ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνες… και αγωνία… για την παραμονή

αγώνες-και-αγωνία-για-την-παραμονή-435604

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Θ., για το οποίο γίνεται σήμερα η 30η αγωνιστική και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου. Κι ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές, 6 ομάδες δίνουν τη μάχη της παραμονής τη στιγμή που στην κορυφή ο Ρήγας Φεραίος αισθάνεται άνετος, αφού πήρε προβάδισμα τίτλου 10 βαθμών από το Θησέα.

Έτσι στην τελική ευθεία το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο στη μάχη της παραμονής, όπου εμπλέκονται περισσότερες ομάδες και οι βαθμολογικές διαφορές είναι πολύ μικρότερες.

Μετά τη σημερινή εμβόλιμη 30η αγωνιστική και την 31η στις 8 και 9 /5 η κατάσταση αναμένεται να είναι ίσως πιο ξεκάθαρη, αφού υπάρχουν ντέρμπι σωτηρίας που θα κρίνουν πολλά.

Ενώ μένουν 5 αγωνιστικές και ο Πανιώνιος με τον Αετό φαίνεται να έχουν χάσει στο παιχνίδι της παραμονής εκεί θα παλέψουν 6 ομάδες με πιο άνετη την Ακρόπολη, και τους Αγροτικό, Πρωτεσίλαο, ΑΕ Λεχωνίων στην ίδια ευθεία το Ορμίνιο και τους Νέους Αθλητές Νίκης.

Στη μάχη της παραμονής πάντως στο εξής όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αφού 3 στις 6 ομάδες έχουν ματς με τους πρώτους, αλλά έχουν και αναμετρήσεις μεταξύ τους.

Η Ακρόπολη, έχοντας 38 βαθμούς, αναζητεί σήμερα στην Κερασιά νίκη οριστικής παραμονής και γενικά παίζει με πιο αδιάφορους αντίπαλους, πλην της επίσκεψης στον Πτελεό,

Ο Αγροτικός (34 β.) ανησυχεί, έχοντας στο Αϊδίνι σήμερα τα Λεχώνια αλλά και το Ορμίνιο, ενώ η ομάδα της Πορταριάς (33 β.), κάνοντας αντεπίθεση διαρκείας για παραμονή, είναι 7 αγωνιστικές αήττητη (5 νίκες και 2 ισοπαλία) και σε 4 από αυτά τα ματς δεν δέχθηκε και γκολ… Επίσης σε όλο το β΄ γύρο έχει μόνο δυο ήττες από Κένταυρο και Ρήγα, κι ενώ πριν το αήττητο σερί το Ορμίνιο μετρούσε 13 αγώνες χωρίς νίκη!!!

Ο Πρωτεσίλαος (34 β.) έχει σήμερα ματς στην Πορταριά αλλά θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα, ενώ η ΑΕ Λεχωνίων (34β.) που ανέκαμψε μετά από 4 σερί ήττες θέλει να εκμεταλλευθεί την έδρα, όπου έχει πάρει τους 23 από τους 31 βαθμούς, αλλά έχει χάσει και 19.

Το σημερινό ματς με τον Θησέα και αυτό στα Λεχώνια θα είναι καθοριστικά για τους Νέους Αθλητές Νίκης (31 β), που έμειναν πίσω καθώς στα 6 τελευταία ματς, έχουν μια μόνο νίκη.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μάιος αναμένεται θερμός για τις ομάδες που αναζητούν την παραμονή, με τα ματς που ξεχωρίζουν σήμερα να είναι της εμβόλιμης αγωνιστικής Αγροτικός-Λεχώνια, Ορμίνιο-Πρωτεσίλαος και των Λεχωνίων με τους Ν. Αθλητές στην 31η αγωνιστική.

Στην σημερινή εμβόλιμη 30η αγωνιστική στην Α’ Ε.Π.Σ.Θ. ο πρωτοπόρος Ρήγας υποδέχεται τον Αίαντα σε ένα ματς καλύτερης άμυνας – καλύτερης επίθεσης, ενώ το πρόγραμμα έχει ως εξής:

*Γηπ. Βελεστίνου (5 μ.μ): Ρήγας Φεραίος-Αίας Σούρπης (Παλιούρας, Κατσαρός, Δημητράκης)

*Γηπ. Κερασιάς (5 μ.μ): Αετός-Ακρόπολη(Δημητριάδης, Γοργόρης, Γιαννής)

*Γηπ. Νίκης (5 μ.μ): Νέοι Αθλητές Νίκης-Θησέας(Τρυφωνίδης, Αποστολόπουλος, Ανδριώτης)

*Γηπ. Αγ. Παρασκευής (5 μ.μ): Αγ. Παρασκευή-Ιάσων Αλ.Μεριάς (Κούστας, Ματσούκας, Μπαρμπάκου)

*Γηπ. Αϊδινίου (5 μ.μ): Αγροτικός-ΑΕ Λεχωνίων(Σκουλάς, Καϊδής, Αγρέβης)

*Γηπ. Πορταριάς (5 μ.μ): Ορμίνιο-Πρωτεσίλαος(Δαλούκας Α., Ζαχόπουλος, Μπουργάνης)

*Γηπ. Αλμυρού (5 μ.μ): Αλμυρός-Κένταυρος(Τσάγγαρης, Τσακούμης, Πλατής)

*Γηπ. Καναλίων (5 μ.μ): Απόλλων Καν.-Σκιάθος(Κρητικός Δ., Κρητικός Γ., Μπαϊράμης).

*Γηπ. Μαγνησιακού (5 μ.μ): Πανιώνιος-Μαγνησιακός(Κρητικός Γ., Τασιόπουλος, Μπαϊράμης)

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου