ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανηγυρική άνοδος του Αιολικού στην Α2

πανηγυρική-άνοδος-του-αιολικού-στην-α2-40173

Αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Β’ ΕΣΚΑΘ

Την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ πανηγυρίζει από την Κυριακή η ομάδα του Αιολικού, η οποία αγωνιζόμενη σε ουδέτερο γήπεδο της Νίκαιας Λάρισας, επικράτησε με 57-49 του ΑΣ Φαρσάλων στο μπαράζ ανόδου. Οι νεαροί παίκτες της Βολιώτικης ομάδας, μπορεί να μην έχουν τις εμπειρίες αλλά δεν τους έλειψε το πάθος και η δίψα για διάκριση και έτσι μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα πέτυχαν την πολυπόθητη άνοδο μετρώντας συνολικά 14 νίκες και δύο ήττες στην κανονική διάρκεια, όπως και μία νίκη στον αγώνα μπαράζ.

Ο Αιολικός με ανακοίνωσή του έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά των Παναγιώτη Τύμπα και Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας: «Συγχαρητήρια στους προπονητές και στα παιδιά που με το χαρακτήρα και τη μαχητικότητά τους κέρδισαν το θαυμασμό και το σεβασμό όλων μας. Οπως είναι γνωστό ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά εμπνέεται και κερδίζεται. Μπράβο σε όλους, έτσι να πορεύεστε στους αγώνες και στη ζωή».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα στηρίχθηκε και φέτος στο εφηβικό της τμήμα και παρά το γεγονός ότι στην περσινή σεζόν ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους δίχως νίκες, κατάφεραν φέτος να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου και να τερματίσουν στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον Κένταυρο Ζαγοράς, τον οποίο και θα συναντήσουν εκ νέου στην παραπάνω κατηγορία.

Οσον αφορά την αναμέτρηση της Κυριακής, η αρχή ήταν ιδανική για τους Βολιώτες, οι οποίοι με διαρκή άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν με 13-6, όμως στο β’ δεκάλεπτο ο ΑΣ Φαρσάλων έφτασε τη διαφορά στο -1 και στο 26-25. Μάλιστα στη συνέχεια οι Φαρσαλινοί πήραν κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκαν και με 40-46 στο 37’, αλλά τέσσερις απανωτές τρίποντες βόμβες του Αιολικού έστειλαν το σκορ στο 52-46 μέσα σε διάστημα 1.30’ με δράστες τους Κωστόπουλο (δις), Κούτε και Δραγατζίκη. Μετά το τελικό 57-49 οι νεαροί αθλητές πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τη νίκη – άνοδο, δίνοντας υπόσχεση για νέες επιτυχίες από την ερχόμενη σεζόν στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Δεκάλεπτα: 13-6, 26-25, 34-37, 57-49

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Τύμπας – Σαμαράς): Κομμάτας 2, Κωστόπουλος 9 (3), Γιαννίκος, Καπραβέλος, Νταϊλιάνης 6, Λογοδότης, Δραγατζίκης 14 (1), Νικόπουλος 2, Τσιβγιούρας 3, Χατζηεφραιμίδης 5 (1), Κούτε 16 (1)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου