ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά χάντμπολ στο Βόλο

τουρνουά-χάντμπολ-στο-βόλο-505546

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Βόλος θα φιλοξενήσει το τουρνουά χάντμπολ παίδων-κορασίδων, το οποίο θα πραγματοποιήσει και φέτος ο Εύρυτος Βόλου σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΧΚΕ) και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου-ΕΑΚ.

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου την προσεχή Κυριακή 9 Μαΐου και το παρών θα δώσουν ομάδες από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Εκτός από τον «οικοδεσπότη» Εύρυτο, στο τουρνουά θα συμμετάσχουν ο Κένταυρος Αγριάς, η Άμιλλα Λάρισας, ο Ευβοϊκός Χαλκίδας, ο Έσπερος Λαμίας, ο Μαλιακός Στυλίδας και η Φθία Λαμίας, καθώς και οι ομάδες χάντμπολ του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σούρπης.

Οι συμμετοχές των νεαρών αθλητών και αθλητριών ανέρχονται σε 200, ενώ οι κατηγορίες θα αφορούν μίνι αγοριών-κοριτσιών, παμπαίδες και παγκορασίδες.
Το γεγονός ότι το τουρνουά φέτος θα γίνει για 3ο συνεχόμενο χρόνο, αποδεικνύει ότι το χάντμπολ στην πόλη μας και κατ’ επέκταση στο νομό Μαγνησίας καλλιεργείται συστηματικά και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που ασχολούνται με τη χειροσφαίριση να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα.

Αξίζει δε τον κόπο να υπογραμμιστεί ότι στο φετινό τουρνουά η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα και τους τελικούς στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι, δίνοντας επίσημο χαρακτήρα στη διοργάνωση, μια και οι ομάδες που θα κερδίσουν στους τελικούς θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής θα έχει ως εξής:
9.30 π.μ: Συγκέντρωση ομάδων.
9.45 π.μ.: Τελετή έναρξης.
10 π.μ.: Έσπερος Λαμίας-Εύρυτος Βόλου (παγκορασίδες).
11 π.μ.: Κένταυρος Αγριάς-Εύρυτος Βόλου (μίνι-αγόρια).
12 μ.: Έσπερος Λαμίας-Κένταυρος Αγριάς (τελικός μίνι-κορίτσια).
1 μ.μ.: Κένταυρος Αγριάς-Μαλιακός Στυλίδας (τελικός παμπαίδων).
2 μ.μ.: Ευβοϊκός Χαλκίδας-Άμιλλα Λάρισας (τελικός παγκορασίδων).
3 μ.μ.: Φθία Λαμίας-Κένταυρος Αγριάς (τελικός μίνι-αγόρια).
4 μ.μ.: Εύρυτος Βόλου-Φθία Λαμίας (παμπαίδες).
5 μ.μ.: Α.Ο.Δ. Σούρπης-Εύρυτος Βόλου (παγκορασίδες).
6 μ.μ.: Εύρυτος Βόλου-Α.Ο.Δ. Σούρπης (παμπαίδες).
7 μ.μ.: Τελετή λήξης-απονομές.

Φιλικό το Σάββατο στο ΕΑΚ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου τουρνουά χειροσφαίρισης του Εύρυτου, οι διοργανωτές αποφάσισαν να εντάξουν και φιλικό αγώνα, στον οποίον θα λάβουν μέρος όλοι οι Βολιώτες αθλητές που έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το χάντμπολ.
Η πρόσκληση είναι «ανοικτή», τόσο για τους εν ενεργεία αθλητές του Εύρυτου και του Κένταυρου Αγριάς, όσο και τους παλαίμαχους που στο παρελθόν έχουν τιμήσει τις φανέλες των βολιώτικων ομάδων.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαΐου και ώρα 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, μια και το άθλημα στην περιοχή μας φέτος γνώρισε επιτυχίες, τόσο στους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.
Όσοι ενδιαφέρονται να αγωνιστούν στο ματς του Σαββάτου ή επιθυμούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Εύρυτου, κ. Λεωνίδα Ζαφείρη στο τηλέφωνο 6949-125967.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου