ΤΟΠΙΚΟ

Ασταμάτητη η δράση

ασταμάτητη-η-δράση-83145

Για το Μαχητικό Γυμναστικό Σύλλογο 360ο, που διοργανώνει το Σάββατο σεμινάριο Krav Maga

Πλούσια είναι η δραστηριότητα για το Μαχητικό Γυμναστικό Σύλλογο 360ο, ο οποίος μετά τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu και στο Jiu Jitsu Winter Camp στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο ετήσιο σεμινάριο Krav Maga.

Δύο χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Στην Αθήνα και στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Νέας Σμύρνης διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Ο βολιώτικος σύλλογος συμμετείχε με πέντε αθλητές, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον στον αγωνιστικό χώρο του Βrazilian Jiu Jitsu για να επιστρέψει και με δύο χρυσά μετάλλια. Επόμενος στόχος του συλλόγου είναι το κύπελλο κεντρικής Ελλάδος στις 3 Απριλίου στη Λαμία, όπου και θα αγωνιστούν όλα τα τμήματα Jiu Jitsu.

Συγκεκριμένα οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν οι:

  • Γιοβάνης Συμεών: Μasters -94.300κ., 1η θέση χρυσό μετάλλιο
  • Νούλα Φάνη: Αdults Female +69κ., 1η θέση χρυσό μετάλλιο
  • Καραουλάνη Φωτεινή: Αdults Female -69κ.
  • Γερανδρέου Μιχάλης: Αdults, -88κ.
  • Λαμπίρης Δημήτριος: Αdults, -76κ.

Παρών και στο Μπάνσκο

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, από 17 έως 22 Φεβρουαρίου, το Jiu Jitsu Winter Camp υπό την εποπτεία της Βουλγάρικης, Ελληνικής, Βαλκανικής, Ευρωπαϊκής αλλά και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jiu Jitsu. O αριθμός συμμετεχόντων ήταν αρκετά υψηλός, από πολλές χώρες με πάνω από 170 άτομα σε τρία διαφορετικά Μαχητικά Στυλ (Self defense – fighting system – Brazilian) με δασκάλους και εκπαιδευτές από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και Βραζιλιάνους προπονητές της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην Ελληνική αποστολή και με την Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Jiu Jitsu συμμετείχε από το Βόλο ο προπονητής του Μαχητικού Γυμναστικού Συλλόγου 360ο & υπεύθυνος τομεάρχης κεντρικής Ελλάδας για την Ελληνική Ομοσπονδία στο τμήμα self defense & ne waza (μάχη εδάφους) για τα σώματα ασφάλειας – ένοπλες δυνάμεις, Γιοβάνης Συμεών.

Οι εμπειρίες από τη συμμετοχή ήταν μεγάλες και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι της τεχνικής κατάρτισης, από εκπαιδευτές Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Πολιτών αλλά και Αστυνομικής Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας, αφού οι παρόντες διδάσκοντες εκπαιδευτές είναι εν ενεργεία εκπαιδευτές της Βουλγάρικης, Ολλανδικής, Γαλλικής και Ιταλικής αστυνομίας, διδάσκοντας τεχνικές βασισμένες σε κοινή Ευρωπαϊκή Υλη ώστε να προστατεύονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, βάσει του κοινού Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Σε ένα τόσο μεγάλο σεμινάριο και για πρώτη φορά, στο τμήμα της Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας συμμετείχε και η Βολιώτισσα Υπαστυνόμος Β’, Καραμπίνα Ελένη, ανάμεσα σε περισσότερες από 70 συναδέλφους από πολλές χώρες της Ευρώπης και η μοναδική γυναίκα αστυνομικός του σεμιναρίου, εκπαιδευόμενη στο Jiu Jitsu Self Defense, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της αλλά και βάζοντας γέρα θεμέλια για την ανάπτυξη της τεχνικής της κατάρτισης.

Ετήσιο σεμινάριο Krav Maga για όλους

Ο Μαχητικός Γυμναστικός Σύλλογος 360ο σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Krav Maga (Η.Κ.Μ.F) και με εισηγητή τον κ. Παπαβλαχόπουλο Ιωάννη, Master level 2 Krav Maga Instructor & Founder of (HKMF) αντιπρόσωπος της Clear-Zone Israel (ΙDF) by Tal Skornik σε Ελλάδα και Βουλγαρία διεξάγει το ετήσιο σεμινάριο Krav Maga στη μοναδική εξουσιοδοτημένη σχόλη της Ομοσπονδίας ΚRAV MAGA για την πόλη του Βόλου, με επίσημο και αναγνωρισμένο εκπαιδευτή τόσο από την Ελληνική Ομοσπονδία ΚRAV MAGA όσο και από το Ισραήλ και την Clear-Zone( ΙDF), τον κ. Γιοβάνη Συμεών Black Belt 2 Dan, το ερχόμενο Σάββατο 5/3.

Πριν το σεμινάριο θα γίνει εξέταση επίπεδων – ζωνών των εκπαιδευόμενων στο Krav Maga από σχόλες της Λάρισας, των Τρικάλων και της Λαμίας. Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, μέλη της σχόλης και μη που θέλουν να γνωρίσουν το τελειότερο σύστημα αυτοάμυνας αλλά και να πάρουν κάποιες γνώσεις για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας.

  • αυτοάμυνα από ασύμμετρες απειλές και επιθέσεις μέσα σε πλήθος
  • χρήση kubotan – λαβες συνοδείας / ακινητοποιήσεις
  • άμυνα και χρήση γκλοπ – λαβές συνοδείας / ακινητοποιήσεις

Οι δύο πρώτες ενότητες είναι από 1 ώρα, ενώ η τρίτη είναι μιάμιση και τα τρία τμήματα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Θα διδαχτούν τρόποι αντιμετώπισης κάθε βίαιης πράξης εναντίον της σωματικής ακεραιότητας σε real time και ο ασκούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετείται με ερωτήσεις ή με παραδείγματα ή βιώματα ώστε να καλύπτεται κάθε απορία για την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου γίνετε με κράτηση θέσης λόγο περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Για οποιαδήποτε πληροφορία η σχολή βρίσκεται στο Βόλο, στη διεύθυνση Αιολίδος 2Β στον Αναυρο. Τηλ. επικ.: 6983386801.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου