ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σοφία Κτενά: «Να ζήσω το όνειρο»

σοφία-κτενά-να-ζήσω-το-όνειρο-827774

Για τη Σοφία Κτενά, την κορυφαία Βολιώτισσα κολυμβήτρια, το 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης αποκτά τεράστια σημασία, καθώς θα δώσει τη μάχη… σπίτι της.

Γέννημα – θρέμμα του Βόλου, με εντυπωσιακό παλμαρέ επιτυχιών, η 28χρονη πρωταθλήτρια ονειρεύεται το βάθρο, στην μεγαλύτερη των διοργανώσεων μπροστά στο κοινό της πόλης μας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Κτενά που εδώ και 10 ημέρες προετοιμάζεται εντατικά στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, με τους ομοσπονδιακούς προπονητές κ.κ. Ξιάρχο και Καλαϊτζογλίδη σημειώνει: «Βρίσκομαι στο Βόλο και υποδέχομαι με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα ένα πολύ σημαντικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Βόλο. Μετά το άκουσμα της είδησης ότι τη διοργάνωση αναλαμβάνει ο Βόλος, αρχίσαμε να δουλεύουμε εντατικά, καθώς θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό μας και να του χαρίσουμε στιγμές υπερηφάνειας. Η τεχνική κολύμβηση είναι από τα πλέον εντυπωσιακά αθλήματα και ολόκληρη η ελληνική αποστολή θέλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό μπροστά στους Ελληνες φιλάθλους».

Στόχος είναι η διάκριση και το μετάλλιο, κάτι στο οποίο η Κτενά… μας έχει συνηθίσει στις μεγάλες διοργανώσεις, με τη Βολιώτισσα κολυμβήτρια πάντως να εμφανίζεται προσγειωμένη, αναφορικά με τις προσδοκίες της: «Εχω προετοιμαστεί πολύ και καλά γι’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μέσα στην ατυχία του τραυματισμού μου στο χέρι (σ.σ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ που έγινε στο Βόλο, στις αρχές Μαΐου) η αποθεραπεία μου κύλησε γρήγορα και δεν έχασα πολύ χρόνο. Φυσικά πρώτος στόχος είναι η διάκριση και θέλω να ζήσω το όνειρο της διοργάνωσης και του μεταλλίου. Είναι σημαντικό για μένα ότι βρίσκομαι στο Βόλο και θεωρώ ότι μπορώ να διαχειριστώ το άγχος να βρίσκομαι μπροστά σε φίλους και γνωστούς. Μερικές φορές είναι αρνητικός παράγοντας, αλλά έχω την τάση να απομονώνομαι στο νερό, να μη σκέφτομαι τίποτα εκτός από την κούρσα μου, οπότε πιστεύω ότι δε θα με επηρεάσει».
Αναφορικά με τον υψηλό συναγωνισμό, η Βολιώτισσα αθλήτρια τονίζει: «Ξέρω τις αντιπάλους μου, μία προς μία και σαφώς είναι από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο. Μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς βεβαίως και θα έχει υψηλά στάνταρ, προσδοκίες συναισθήματα και επιδόσεις. Είμαι όμως προετοιμασμένη και πηγαίνω να ευχαριστηθώ τις κούρσες μου και από εκεί και πέρα, να κάνω το καλύτερο για τη χώρα, την πόλη μου και το άθλημα».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου