ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ήρωα τον Γλύκο

με-ήρωα-τον-γλύκο-840349

Ο ΠΑΟΚ πήρε το 1-1 με τον Παναθηναϊκό και βγήκε στα προκριματικά του Champions League σε ένα παιχνίδι θρίλερ στο τέλος, όπου ήρωας ήταν ο Βολιώτης τερματοφύλακας Παναγιώτης Γλύκος, στην τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς αν και ξεκίνησαν χωρίς πόντο, κατάφεραν να τερματίσουν στην κορυφή με 12 βαθμούς, όντας για πρώτη φορά αήττητοι στο «μίνι πρωτάθλημα», ενώ από την άλλη, οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο διπλό και… περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση και τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπως και η ΑΕΚ, που έχασε χθες στη Νέα Σμύρνη. Στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, μαζί με την ΑΕΚ, πάνε οι «πράσινοι» και νωρίτερα, στον 2ο θα «μπει» ο Πανιώνιος.

Στην κατάμεστη Τούμπα, ο Ροντρίγκεζ άνοιξε το σκορ με βολίδα στο 17’, ο Λουντ – με την… βοήθεια του Βίτορ- ισοφάρισε στο 26’, ενώ το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το τριφύλλι πίεσε ασφυκτικά, αλλά ο «ήρωας» Γλύκος κράτησε όρθια την ομάδα του με τρομερή επέμβαση σε σουτ του Πέτριτς και ο τερματοφύλακας Στιλ έχασε μοναδική ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά στο 92’ για το απόλυτο κόλπο γκρόσο!

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Τζιόλης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (60’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης (81’ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (75’ Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (63’ Μπουμάλ), Λέτο, Κλωναρίδης (81’ Πέτριτς)

Κατάταξη Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1.ΠΑΟΚ………………………..12 (8-3)

2. Παναθηναϊκός …………….11 (8-6)

3. ΑΕΚ……………………………9 (5-7)

4. Πανιώνιος ……………………4 (2-7)

Την δάγκωσε σαν «πάνθηρας»

Οπως άξιζε στην εξαιρετική σεζόν του αποχαιρέτησε τους φίλους του ο Πανιώνιος. Απέναντι στην εξαντλημένη και με πολλές αλλαγές, ΑΕΚ, οι «κυανέρυθροι» ήθελαν περισσότερο τη νίκη γοήτρου και τελικά την πανηγύρισαν με 1-0, χάρις σε τέρμα του Μασούρα στο 41’ και πανηγύρισε έξαλλα στο τέλος μαζί με τον κόσμο την ευρωπαϊκή έξοδο.

«Αδειοι» και χωρίς ομοιογένεια οι «κιτρινόμαυροι», θα μπορούσαν ωστόσο να αποφύγουν την ήττα, αν το δοκάρι δεν σταματούσε πλασέ του Αραβίδη στο 49’.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης (71’ λ.τρ. Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Βιγιάλμπα (66’ Ποζατζίδης), Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86’ Πινιώτης), Μπαργκάν

ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (86’ Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ζουκουλίνι (46’ Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Πλατέλλας (68’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου