ΜΠΑΣΚΕΤ

Η FIBA απέκλεισε τη Σλοβενία,φήμες και για την Ελλάδα

η-fiba-απέκλεισε-τη-σλοβενίαφήμες-και-για-26112

Ο «πόλεμος» της FIBA με την Ευρωλίγκα περνά σε νέο επίπεδο με την παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνει πράξη όλα όσα είχαν αναφερθεί περί επιπτώσεων στις χώρες των οποίων οι ομάδες θα επιλέξουν τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας και όχι τις δικές της.

Πρώτο «θύμα» είναι Σλοβενία που ενημερώθηκε πως δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ του 2017! Η επιστολή, που μπορείτε να δείτε αυτούσια, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθέντα δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλλει την διαφωνία της στην FIBA Europe μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου».

Μάλιστα όπως σημειώνει το «Yugobasket» που έφερε στη δημοσιότητα το έγγραφο, ανάλογες επιστολές έχουν λάβει μεταξύ άλλων η Κροατία, η Βοσνία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, η Ισπανία και η Ρωσία.

Φήμες για την Ελλάδα

Θυμίζουμε πως σε ανάλογη θέση ενδεχομένως να βρεθεί και η Ελλάδα μετά από την απόφαση της ΑΕΚ να παίξει στο EuroCup της επόμενης σεζόν! Μάλιστα τις τελευταίες έχουν αυξηθεί οι φήμες που θέλουν την Ελλάδα μεταξύ των 14 Εθνικών που θα αποκλειστούν από το Ευρωμπάσκετ 2017!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου