ΤΟΠΙΚΟ

Πρώτος μέχρι το τέλος ο Ηρακλής, «καθάρισε» με Μόσιο την πρωτιά

πρώτος-μέχρι-το-τέλος-ο-ηρακλής-καθάρ-33118

Τα δύο τέρματα του Γιάννη Μόσιου, ο οποίος το χειμώνα άφηνε το Διμήνι για τον Ηρακλή, ήταν αρκετά, προκειμένου η ομάδα της Νέας Ιωνίας να κάμψει την αντίσταση της Σκιάθου και να παραμείνει στην πρώτη θέση του α’ ομίλου, με την ΑΕ Διμηνίου από την άλλη να «αυτοκτονεί» απέναντι στο Μαγνησιακό στην προτελευταία αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ηρακλής – Σκιάθος 2-0

Σκόρερ: (80’, 93’ Μόσιος)

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ματς με τη Σκιάθο με πρωταγωνιστή και σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Μόσιο και κλείδωσε την πρώτη θέση, στρέφοντας τώρα το ενδιαφέρον στα παιχνίδια μπαράζ με τον Αλμυρό. Από την αρχή ο Ηρακλής ήταν καλύτερος, με τον Νούσια στο 7’ να πετυχαίνει γκολ έπειτα από σέντρα του Κοντοβά, αλλά τον βοηθό να καταλογίζει οφ-σάιντ. Οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες καλές ευκαιρίες, όπως και η Σκιάθος, με τον Σκέμπι όμως να πέφτει πάνω στον Πολυμέρου που έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του σε κόρνερ. Στο 2ο ημίχρονο υπήρξαν ελάχιστες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να βλέπουν το διαιτητή να τους ακυρώνει και δεύτερο τέρμα για χέρι στην προσπάθεια του Τσουκάλη πριν σκοράρει. Στο 80’ θα έρθει η λύτρωση για τον Ηρακλή με τον Μόσιο, μετά από κόρνερ του Γκάγκα, να πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του με το στήθος. Στο 93’ ο ίδιος παίκτης θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα δικά του, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Τσελεπή.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ: Πολυμέρου, Ντούρο (48’ Τσουκάλης), Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας (85’ Θάνος), Γκάγκας, Βουρδάκης (62’ Τσελεπής), Μόσιος, Ασλάνογλου.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Δ. Γιαουράκης (83΄Φερετζέλης), Καμπουρέλης, Κυπαρίσσος, Σκέμπι, Μπρέγκου, Νικολαΐδης (60’ Ν. Μιαρίτης), Σαρρής, Τάσσου.

Μαγνησιακός – ΑΕ Διμηνίου 2-2

Σκόρερ: (13’, 20’ Μωυσίδης-41’, 80’ Ζιώγας)

Ο Μαγνησιακός ψαλίδισε όποιες ελπίδες απέμεναν στην ΑΕ Διμηνίου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, το Διμήνι αντέδρασε αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Μαγνησιακός άνοιξε το σκορ 13’ με πλασέ του Μωυσίδη και στο 20’ ο ίδιος παίκτης, μετά από ωραίο γύρισμα του Καρακίτσου και λάθος απόκρουση του Μπλούχου, πλάσαρε ιδανικά για το 2- 0. Η ομάδα του Διμηνίου μείωσε πριν βγει το ημίχρονο, με τον Ζιώγα να κάνει το 2-1 στο 41’ με ωραίο σουτ, από ασίστ του Μαυρίδη. Στο 76’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Μαυρίδης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για αντιαθλητικό φάουλ σε αντίπαλό του. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ΑΕΔ κατάφερε και έφερε το ματς στα ίσια με τον Ζιώγα και πάλι να νικάει τον Βίτσο για το τελικό 2-2. Και οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν περισσότερα τέρματα, όμως ήταν αρκετά άστοχες.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Τσιγκλιφής (49’ Κρανιάς), Γκέρτσος, Βασιλείου (30’ λ.τρ. Κατσαμόρας), Γιαμαλής, Προβιάς, Οικονόμου, Καρακίτσος, Μωυσίδης (55’ Κόκκας), Μπάλλας, Τζήκας.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Μπλούχος (28’ Μαστακούλης), Χάνος, Τσιγιάννης (85’ Σταματόπουλος), Μαυρίδης, Αραμπατζής, Αποστολίδης, Ζιώγας, Μίλτος (70’ Αξιώτης), Φιλατζικιώτης.

Πανιώνιος – Αγία Παρασκευή 0-2

Σκόρερ: (65’, 79’ Μαρμαρινός)

Με δυο γκολ του Μαρμαρινού στο β΄ ημίχρονο, η Αγ. Παρασκευή επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου στο γήπεδο Δημητριάδας, με 2-0, σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο α’ μέρος δεν έγιναν πολλές ευκαιρίες, με την πιο σημαντική να χάνεται για την Αγ. Παρασκευή από τον Κοπάνα στο 34’, όταν από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ. Το σκορ άνοιξε στο 65’ ο Μαρμαρινός με ωραίο διαγώνιο πλασέ μετά από εκτέλεση πλαγίου από τον Βαν Ντε Γουίχε. Στο 79’ ο Μαρμαρινός και πάλι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά από παράλληλη σέντρα του Φραγκογιάννη, και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Νικούδης, Μαστροπαναγιώτης, Κωστούλας, Μοσχούδης (65’ Αρβανίτης), Δημητρίου, Μαστακούλης, Μπασδάνης, Χατζηβασιλείου (73’ Καραγιώργος), Φώτου (46’ Μαρούφ), Βαΐτσης.

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ: Τσιτσιρίκος, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Παναγιώτου, Βαν Ντε Γουίχε, Αγραφιώτης, Παπακώστας (80’ Βεργούλιας), Φραγκογιάννης, Κοτσέλος (35’ λ.τ. Μαρμαρινός) Γιάτσιος (66’ Κουτσιαρής), Κοπάνας.

Σαρακηνός – Αρης 4-0

Σκόρερ: (32’ Ρουκάς, 52’, 80’ πεν. Καρακώστας, 58’ πεν. Σουάρες)

Ο Σαρακηνός κέρδισε 4-0 τον Άρη, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν για μία ώρα περίπου με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ασημάκη. Το 1-0 πέτυχε στο 32’ ο Ρουκάς με δυνατό σουτ ύστερα από πάσα του Φουρκιώτη και το 2-0 ο Καρακώστας στο 52’ με πλασέ μετά από ωραία ατομική ενέργεια. Τα δύο επόμενα τέρματα του Σαρακηνού ήρθαν από την άσπρη βούλα, με τους παίκτες που τα κέρδισαν να τα εκτελούν. Στο 58’ ο Σουάρες έκανε το 3-0, ενώ στο 80’ ο Καρακώστας θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τέταρτο για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Ο Σαρακηνός θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, αν το φάουλ του Καρακώστα στο 37’ και η κεφαλιά του Βαΐτση στο 50’ δεν σταματούσαν στο δοκάρι.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Ιωάννου, Καλαμάτας, Ράπτης, Μαλεσάγκος (80’ Γκλαβίνης), Παπάζογλου (60’ Δουλάς), Σουάρες, Φουρκιώτης, Καρακώστας, Βαΐτσης (55’ Βλιώρας).

ΑΡΗΣ: Ζήγρας, Ασημάκης, Μυλωνάς, Γκίνης, Γκοτζόπουλος (80’ Νινιζόπουλος), Θεοδοσιάδης, Πετρόπουλος, Τσιαντής, Στραβέλας, Ακτσιαλής, Ίμπρα (30’ λ.τρ. Ταφίλης – 75’ Βλαχόπουλος)

Δάφνη – Θησέας 2-2

Σκόρερ: (3’ Γιούργας, 18’ Αβλουγιάρης – 55’, 80’ Γκουγκούδης) Στο 2-2 έμειναν Δάφνη και Θησέας στο παιχνίδι που έγινε στο ΕΑΚ Βόλου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς, μόλις στο 3’, με τον Γιούργα να σκοράρει μετά από σέντρα του Ευαγγελού. Στο 18’ ο Αβλουγιάρης διπλασίασε τα τέρματα για τη Δάφνη με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο β’ ημίχρονο ο Θησέας αντέδρασε και ισοφάρισε αρχικά στο 55’ με κεφαλιά του Γκουγκούδη μετά από σέντρα του Προκοπίου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 80’ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με κοντινό πλασέ, εκμεταλλευόμενος ωραία σέντρα του Κατσιώτη. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 88’ για την ολική ανατροπή, με τον Κόρμπα να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά και στην επαναφορά ο Μούτος να στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

ΔΑΦΝΗ: Μπαρτζώκας, Φιλοσόγλου, Χιώτης, Τσαντόπουλος, Τσάτσος, Λούκας, Μπρισμπέος (46’ Γιαννακόπουλος – 80’ Γιαννούλας), Ευαγγελός, Γιούργας, Αβλουγιάρης, Σιαμέτης (85’ Τερλεξής).

ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Σαμαράς, Κατσιώτης, Γαρυφάλλου, Μούτος, Γιαννούλας, Ισά (70’ Ακριβούσης), Καραλόπουλος, Γκουγκούδης, Δουλάς (52’ Προκοπίου), Κόρμπας.

ΑΕ 2002 – Πηλέας 3-1

Σκόρερ: (60’ πεν. Σταθόπουλος, 80’ Λάμπρου, 88’ Βούλγαρης – 46’ Βαΐτσης)

Στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του 1ου ομίλου, ο Πηλέας προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η ΑΕ 2002 με ανατροπή και σημειώνοντας τρία τέρματα, πανηγύρισε το τρίποντο που είναι το πρώτο ύστερα από δέκα αγωνιστικές (η προηγούμενη νίκη στο αντίστοιχο ματς του α’ γύρου). Το 1-1 ο Σταθόπουλος στο 60’ με πέναλτι, το 2-1 ο Λάμπρου στο 80’ με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και το 3-1 με καταπληκτικό σουτ από περίπου 40 μέτρα από τον Νίκο Βούλγαρη στο 88’. Δοκάρι για τους γηπεδούχους ο Στόικος στο ημίωρο του ματς και ο Μπένκα στα μισά του β’ ημιχρόνου.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Σφέτσος (70’ Κ. Βούλγαρης), Σουλακούδης (35’ Στόικος), Βέργος, Σταθόπουλος, Λάμπρου, Β. Στουμποβίκος (50’ Φιλίππου), Ν. Βούλγαρης, Μπένκα, Δ. Στουμποβίκος, Παρίσης.

ΠΗΛΕΑΣ: Φήυγας, Στύλλας, Βαρσαμάς, Μ. Ματθαίου, Καναράς, Βαΐτσης, Καρδέρης, Βούρος, Η. Ματθαίου, Θάνος, Τσακίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου