ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκολ… από τον τερματοφύλακα Σαρρή

γκολ-από-τον-τερματοφύλακα-σαρρή-832094

Ενώ ο Ολυμπιακός έκανε χθες την πρώτη του μεταγραφή με τερματοφύλακα, σαν σήμερα πριν πολλά χρόνια ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Γεράσιμος Σαρρής, έκανε ρεκόρ σκοράροντας!

Ο Γεράσιμος Σαρρής είχε σκοράρει όχι με εκτέλεση πέναλτι ή από τέρμα σε τέρμα όπως έχει κάνει ένας άλλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού ο Μπάμπης Χατζημεστής, αλλά αγωνιζόμενος ως επιθετικός σε ματς Απόλλωνα -Ολυμπιακού το 1972 όταν οι δύο ομάδες έπαιζαν στην Α’ Εθνική.

Ηταν 11 Ιουνίου του 1972, η ομάδα του Ολυμπιακού είχε κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία και ο προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης βλέποντας τον Σαρρή σε προπονήσεις να παίζει επιθετικός και να πετυχαίνει γκολ του είχε τάξει να τον χρησιμοποιήσει στη θέση!

Ετσι τον επέλεξε στην 11άδα ως επιθετικό στο ματς στην Ριζούπολη όπου ο Ολυμπιακός έχασε 4-1 αλλά το μοναδικό βολιώτικο γκολ πέτυχε ο Σαρρής… γράφοντας ιστορία.

Πάντως και τη δεκαετία του 1990 ένας ακόμη γκολκίπερ, ο Κώστας Γιαγιάς, είχε ξεκινήσει ως επιθετικός σε ματς του Ολυμπιακού στην Αθήνα κόντρα στον Χαραυγιακό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου