ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στόχος η Εθνική Ελλάδος Τάε Κβον Ντο»

στόχος-η-εθνική-ελλάδος-τάε-κβον-ντο-55901

Η 17χρονη Μαρία-Ζωή Λημνιώτη μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Η 17χρονη Μαρία – Ζωή Λημνιώτη είναι από τα νέα ταλαντούχα πρόσωπα στο χώρο του Τάε Κβον Ντο. Η Μαρία – Ζωή ασχολείται από τα επτά της χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα και έχει φτάσει αρκετές φορές στο βάθρο των μεταλλίων.

Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Φέτος στους αγώνες που έλαβαν χώρα στο Βέλγιο κατέκτησε το χρυσό στις νεανίδες 68+, ενώ στους αγώνες της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία γυναικών 73+.

Οι πρώτοι αγώνες που συμμετείχε ήταν στα 11 της χρόνια, όταν και κατέκτησε το χρυσό στους αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην Καρδίτσα. Βέβαια, όλα αυτά έγιναν με τη βοήθεια των προπονητών της Δημήτριου και Παύλου Τόρη από το Νικόμαχο Βόλου.

Επίσης, τα περισσότερα Σαββατοκύριακα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου επίλεκτοι αθλητές της Βορείου Ελλάδος αγωνίζονται μεταξύ τους και ανταλλάσουν εμπειρίες, μιας και στο συγκεκριμένο άθλημα παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία, η οποία κατακτάται με τα χρόνια.

Γιατί ασχολήθηκες με το συγκεκριμένο άθλημα; Θα το πρότεινες και σε άλλους; «Η αλήθεια είναι ότι πριν καταλήξω στο Τάε Κβον Ντο είχα ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα. Ωστόσο, αυτό μου τράβηξε την προσοχή και συνέχισα. Ωστόσο, παράλληλα ασχολούμαι και με άλλα πράγματα. Στόχος μου είναι ο υγιής πρωταθλητισμός. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Λόγω των εποχών που ζούμε θεωρώ πως το κυριότερο είναι ο καθένας μας να γνωρίζει μεθόδους αυτοάμυνας. Το Τάε Κβον Ντο είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις να αμύνεσαι. Επίσης, σου μαθαίνει την πειθαρχεία όπως και την αρετή της φιλίας. Εμείς, πλέον έχουμε γίνει μία οικογένεια στη σχολή. Οπως και με τα παιδιά που αγωνιζόμαστε σε κάθε φορά. Τρέφουμε σεβασμό ο ένας για τον άλλον, πριν και μετά τον αγώνα μιλάμε και προπονούμαστε μαζί, το άθλημα αυτό όσο και αν φαίνεται περίεργο σε κάποιους δεν έχει αντιπαλότητα».

Τι νιώθεις «ανεβαίνοντας» να αγωνιστείς; «Η αλήθεια είναι πως όταν ανεβαίνεις πάνω στο ταπί η ψυχολογία σου αλλάζει άρδην. Εγώ κατά ένα περίεργο λόγο έχω πολύ άγχος πριν ξεκινήσει ο αγώνας δηλαδή στη διάρκεια της προθέρμανσης αλλά και στην αρχή του. Αλλά κατά τη διάρκεια και με τις προτροπές του προπονητή μου καταφέρνω πάντα και το ξεπερνάω. Οι προπονητές παίζουν μεγάλο ρόλο. Στο Βέλγιο που κατέκτησα το χρυσό στον αγώνα είχα μείνει πίσω στους πόντους από την αντίπαλό μου, αλλά με τη βοήθεια του προπονητή κατάφερα να ανατρέψω το σε βάρος μου σκορ και να πάρω στο τέλος το χρυσό. Σημαντικό μέρος στην επιτυχία ενός αθλητή πιστεύω πως παίζουν και οι συναθλητές καθώς προτρέπουμε ο ένας τον άλλον να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; «Ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα και θέλω να κάνω το παραπάνω βήμα. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που αγωνίζομαι στα πρωταθλήματα νεανίδων και έχω στόχο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα τον Ιούνιο, να κατακτήσω το χρυσό για να κλείσω τη συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα και θέλω οπωσδήποτε να φτάσω εκεί. Επίσης, στις άμεσες σκέψεις μου βρίσκεται και το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα που διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος το διήμερο 4-5 Απριλίου».

Τι σχέση έχεις με τους προπονητές σου; «Οι προπονητές μας είναι σαν δεύτεροι γονείς μας. Μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας, είναι σαν οικογένειά για μένα. Πιστεύω πως εάν δεν είχα αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου ίσως δεν θα τα είχα καταφέρει τόσο καλά. Πιστεύουν σε μένα και εγώ σε αυτούς. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένειά μου για τη στήριξή της διότι χωρίς αυτή δεν θα είχα κάνει τίποτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου