ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σέντρα και τρεις πρωτάρες

στη-σέντρα-και-τρεις-πρωτάρες-832049

Ουαλία – Σλοβακία και η Αλβανία με Ελβετία σήμερα στη δεύτερη ημέρα του Euro 2016, αλλά και δυνατό ματς μεταξύ Αγγλίας – Ρωσίας

Δεύτερη ημέρα σήμερα στο 15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γαλλία και μπαίνοντας σε φουλ ρυθμούς σήμερα θα διεξαχθούν τρία ματς όπου στο ένα συναντιούνται οι δύο από τις πρωτάρες του Euro (Ουαλία – Σλοβακία – 7 μ.μ. – ΕΤ1), ενώ η άλλη πρωτάρα Αλβανία παίζει νωρίτερα (4 μ.μ.) με την Ελβετία. Παράλληλα το «καλό» ματς είναι το βραδινό (10 μ.μ. – ΕΡΤ1) μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ το 15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γαλλία όπου δύο χώρες μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και αυτές είναι η Ισπανία και η Γερμανία που αμφότερες μετρούν τρεις κατακτήσεις …ξεκίνησε με Γαλλία, η συνέχεια του 1ου ομίλου θα δοθεί σήμερα με Αλβανία και Ελβετία.

Θεωρητικά το πρώτο ματς της ημέρας έχει φαβορί καθώς το ρόστερ των Ελβετών είναι πλήρες σε όλες τις γραμμές με παίχτες σταρ όπως ο Σακίρι, ο Ντερντιγιόκ, ο Τσάκα και ο Λιχστάινερ, ενώ η Αλβανία είναι μια ομάδα, αγωνιζόμενη με τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς έχοντας απαλλαγεί από οποιοδήποτε άγχος, καθοδηγούμενη από τον ικανότατο Ντι Μπιάζι θα προσπαθήσει να προκαλέσει εκπλήξεις, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

Ο δεύτερος όμιλος έχει θεωρητικά ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση. Η ομάδα της Αγγλίας αφού πέρασε αήττητη και έχοντας το απόλυτο νικών στα προκριματικά, κατεβαίνει με ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων ετών.

Πλήρης σε όλες τις θέσεις και με μια επίθεση που «πετάει φωτιές», με παίχτες όπως ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ Χάρι Κέιν, ο Τζέιμι Βάρντι των πρωταθλητών, ο Στάριτζ και φυσικά ο μεγάλος Γουέιν Ρούνεϊ.

Ετσι μια φορά συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί αλλά αυτή τη φορά πραγματικά δείχνει έτοιμη να φτάσει ως το τέρμα. Τη μάχη τους για μια θέση στους «16» θα δώσουν οι πάντα αξιόμαχοι Ρώσοι που είναι πρώτος σημερινός αντίπαλος για τους Αγγλους.

Στο άλλο ματς της ημέρας την παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση θα πραγματοποιήσει η Ουαλία η οποία εξέπληξε πολλούς στη διάρκεια των προκριματικών και με μπροστάρη τον Γκάρεθ Μπέιλ κατάφερε κάτι που έμοιαζε αν όχι ακατόρθωτο, πολύ δύσκολο.

Δύσκολα όμως θα μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης και αναμένεται να απολαύσει την παρουσία της με στόχο της τρεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις παίζοντας αρχικά σήμερα με τους επίσης πρωτάρηδες αλλά πολύ ικανούς Σλοβάκους του Μάρεκ Χάμσικ και των «δικών μας» Ρόμπερτ Μακ και Βλάντιμιρ Βάις.

Το πρόγραμμα στο Euro 2016 σήμερα και αύριο περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Σήμερα, Σάββατο 11/6
16:00 Αλβανία – Ελβετία (ΕΡΤ1)
19:00 Ουαλία – Σλοβακία (ΕΡΤ1)
22:00 Αγγλία – Ρωσία (ΕΡΤ1)

Αύριο, Κυριακή 12/6
16:00 Τουρκία – Κροατία (ΕΡΤ1)
19:00 Πολωνία – Βόρεια Ιρλανδία (ΕΡΤ1)
22:00 Γερμανία – Ουκρανία (ΕΡΤ1)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου