ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νέο ρεκόρ Ευρώπης για τη Σοφία Κτενά στους αγώνες τεχνικής κολύμβησης του Βόλου

νέο-ρεκόρ-ευρώπης-για-τη-σοφία-κτενά-στ-8118

Νέο ρεκόρ Ευρώπης σημείωσε η Σοφία Κτενά την πρώτη ημέρα του Εθνικού πρωταθλήματος ΟΠΕΝ τεχνικής κολύμβησης που ολοκληρώθηκε χθες στο Βόλο, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών, που θα γίνει στην πόλη μας τον Ιούνιο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η πολύπειρη Βολιώτισσα κολυμβήτρια, η οποία ανακηρύχθηκε και καλύτερη αθλήτρια των αγώνων, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια, έκανε χρόνο 16.09 στα 50μ. άπνοη και ήταν 1η, βελτιώνοντας το ρεκόρ Ευρώπης που κατείχε η ίδια σχεδόν πριν από ένα μήνα, στις 10 Απριλίου. Τότε είχε κάνει επίδοση 16.18, καταρρίπτοντας το 16.22 που κατείχε η Ρωσίδα Γιάννα Κασίμοβα με 16.22. Παράλληλα, η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί Μεσογειακό ρεκόρ, αλλά και Πανελλήνιο.

Ενα ακόμη Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Βολιώτισσα κολυμβήτρια στα 50μ. επιφάνεια, όντας εκ νέου 1η , με 18.03, μια κούρσα όμως στην οποία τραυματίστηκε στο χέρι, αποφεύγοντας με τις πρώτες όμως εκτιμήσεις το σπάσιμο και το ράγισμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε εν τέλει στα 100μ. επιφάνεια, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Πλέον, η Σοφία Κτενά, που αναχώρησε με την ομάδα της, τα Δελφίνια Περιστερίου, για την Αθήνα, θα προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποκατάστασή της, προκειμένου να βρεθεί και πάλι στο νερό.

Απόλυτα ευχαριστημένη δήλωσε η 28χρονη πρωταθλήτρια, σε δηλώσεις της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Σαφώς είμαι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου και τις εμφανίσεις μου. Επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, που είναι και ο βασικός μου στόχος πλέον και για το οποίο προετοιμάζομαι εντατικά. Πλέον, στην Αθήνα θα εκτιμηθεί και η κατάσταση του χεριού μου, ώστε να επιστρέψω στο νερό, όσο το δυνατόν γρηγορότερα»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου