ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Δώδεκα μετάλλια για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στην πρώτη φάση του Πανελληνίου

Δώδεκα μετάλλια, δύο χρυσά, πέντε αργυρά, και πέντε χάλκινα, κατέκτησαν οι αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ στην πρώτη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, ανεβάζοντας τον Όμιλο στη δεύτερη θέση της κατηγορίας των Εφήβων – Νεανίδων, και στην τέταρτη της γενικής κατάταξης, μεταξύ 29 σωματείων και συναγωνισμό 400ων αθλητών και αθλητριών. Πρωταγωνιστές των αγώνων, κυρίως οι νέοι αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. όπου μετείχαν σε τέσσερις τελικούς, κατακτώντας ισάριθμα μετάλλια. Ο Αριστείδης Κουζιώκας κατέκτησε δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο, ο Δημήτρης Μωραΐτης κατέκτησε ένα χρυσό, και δύο χάλκινα μετάλλια, ο Δημήτρης Καστανάς ένα χρυσό και δύο χάλκινα Μετάλλια, ο Λεωνίδας Θωμόπουλος ένα χρυσό μετάλλιο, ο Παπαγεωργίου Δημόκριτος τρία χάλκινα Μετάλλια, και ο Γαλανός Γιάννης ένα χάλκινο Μετάλλιο.

Μεγάλη η συμβολή και των κορυφαίων Παγκόσμιων Πρωταθλητών του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., παρότι βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Στέργιος Παπαχρήστος αφού κατέκτησε το χρυσό Μετάλλιο στη δίκωπο Ανδρών, έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο αγώνισμα του απλού Σκίφ των ανδρών, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, και προσθέτοντας το όνομά του στους κορυφαίους του αγωνίσματος.

Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, Καλαμποκά Τριανταφυλλιά και η Κουρκούμπα Κων/να, με τρία αργυρά και ένα χάλκινο Μετάλλιο, η Μωραΐτη Νίκη με τρία Αργυρά Μετάλλια, αλλά και η Κουτσορεβύθη Ιωάννα με δύο Αργυρά Μετάλλια, ανέβασαν τον Ο.Ε.Α,-Ν.Α.Β., για μια ακόμα χρονιά στους κορυφαίους ομίλους του αγωνίσματος.

Ο Απόστολος Κουρκούμπας μαζί με τον παλιό πρωταθλητή τον Αντώνη τον Πασιούδη, συμμετέχοντας ίσως στη πιο δύσκολη κούρσα των αγώνων, σ’ αυτή της Δικώπου με πηδαλιούχο των Ανδρών, κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, αφήνοντας εκτός μεταλλίων μεγάλα πληρώματα του αγωνίσματος.

Ευχάριστη έκπληξη και η αγωνιστική παρουσία του 13ου πληρώματος του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. , του πληρώματος των μικρών, με τους Κίσσα Λάμπρο, Σαρμπίνο Ευάγγελο, Ζουπανιώτη Μαρίνο, και Σκυλογιάννη Δημήτρη, που αν και δύο χρόνια μικρότεροι των υπολοίπων, αγωνίστηκαν στο Τετραπλό Σκίφ εφήβων, καταλαμβάνοντας την πέμπτη [5η] θέση μεταξύ δεκαπέντε πληρωμάτων.

Αδιαμφισβήτητα όποιος μέχρι χθες δεν υπολόγιζε τον Κώστα Θεοδώρου ως προσωπικότητα και ως άνθρωπο του Ολυμπιακού που έχει τη δική του άποψη και δεν πηγαίνει με τη… μόδα και το ρεύμα, τώρα πλέον κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Δεν έβγαλε πικρία ούτε παράπονο στη χθεσινή του συνέντευξη… Διαχώρισε όμως τη θέση του και έστησε στον τοίχο πρόσωπα χωρίς καν να αναφέρει το όνομά τους. Οποιοι γνωρίζουν καταστάσεις, κατάλαβαν σίγουρα πολλά.

Η συνέντευξή του ήταν πρόκληση για τον Αχιλλέα Μπέο. Είπε όλα όσα ήθελε να πει και κάλεσε το μεγαλομέτοχο αν θέλει ο ίδιος να τον καταργήσει. Η λέξη «παραιτούμαι» δεν βγήκε από το στόμα του. Και έτσι έπρεπε να κάνει ένας έξυπνος άνθρωπος με το βάρος της ιστορίας στον Ολυμπιακού του Κώστα Θεοδώρου. Δεν θα αφήσει την ομάδα. Ας εκτεθεί άλλος με την απομάκρυνσή του…

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του καταλαβαίνει ότι όσα είπε εκθέτουν κόσμο, αλλά δεν μπορεί κανείς να του ζητήσει το λόγο. Τι μπορούμε να καταλάβουμε απ’ όλα αυτά;;; Ο Τόρης επιλέχτηκε για πρόεδρος, γιατί μπορεί να κάνει το μεγάλο μπαμ στη μεταγραφική περίοδο. Αλλά το θέμα είναι ότι πλέον πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποδείξει στον κόσμο ότι του άξιζε το αξίωμα. Πάντως σε καμία περίπτωση ο Κώστας Θεοδώρου δεν μείωσε την προσφορά του στην ομάδα. Την αναγνώρισε, αλλά τον έθεσε και προ των ευθυνών του.

Πάμε τώρα παρακάτω. Διαχωρίζει κατά πολύ ο Κώστας Θεοδώρου τη θέση του από αυτές του Αχιλλέα Μπέου με τρόπο κατηγορηματικό. Για τα εισιτήρια θεωρεί ότι δεν είναι λίγα, όπως έχει εκφράσει πολλές φορές ο μεγαλομέτοχος, και συνέστησε σε αυτούς που παραπονιούνται να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να λένε ευχαριστώ. Αυτή ήταν η πρώτη επισήμανση στο μεγαλομέτοχο. Για το Δήμαρχο Βόλου έστειλε μήνυμα να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει τη δουλειά του, χαρακτήρισε λάθος να πάρουν πίσω τα εισιτήρια διαρκείας που είχαν δοθεί στους παλαιμάχους και τόνισε με νόημα: «Η αγάπη του Αχιλλέα Μπέου είναι ο Πανιώνιος. Η δική μου είναι ο Ολυμπιακός».

Επιπλέον έριξε πυρά σε μικρόψυχους παράγοντες που είναι δίπλα στον Αχιλλέα Μπέο. Γενικότερα έκανε επισημάνσεις, «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα και όχι λέγοντας ονόματα. Αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν όμως κατάλαβαν.

Πλέον αναμένεται η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αν θα δοθεί ποτέ… Ο Κώστας Θεοδώρου πάντως κέρδισε πόντους στην εκτίμηση των υγιών φιλάθλων του Ολυμπιακού. Πλέον αν αποφασίσει να τον «καταργήσει» ο Αχιλλέας Μπέος, θα εκτεθεί ο ίδιος και όχι ο Βολιώτης παράγοντας…

 

 

 

 

Ενοχλημένοι

Ενοχλημένοι ήταν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης από το γεγονός ότι διέρρευσαν από κύκλους του Στράτου Γιδόπουλου τα ονόματα των παικτών από τους οποίους ήταν δυσαρεστημένος για την απόδοση τους στο ματς με την Βέροια. Η αλήθεια είναι πάντως ότι είχε από πολύ περισσότερους παράπονα, απλά για να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση, είπε παραδειγματικά τρία ονόματα, προκειμένου να υπερασπιστεί το γεγονός ότι το ματς ήταν «καθαρό».

«Είμαι ανοιχτός και περιμένω»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Μετρόπολις Σπορ και στην αθλητικογράφο Χριστίνα Βραχάλη, έδωσε ο άσος του Ολυμπιακού Λεωνίδας Καπάνταης. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, αφού μίλησε για τον κόσμο της ομάδας και για το στόχο της ανόδου, απάντησε και σε ερώτηση για το μέλλον του στον Βόλο. «Δυστυχώς είχα πολλές ατυχίες και δεν μπόρεσα να έχω ένα γεμάτο πρωτάθλημα. Στον αθλητισμό υπάρχουν αυτά. Αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ έχω δεχτεί περισσότερα χαστούκια από ό,τι χαρές. Φυσικά θα ήθελα του χρόνου να πετύχω ότι δεν πέτυχα φέτος, αλλά αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Είμαι ανοιχτός και περιμένω να μιλήσω με τον πρόεδρο. Η πρώτη μου επιλογή είναι να μιλήσω μαζί του».

Διαψεύστηκαν

Κάποιοι λίγοι πίστευαν ότι ο Αχιλλέας Μπέος, αν δεν συμφωνούσε με τον Σάκη Τσιώλη, θα κατέληγε στον Γιόζεφ Μπουμπένκο. Αυτό όμως διαψεύστηκε οριστικά χθες, αφού ο Σλοβάκος θα είναι τεχνικός του Ηρακλή και την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Ο Μπουμπένκο, που ανέλαβε τον Γηραιό στις 25 Ιανουαρίου και κατάφερε τελικά να τον κρατήσει στην κατηγορία, συμφώνησε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των κυανολεύκων της Θεσσαλονίκης και τη νέα περίοδο.

Ο Γιαννακόπουλος του Ολυμπιακού Βόλου

Παύλο Γιαννακόπουλο του Ολυμπιακού Βόλου χαρακτήρισε ο Κώστας Θεοδώρου τον πρόεδρο των ερυθρολεύκων Γιώργο Τόρη. Αυτό σημαίνει όμως μόνο ότι αναγνωρίζει την προσφορά του ή και ότι θα πρέπει να υπάρξει έργο του Τόρη ανάλογο του μεγάλου παράγοντα του Παναθηναϊκού; Γιατί κάτι τέτοιο γιγαντώνει και τις ευθύνες του. Γενικότερα ο Βολιώτης παράγοντας έριξε πολλά βέλη, αλλά τα στόλισε με τόσα λουλούδια που κανείς δεν μπορεί να του ζητήσει τον λόγο. Και αυτό είναι προτέρημα μόνο των έξυπνων ανθρώπων.

Εγκαταστάσεις με μέριμνα για τους Μεσογειακούς

«Σε κάθε μελέτη νέου αθλητικού έργου ή αθλητικής εγκατάστασης θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που κινούνται με αμαξίδια και ιδιαίτερα να εξασφαλιστεί η κίνηση από τον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης, έως και την κερκίδα αυτονόμως». Αυτή η απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, γνωστοποιήθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, όσον αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Palai de sports, καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις που πρόκειται να σχεδιαστούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες».

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Θα υπάρξει τελικά απάντηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός; Περιμένουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου