ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάριος: «Νοιώθω πρωταθλητής»

μπάριος-νοιώθω-πρωταθλητής-429052

 

Την 11η ήττα της σε σύνολο τριάντα αγώνων δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ομάδα της Νίκης Βόλου η οποία σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι αντιμετώπισε την ομάδα του Πυρσού Γρεβενών, ωστόσο αυτή η ήττα δεν πτοεί στον τεχνικό της ομάδας Χόρχε Μπάριος ο οποίος με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, νοιώθει σαν πρωταθλητής.

 
Ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε και αποκάλυψε πως νοιώθει πρωταθλητής μετά τις τόσες δυσκολίες που πέρασε η ομάδα την φετινή σεζόν λέγοντας. «Είμαι τόσο χαρούμενος με την φετινή μας πορεία στο πρωτάθλημα που αισθάνομαι σαν πρωταθλητής. Μπορεί να μην πήραμε κάποιο τρόπαιο, αλλά μετά από τόσες δυσκολίες που πέρασε η ομάδα φέτος, αισθάνομαι υπερήφανος και χαρούμενος που μέσα από τόσες δυσκολίες μείναμε στην κατηγορία. Μην ξεχνάμε πως από την μία ήταν τα χρέη και από την άλλοι στρατευμένοι ποδοσφαιριστές, αλλά και απροσδόκητοι τραυματισμοί. Φέτος θα ήθελα να είμαστε μέσα στην πεντάδα αλλά και πάλι με όσα καταφέραμε είμαι χαρούμενος με τα παιδιά και την αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν». Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στον κυανόλευκο πάγκο τόνισε : «Είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά μου φέτος και πιστεύω ευχαριστημένος είναι και ο κ. Γιδόπουλος. Προέχει όμως πρώτα να τελειώσει το πρωτάθλημα μιας και απομένουν ακόμη δύο παιχνίδια. Τότε θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι με τον πρόεδρο και θα συζητήσουμε. Δεν ξέρω τι θέλει και τι θα κάνει ο ίδιος, αλλά εγώ θα ήθελα να μείνω και να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στο κόσμο της Νίκης που είναι μια ιστορική ομάδα».
Με την Νίκη να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία ο Λατινοαμερικάνος τεχνικός θέλει να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά: «Στα επόμενα δύο παιχνίδια που μένουν θα ήθελα να δώσω ακόμη περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ. Παιδιά όπως είναι οι Παπαϊωάννου, Φλάμος, Γκίνης και Ζαρίφης θα παίρνουν σίγουρα και άλλες ευκαιρίες τόσο στην Φιλιππιάδα όσο και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής».
 
Η συνέχεια
Πλέον η Νίκη Βόλου δεν έχει ανάγκη βαθμών ωστόσο καλείται να αγωνιστεί για την ιστορία και την φανέλα της. Μετά την ήττα με 1-0 από τον Πυρσό στα Γρεβενά σε εξ αναβολής παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής οι κυανόλευκοι θα βρεθούν στην Φιλιππιάδα την Κυριακή, όπου ο τοπικός Εθνικός δεν έχει ανάγκη από βαθμούς με την σειρά του βρισκόμενος στην 8η θέση.
 
Η Νίκη στα Γρεβενά απαλλαγμένη από το άγχος της σωτηρίας έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι παραπάνω μιας και δεν έπαιξε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας αλλά ανοίχτηκε ώστε να σκοράρει.
 
Πλέον για το φινάλε του πρωταθλήματος απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές με την πρώτη να διεξάγεται στην Φιλιππιάδα. Από εκεί και πέρα απομένει ακόμη μια αγωνιστική ώστε να λάβει τέλος και η φετινή περιπέτεια των κυανόλευκων που θέλουν να ξεκινήσουν όσο γίνεται νωρίτερα τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά.
 
Η προϊστορία
Τρεις φορές έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής οι ομάδες της Νίκης Βόλου και του Εθνικού Φιλιππιάδας με την ομάδα της Νέας Ιωνίας να μετρά δύο νίκες και μία ήττα. Συγκεκριμένα η πρώτη αναμέτρηση μας πηγαίνει πίσω στις 30/11/08
με την Νίκη Βόλου να φιλοξενεί στο Παντελής Μαγουλάς τον Εθνικό και να κερδίζει με 2-0 έχοντας ως σκόρερ τους Ριβελίνο στο 3’ με πέναλτι και Μάγγο στο 90’ με σουτ.
 
Στις 29/03/09 η Νίκη είχε επισκεφθεί την Φιλιππιάδα από όπου και έφυγε με ήττα με σκορ 1-0 όταν ο Μούτας είχε ξεγελάσει τον Νάνι και σκόραρε με φάουλ στο τρίτο λεπτό. Τέλος στον φετινό πρώτο γύρο η Νίκη είχε κερδίσει με 2-0 με σκόρερ τους Μωυσίδη στο 6ο λεπτό με σουτ και Μοράλες στο 45ο με κεφαλιά.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου