ΤΟΠΙΚΟ

Και του χρόνου στη Β’ Εθνική

και-του-χρόνου-στη-β-εθνική-70397

Ο Μαγνησιακός έπιασε και βαθμολογικά το στόχο της παραμονής στην κατηγορία

Τα κορίτσια του Μαγνησιακού την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της 8ης εξ αναβολής αγωνιστικής, κέρδισαν με 1-0 τον ουραγό Αγροτικό Αστέρα στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, έφτασαν στους 13 βαθμούς και έπιασαν και βαθμολογικά το στόχο τους που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερις αγωνιστικές υπολείπονται για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών και οι κυανόλευκες έχουν ήδη πετύχει την παραμονή τους. Ο Μαγνησιακός παίζοντας καλό ποδόσφαιρο σε κάποιους αγώνες κατάφερε να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, από τον προπονητή δόθηκε χρόνος και σε νεαρές παίκτριες οι οποίες θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας και αυτό συγκαταλέγεται στα θετικά της φετινής επιτυχίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

1η αγωνιστική: Αγρ. Αστέρας – Μαγνησιακός 0-1
2η αγωνιστική: Μαγνησιακός -Μέντεκας 4-3
3η αγωνιστική: Μαγνησιακός – Ροδόπη 1-2
4η αγωνιστική: Βασ. Θράκης – Μαγνησιακός 0-3
5η αγωνιστική: Βόλος 2004 – Μαγνησιακός 0-0
6η αγωνιστική: Ρεπό
7η αγωνιστική: ΑΕΛ – Μαγνησιακός 2-0
8η αγωνιστική: Μαγνησιακός – Αγρ. Αστέρας 1-0
9η αγωνιστική: Μέντεκας – Μαγνησιακός 4-0
10η αγωνιστική: Ροδόπη – Μαγνησιακός 4-0

Υπολείπονται τα ματς με τους: Βασ. Θράκης (εντός, 3/4), Βόλος 2004 (εντός, 10/4) και ΑΕΛ (εντός, 8/5).

Για τη φετινή επιτυχία μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής του συλλόγου Θοδωρής Κατσαμόρας και η αρχηγός της ομάδας Γιώτα Μεγαγιάννη.

Ο προπονητής των κυανόλευκων Θοδωρής Κατσαμόρας ανέφερε: «Εμείς στο Μαγνησιακό κάθε χρόνο βάζουμε χαμηλά τον πήχη. Η αλήθεια ότι γνωρίζουμε μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητές μας. Είτε αυτές έχουν σχέση με το έμψυχο δυναμικό μας είτε με τα οικονομικά του συλλόγου. Φέτος, είχαμε θέσει εξ αρχής το στόχο της παραμονής και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Αν και αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

Αν υποβιβαζόμασταν θα στενοχωριόμασταν μεν, αλλά το κυριότερο για μας είναι να παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Στη φετινή σεζόν υπολείπονται τέσσερις ακόμα αγωνιστικές εμείς έχουμε τρία ακόμα παιχνίδια καθώς πρέπει να κάνουμε και το ρεπό μας και το αισιόδοξο είναι πως από το τέλος του πρώτου γύρου είχαμε φτάσει κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής.

Για την επιτυχημένη φετινή πορεία της ομάδας πιστεύω πως ευθύνονται οι επιστροφές κάποιων παικτριών οι οποίες για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να αγωνιστούν πέρυσι, όπως οι Μήτα, Κουλοχέρη, Καλαπαναγιώτου και Ζαμπάκα. Οπως επίσης και η βοήθεια που είχαμε από κάποιες νεαρές παίκτριες οι οποίες λόγω των συμμετοχών που πήραν στο περσινό πρωτάθλημα απέκτησαν εμπειρίες. Φέτος, οι Ρουχά, Καραλή, Δερβενιώτη και Πέτση αποτελούν αναπόσπαστες μονάδες της ομάδας.

Με την ολοκλήρωση 10 αγωνιστικών το σύνολό μας βρίσκεται πίσω από την τριάδα η οποία διεκδικεί την άνοδο και πιστεύω πως η ομάδα αποτελεί το ρόλο του ρυθμιστή στο φετινό πρωτάθλημα. Στο υπόλοιπο της σεζόν έχουμε εντός έδρας τους Βόλος 2004 και ΑΕΛ οι οποίοι θα επιδιώξουν να πάρουν βαθμούς από τα μεταξύ μας παιχνίδια. Δυστυχώς, ηττηθήκαμε δύο φορές από τη Ροδόπη.

Ωστόσο, ακόμη και αν δεν πάρουμε βαθμούς στα εναπομείναντα ματς εμάς μας φτάνει η προσπάθεια των κοριτσιών. θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος και θα πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Σιγά – σιγά στρέφουμε τα βλέμματά μας στην επόμενη σεζόν όπου σκοπεύουμε να προσθέσουμε και άλλα νεαρά κορίτσια στο ρόστερ μας και βέβαια να δουλέψουμε με το ήδη υπάρχον υλικό έτσι ώστε κάθε χρόνο να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Η αρχηγός και αναπόσπαστο μέλος της ομάδας Γιώτα Μεγαγιάννη τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη φετινή αξιόλογη πορεία της ομάδας. Πετύχαμε το στόχο μας και βαθμολογικά και πλέον θα αγωνιζόμαστε από δω και πέρα χωρίς άγχος. Αυτό είναι πολύ καλό βέβαια διότι και κάποιες παίκτριες μπορούν να ξεκουραστούν και να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους αλλά και να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε μικρότερα κορίτσια. Στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτερες και να δημιουργήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου