ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκρεμίστηκε το πρώτο σπίτι του Πανιωνίου

γκρεμίστηκε-το-πρώτο-σπίτι-του-πανιων-84985

Ο «ιστορικός» έχασε το πρώτο του «σπίτι». Το γήπεδο του Πανιωνίου στην Πούντα της Σμύρνης γκρεμίστηκε ύστερα από 104 χρόνια, έγινε συντρίμμια μεγάλο μέρος της αθλητικής ιστορίας της Μικράς Ασίας.

Πριν από δύο χρόνια το εν λόγω γήπεδο, το οποίο χρησιμοποιούσε ως έδρα η Αλτάι, ομάδα που ιδρύθηκε το 1914 και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Τουρκίας, κρίθηκε ακατάλληλο από το τουρκικό ΥΠΑΠΕΝ αλλά και από το υπουργείο Αθλητισμού, καθώς οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης των κερκίδων. Ετσι, λοιπόν, το θρυλικό γήπεδο αρχικά αποφασίστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας και στη συνέχεια το επόμενο βήμα ήταν η κατεδάφισή του.

Το γήπεδο του Πανιωνίου στην Πούντα, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1912 με τους Πανιώνιους Αγώνες, ανεγέρθη χάρη στις προσπάθειες του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Ο μητροπολίτης, μετά το «όχι» της γαλλικής εταιρείας της Σμύρνης να ανανεώσει τη μίσθωση του χώρου, στον οποίο προπονούνταν ο Πανιώνιος το 1910, υπέβαλε αίτημα, το οποίο έγινε δεκτό από τη Δημογεροντία και την Κεντρική Επιτροπή, να παραχωρήσουν έκταση 105 στρεμμάτων, προκειμένου να ανεγερθεί γήπεδο.

Μάλιστα ο Πανιώνιος είχε αγωνιστεί, ως φιλοξενούμενος, στην ιστορική του έδρα, για το Βαλκανικό Κύπελλο, το 1971, αντιμετωπίζοντας την Αλτάι.

Εθνοσπόρ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου