφωσης των διαιτητών ποδοσφαίρου που έγινε στην Ε.Π.Σ.Θ. Δεν άφησε ερώτηση αναπάντητη και έλυσε κάθε απορία των ρέφερι που κατέκλυσαν την αίθουσα. Εβδομήντα πέντε διαιτητές τον παρακολούθησαν και σίγουρα έφυγαν έχοντας μάθει κάποια πράγματα. Ο Κύρος Βασσάρας μιλάει επίσης αύριο για όλους και για όλα σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και στο συντάκτη Θανάση Κόφφα.
 
 
Οριστική συμφωνία;
Μετά από τρεις συνεχόμενες αναβολές αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο το τελικό ραντεβού του Σάκη Τσιώλη με τον Αχιλλέα Μπέο και ίσως να προκύψει και η οριστική συμφωνία. Οι φίλαθλοι περιμένουν με αγωνία και οι πληροφορίες λένε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Με δηλώσεις του ο Τσιώλης είχε στείλει μήνυμα στον κόσμο να μην ανησυχεί και σίγουρα ο ίδιος κάτι θα ξέρει περισσότερο. 
 
 
Εκαναν ρεκόρ
Εσπασαν κάθε ρεκόρ φέτος Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου. Δεν είναι μόνο ότι μετά από πολλά χρόνια μένουν με έναν προπονητή όλη την σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν με Τσιώλη και Μπάριος αντίστοιχα στον πάγκο τους και τη νέα σεζόν. Ακόμα και κάτι τέτοιο να μην επιτευχθεί πάντως αυτή η χρονιά θα μείνει στην ιστορία για τις δυο ομάδες…
 
 
Ηθελε την κάρτα
Οτι περνούσε από το χέρι του έκανε ο Αλέκος Γεωργιάδης για να δει την κίτρινη κάρτα στο ματς στην Φιλιππιάδα και να συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής ήθελε να εκτίσει την ποινή του και να είναι «καθαρός» ενόψει της νέας σεζόν. Αφού μάλιστα υπέπεσε σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και ο διαιτητής δεν του την έδινε, κατά την έξοδο του από το γήπεδο για να γίνει αλλαγή, έπιασε κουβέντα με την κερκίδα και καθυστερούσε χαρακτηριστικά να βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε ο διαιτητής του… έκανε την χάρη και του έβγαλε την κίτρινη.
 
 
Ακούγονται πολλά
Πολλά είναι τα ονόματα που βγαίνουν στην επιφάνεια για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μόνο από τους ανθρώπους της ΠΑΕ όμως μπορεί να υπάρξει υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση. Οι μάνατζερ παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, δίνοντας στον Τύπο για πελάτες τους επαφές με διάφορες ομάδες και από την «στρατηγική» τους δεν λείπει και ο Ολυμπιακός… Γενικότερα αυτή την περίοδο θα ακούσουμε πολλά…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Οι φίλαθλοι της Νίκης κρατούν στάση αναμονής γιατί κάτι περιμένουν;
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου