ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δίνει και Βολιώτικο «χρώμα»

δίνει-και-βολιώτικο-χρώμα-829815

Ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται για την απόκτηση παικτών και από τη Μαγνησία

Βήμα – βήμα για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας κινούνται στον Ολυμπιακό θέλοντας στις 11 του επόμενου μήνα που θα παρουσιαστεί η νέα φανέλα του συλλόγου να παρουσιαστεί σχεδόν πλήρης και η νέα ομάδα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ότι η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα έχει ως στόχο να είναι «περαστική» από τη Γ’ Εθνική και να επιστρέψει άμεσα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ως προς τα οργανωτικά δεν αποκλείεται τα γραφεία να στεγαστούν στο Πανθεσσαλικό, η νέα φανέλα θα είναι της Umbro, ενώ έχουν προσληφθεί 2 νέοι φροντιστές. Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 18 Ιουλίου στο Βόλο, ενώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο Καϊμακτσαλάν στις αρχές Αυγούστου.

Οσον αφορά τις μεταγραφές μετά τον γκολκίπερ Σάκη Κατσούλη, τον επιθετικό Κώστα Φλίγκο και τον Σκοπιανό Ιβάν Ναστέφσκι, έχουν υπάρξει και συμφωνίες με και με άλλους που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Μάλιστα όπως έχει τονιστεί από την διοικούσα επιτροπή της οποίας ηγείται ο Παν. Μποτσιβάλης στο νέο Ολυμπιακό θα υπάρχουν και Βολιώτες παίκτες και ένα από τα ονόματα που εδώ και καιρό ακούγονταν ήταν αυτό του Αλέξανδρου Αναστασίου που τελικά χθες έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στον Πύρασο όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Αγχιαλίτικη ομάδα.

Στην ανακοίνωση του Πυράσου αναφέρεται: «Τον ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη του προσφορά στο σύλλογο την τελευταία διετία, για το ήθος και τον χαρακτήρα που επέδειξε κατά την παρουσία του στον Πύρασο. Μαζί πανηγυρίσαμε τα 14 γκολ που σημείωσε στη Γ’ Εθνική, μαζί χαρήκαμε για τις ασίστ του, μαζί δώσαμε τις μάχες στα γήπεδα ανά την Ελλάδα, μαζί ζήσαμε το υπέροχο ταξίδι στην τρίτη εθνική κατηγορία. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του πορείας, η πόρτα της ομάδας μας θα είναι πάντα ανοικτή για εσένα Αλέξανδρε».

Επίσης, ο 25χρονος επιθετικός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα του Πυράσου: «Αποχωρώ ύστερα από δύο χρόνια που προσπάθησα για το καλύτερο και έδωσα ό,τι μπορούσα στην ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και κυρίως τον πρόεδρο Θ. Στάμο, τους συμπαίκτες και τους προπονητές που συνεργάστηκα, τον κόσμο που με στήριξε. Ιδιαίτερη μνεία για τον Στέλιο Αρσένο που με βοήθησε πολύ, με βελτίωσε σε πάρα πολλά πράγματα και πίστεψε σε εμένα. Ο Πύρασος μου φέρθηκε άψογα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα ήμασταν σαν οικογένεια. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την ομάδα κι εύχομαι να έχει καλή επιτυχία τη νέα σεζόν. Εις το επανιδείν».

Ετσι άνοιξε ο δρόμος απόκτησης του από τον Ολυμπιακό όπου ο Αναστασίου είχε αγωνιστεί σε πολύ μικρότερη ηλικία, ενώ τώρα γυρίζει με εμπειρίες έχοντας καταγράψει 52 συμμετοχές και 14 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Επίσης στο πλάνο για τους Βολιώτες παίκτες είναι και άλλοι αφού από καιρό είναι γνωστό ότι θα επιστρέψει στην ομάδα ο Αγγελος Κολημήτρας που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό στη Νίκη και στο δεύτερο μισό στην Καλαμάτα παίζοντας σε 15 ματς. Ο Κολημήτρας ανήκε στον Ολυμπιακή πιο πριν και μάλιστα την περίοδο 13-14 αγωνιστικέ σε 5 ματς πετυχαίνονται κι ένα γκολ.

Ο Κώστας Οικονόμου που αγωνίστηκε πέρσι σε Αγροτικό και Αιγινιακό όπου θέλουν να τον κρατήσουν, ο Φάνης Μαλακασιώτης που ήταν στον Πύρασο, ο Γ.Ναουμίδης που έκανε καλή χρονιά στη Νίκη αλλά και ένας τερματοφύλακας που δεν έχει αγωνιστεί επαγγελματικά στο Βόλο είναι στο βολιώτικο πλάνο.

Πρόκειται για τον 28χρονο Κωνσταντίνο Παλιούρα που είχε φύγει ως διεθνής με την Παίδων από τον Μαγνησιακό για τον ΠΑΟΚ και μετά από τρία χρόνια δόθηκε δανεικός αρχικά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στη συνέχεια στη Ζάκυνθo , ενώ μετά αγωνίστηκε σε Μακεδονικό, ξανά στη Ζάκυνθο, στον ΑΟ Μυκόνου όπου κέρδισε άνοδο, με τον Πανσερραϊκό και πέρσι αγωνίστηκε στην Καλαμάτα.

Ακόμη στον Ολυμπιακό σκέπτονται και επενδύσεις σε νέους παίκτες και πιθανότατα θα αποκτηθεί ως τρίτος γκολκίπερ ο νεαρός Νίκος Μπουργάνης του Θησέα. Πρόκειται για ταλαντούχο τερματοφύλακα, 19 ετών, ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά με την ομάδα της Αγριάς, ενώ στα υπόψιν είναι κι άλλοι νεαροί.

Στον Ολυμπιακό Βόλου οι ιθύνοντες θέλουν οι ξένοι που θα αποκτηθούν να είναι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι μετά την μεταγραφή του 25χρονου Σκοπιανού Ναστέφσκι που έχει αγωνιστεί σε Εθνικό Γαζώρου και Αγροτικό Αστέρα κινούνται και για άλλους δύο που τα τελευταία χρόνια ήταν στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε πως στη Γ’ Εθνική δικαίωμα συμμετοχής έχουν τέσσερις ξένοι στην ενδεκάδα και δύο παίκτες άνω των 33 ετών.

Στο «Βάκης Παρασκευόπουλος» το 1ο καμπ

Στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος» (πρώην Αδαμόπουλος) και όχι στο Εκθεσιακό Κέντρο (αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα) όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα γίνει τελικά από 21-25 Ιουνίου το πενθήμερο καμπ μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για αγόρια και κορίτσια 6-16 ετών. Στο καμπ μπορούν να συμμετάσχουν όσα παιδιά το επιθυμούν, ανεξάρτητα αν γνωρίζουν ή όχι το άθλημα του μπάσκετ.

Στο καμπ θα διδαχθούν τα αντικείμενα: Ατομική τεχνική (ντρίμπλα – πάσα – σουτ), Αμυντική ικανότητα, Βασική τεχνική σουτ, ισορροπία σώματος, βελτίωση ταχύτητας και δύναμης αθλητή
Θα υπάρξουν διαγωνιστικά παιχνίδια με πλούσια δώρα, ενώ θα γίνουν και εσωτερικά τουρνουά
Θα υπάρξουν ομιλίες για τη διατροφή, τη διαιτησία, την προπονητική, την προετοιμασία του αθλητή και την αθλητική ψυχολογία από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Κάθε παιδί θα πάρει αθλητικό υλικό-tshirt, ενώ καθημερινά θα του προσφέρεται σάντουιτς, νερό και γαλατάκι. Στο τέλος του τουρνουά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά
Υποστηρικτές του 1ου καμπ μπάσκετ του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, είναι η επιχειρηματίας Ελευθερία Καρακάνα (Μηχανήματα Καρακάνας), το ΕΒΟΛ και ο πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος και τα νερά «Θεώνη».

Η ανακοίνωση των διοργανωτών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ελα και εσύ στο καμπ της μεγάλης ομάδας της πόλης μας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας. Ελα κι εσύ να μάθεις τα μυστικά του μπάσκετ, να κάνεις νέους φίλους και να γευτείς τη χαρά του αθλητισμού. Σε περιμένουμε στο κλειστό γυμναστήριο Βάκης Παρασκευόπουλος από 21-25 Ιουνίου. Δήλωσε τώρα συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6978189788, 6981200088 και 6945411031».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου