ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένουν… για τις επόμενες κινήσεις

περιμένουν-για-τις-επόμενες-κινήσει-57730

Σε αναμονή αλλά με αισιοδοξία βρίσκονται στον ΑΣ Ολυμπιακό Βόλου

Την επίσημη πληροφόρηση από την ΕΠΟ για τις κυρώσεις που επιφέρει η αποχώρηση της ΠΑΕ από τη Football League περιμένουν στον ΑΣ Ολυμπιακό πριν προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους, και πριν φτάσουν σε σημείο ετοιμότητας για Γενική Συνέλευση.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι άνθρωποι του ερασιτέχνη έχοντας επαφές με στελέχη της Ομοσπονδίας αλλά και με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, για να πληροφορηθούν τις συνέπειες, φαίνεται να έχουν καταλήξει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το νέο του ξεκίνημα τη νέα χρονιά από τη Γ’ Εθνική χωρίς να τον ακολουθούν τα χρέη όταν θα ξαναπαίξει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Πάντως η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 περιμένει τις οριστικές διαβεβαιώσεις από ΕΠΟ και πολιτεία και η μόνη ανησυχία έρχεται από τη φημολογούμενη διάταξη του νέου αθλητικού νόμου, που αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ.

Το νομοσχέδιο που έτσι όπως παρουσιάζεται μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου αφού αναφέρεται ότι τα χρέη των ΠΑΕ οι οποίες αποχώρησαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες την τελευταία διετία δεν θα διαγράφονται, αλλά θα επιστρέφουν μόλις οι ομάδες ξαναγίνουν επαγγελματικές, όμως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαμηνύει ότι θα υπάρχει ειδική διάταξη που θα εξαιρεί από τον παραπάνω νόμο τις ΠΑΕ που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες της εκκαθάρισης.

Ετσι το κύριο θέμα είναι η λύση της εταιρείας με εκκαθάριση και ο ορισμός εκκαθαριστών ώστε να ενημερώσουν όποιους δείξουν ενδιαφέρον να αναλάβουν τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αφού οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου έχουν ως βασικό στόχο να παρουσιάσουν μια πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα στους ενδιαφερόμενους να τρέξουν τη νέα χρονιά την ομάδα που θα δημιουργηθεί.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις που έχουν πάρει από ΕΕΑ και ΕΠΟ αφού άλλωστε με βάση τη νομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, χωρίς τα χρέη του παρελθόντος.

Πάντως για να καθορίσουν τη μετέπειτα στάση τους σχετικά με την νέα αφετηρία που θα επιλεγεί, στον Ολυμπιακό θέλουν να ξεκαθαριστεί και επίσημα η ερμηνεία του ΚΑΠ και ο συνδυασμός των άρθρων που έχουν να κάνουν με τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το άρθρο 3 του παραρτήματος του ΚΑΠ, με τίτλο: «Αποχώρηση ομάδας από πρωτάθλημα σε εξέλιξη», αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. α) Ομάδα που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται

  • με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού
  • με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει
  • με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, στην περίπτωση που η ομάδα αυτή είναι Π.Α.Ε. και χίλια (1.000,00) Ευρώ στην περίπτωση που είναι ερασιτεχνικό σωματείο

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Εφόσον η ομάδα που αποχωρήσει από το πρωτάθλημα είναι Π.Α.Ε., οι μέτοχοι και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017».

Ξεκάθαρα στο εν λόγω άρθρο δεν γίνεται αναφορά για υποχρεωτική παρουσία στη Γ’ Εθνική για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά ούτε και για μεταφορά του 50% των αθλητικών χρεών, της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, όταν γίνει εκ νέου σύστασή της. Για αυτό το θέμα πάντως υπάρχει αναφορά σε άλλα άρθρα του ΚΑΠ και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα για το οποίο στον Ολυμπιακό περιμένουν την επίσημη απάντηση της ομοσπονδίας.

Οι συζητήσεις ενδιαφερόμενων έχουν ξεκινήσει ανεπίσημα με τον Ερασιτέχνη αλλά θα προχωρήσουν μόλις υπάρξουν οι εγγυήσεις από την ΕΠΟ και ξεκαθαρίσει και η Πολιτεία τι θέλει να περάσει στο νέο αθλητικό νόμο σχετικά με τις ομάδες που τίθενται υπό εκκαθάριση και τι χρέη αναβιώνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου