ΣΤΙΒΟΣ

Νέα μεγάλη επιτυχία του Πήτα

νέα-μεγάλη-επιτυχία-του-πήτα-836707

Στην πόλη των Σερρών διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου συνθέτων αγωνισμάτων (Δέκαθλο- Επταθλο) στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών – Γυναικών (κάτω των 23 ετών), όπου έλαβε μέρος ο αθλητής του Γ.Σ. Βόλου Παναγιώτης Πήτας. Μετά από μάχη δύο ημερών ο Παναγιώτης κατέλαβε τη 2η Θέση στην κατηγορία Νέων Ανδρών και την 3η θέση στην κατηγορία των Ανδρών με 6447 βαθμούς, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και νέο ρεκόρ για τον Γυμναστικό σύλλογο Βόλου. Οι επί μέρους ατομικές επιδόσεις στα αγωνίσματα του Δεκάθλου που έκανε ο αθλητής ο οποίος γυμνάζεται με τον προπονητή του συλλόγου Γιάννη Κουτσοφλίνη είναι οι παρακάτω:

100m: 11΄΄55

Μήκος: 6.57

Σφαίρα: 12.29

Υψος: 1.95

400m.: 52΄΄53

110m. εμπ: 16΄΄45

Δίσκος: 39.17

Επί κοντώ: 3.70

Ακόντιο: 44.25

1500m.: 5΄03΄΄83

Ο Παναγιώτης Πήτας είναι φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε του ΤΕΙ Λάρισας και μετακινείται καθημερινά για τις σπουδές του στη γειτονική πόλη και ταυτόχρονα γυμνάζεται στο επίπονο αγώνισμα του Δεκάθλου. Αξίζει να σημειωθεί πως με το στίβο ασχολείται επί της ουσίας τα τελευταία δύο χρόνια, αφήνοντας το μπάσκετ. Ο προπονητής του Γιάννης Κουτσοφλίνης διέγνωσε από πολύ νωρίς την έφεση του προς το δέκαθλο και μαζί άρχισαν να βάζουν στόχους, οι οποίοι φαίνεται ότι κατακτιούνται πολύ πιο γρήγορα από ότι υπολογίζανε.

Ο κ. Κουτσοφλίνης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε σχετικά με τις επιδόσεις του αθλητή του:

Ο Παναγιώτης είναι χαρισματικό παιδί και είμαι ευτυχισμένος που είναι αθλητής μου. Εχει πολλά περιθώρια βελτίωσης μια που είναι νέος ουσιαστικά αθλητής, έχουμε οράματα και θέληση να δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε υψηλότερους στόχους. Θα θέλαμε και οι δύο να ευχαριστήσουμε την συνεργάτιδα μου προπονήτρια στο σύλλογό μας κ. Ουρανία Σιδηροπούλου, για την ουσιαστική βοήθειά της στα αγωνίσματα των ρίψεων του Δεκάθλου. Συμπαραστάτες μας ακόμη είναι ο σύλλογος μας και οι γονείς του Παναγιώτη τους οποίους ευχαριστούμε επίσης.

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης σχολίασε πως: Οι στόχοι μου Παναγιώτη για την καινούργια χρονιά είναι η επίτευξη του ορίου για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου