ΤΟΠΙΚΟ

Ακλόνητο το ρετιρέ στον Α’ ομιλο, όπου παραμένει ο συνωστισμός

ακλόνητο-το-ρετιρέ-στον-α-ομιλο-όπου-86328

Με νίκες προχώρησαν και οι τρεις ομάδες που συγκατοικούν στην κορυφή του Α’ Ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ από την προηγούμενη Κυριακή, αφού Ηρακλής, ΑΕ Διμηνίου και Σαρακηνός, πήραν τους τρεις βαθμούς εύκολα ή δύσκολα στη 15η στροφή του πρωταθλήματος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αγία Παρασκευή – Μαγνησιακός 0-0

Σκόρερ:

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Αγία Παρασκευή όσο και ο Μαγνησιακός είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό και έμειναν στο φτωχό 0-0. Οι φιλοξενούμενοι του Βασίλη Πανόπουλου ήταν εκείνοι που βρέθηκαν πρώτοι μια ανάσα από γκολ, όταν με τη συμπλήρωση σχεδόν μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αντωνόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Μαλλιαρό, αλλά ο Κόκκας δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στην επανάληψη λίγο έλειψε να πετύχουν εκείνοι το καθοριστικό γκολ, που θα έκρινε την αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ, αφού στο 58’ σουτ του Κοπάνα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Βαν ντε Γουίχε 20 λεπτά αργότερα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μαλλιαρός, Λούμπαρδος, Βαν ντε Γουίχε, Σιγάλας, Παντελόγλου, Αγραφιώτης, Χατζημητροφάνης (55’ Παπακώστας), Μαρμαρινός (90’ Παπουτσής), Φραγκογιάννης, Κοπάνας, Μαλακασιώτης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Παρκιώτης, Τσιγκλιφής, Γκέρτσος, Γιαμαλής, Προβιάς, Καραλής, Οικονόμου (89’ Μπάλλας), Τσιάνος, Κρανιάς (82’ Πολύζος), Κόκκας, Αντωνόπουλος (75’ Τσιουρέλης).

ΑΕ Διμηνίου – Δάφνη 1-0

Σκόρερ: (77’ Μίλτος)

Στο δρόμο των επιτυχιών βρέθηκε και πάλι μετά από δύο συνεχόμενα στραβοπατήματα η ΑΕ Διμηνίου, μιας και επικράτησε έστω και δύσκολα της Δάφνης με 1-0. Οι κιτρινόμαυροι, έχοντας χάσει κατά σειρά με 3-0 από τη Σκιάθο και 2-0 από τον Ηρακλή, χρειάστηκε να περιμένουν ως και το 77ο λεπτό, για να λυτρωθούν από το γκολ του Γιάννη Μίλτου, ο οποίος βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα φέτος. Μέχρι να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί, οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 43’, με τον Στρούγγη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 87’ και ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 9 λεπτά, αποβλήθηκε και ο Τσάτσος για διαμαρτυρία. Οσον αφορά το χρυσό γκολ, αυτό ήρθε με πλασέ του Μίλτου, έπειτα από κάθετη πάσα του Χάνου, με τον τερματοφύλακα Μπαρτζώκα να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ λίγο πριν το φινάλε, δοκάρι είχε ο Ζιώγας.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κοντογιάννης, Μαστακούλης, Στρούγγης, Χάνος, Τσιγιάννης, Μαυρίδης, Αξιώτης, Φιλατζικιώτης (72’ Ζάγκας), Ζιώγας, Αραμπατζής, Κανδήλας (60’ Μίλτος).

ΔΑΦΝΗ: Μπαρτζώκας, Χιώτης, Τσαντόπουλος, Αβλουγιάρης, Γκιάστας, Φιλοσόγλου (57’ Γιαννακόπουλος), Δεμίρης, Λούκας, Σιαμέτης (78’ Τσάτσος), Τσατσαρώνης, Γιούργας (46’ Ευαγγελός).

ΑΕ 2002 – Πανιώνιος 1-3

Σκόρερ: (65’ πεν. Σταθόπουλος – 49’ Δ. Φώτου, 70’ Πέτσης, 92’ Παπαστεργίου)

Τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο στο ντέρμπι παραμονής της Γατζέας, όπου η ΑΕ 2002 λύγισε στην ανωτερότητα του Πανιωνίου, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική παίρνει ένα πολύ σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο. Οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν με ένα εκπληκτικό γκολ, με τον Δ. Φώτου να σκοράρει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και από 35 μέτρα στο 49’, για να ακολουθήσει η ισοφάριση με ακόμη μία στημένη μπάλα, αλλά με πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Τζοβάρας κέρδισε την εσχάτη των ποινών από το χέρι του Κ. Μπασδάνη, με τον Σταθόπουλο να μη λαθεύει και να ισοφαρίζει σε 1-1. Ομως ο Πανιώνιος πήρε και πάλι το προβάδισμα και βαθειά ανάσα με τον Πέτση να βρίσκει δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Μοσχούδη και να σκοράρει με πλασέ στο 70’. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Παπαστεργίου, ο οποίος σκόραρε και πάλι στη δεύτερη αγωνιστική, μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους με υποδειγματικό πλασέ.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Σφέτσος (80’ Σουλακούδης), Στόικος, Βέργος, Β. Σταθόπουλος, Βούλγαρης, Στουμποβίκος, Λάμπρου (70’ Δήμου), Τζοβάρας, Φιλίππου (60’ Μπένκα), Παρίσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Μαρούφ, Κωστούλας (65’ λ.τρ. Πέτσης), Καρακώστας, Καλαντζής, Μαστακούλης, Φώτου, Μοσχούδης (90’ Μακρής), Μπαρμπούτας (55’ Καραγιώργος), Παπαστεργίου, Μπασδάνης.

Πηλέας – Σκιάθος 0-3

Σκόρερ: (61’ Γραββάνης, 63’ Μυστάκου, 66’ Σαρρής)

Εύκολο ήταν το πρωινό της Σκιάθου, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 του Πηλέα στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος. Οι νησιώτες κέρδισαν τον ουραγό Πηλέα, σημειώνοντας και τα τρία τέρματα στην επανάληψη, όταν πέντε λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά. Συγκεκριμένα το 0-1 πέτυχε ο Γραββάνης στο 61’ και το 0-2 ήρθε δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μυστάκου. Το τελικό 0-3 πέτυχε ο Σαρρής στο 66’ με προβολή, ολοκληρώνοντας έτσι ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο για τους γηπεδούχους. Δοκάρι στο α΄μέρος είχε ο Δ. Μιαρίτης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κι άλλες ευκαιρίες πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου. Για τον Πηλέα δοκάρι είχε ο Ζουλένκο με την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιο στο α’ μέρος.

ΠΗΛΕΑΣ: Φήυγας, Καζάκης, Δημουλάς (60’ λ.τρ. Καναράς), Μπαρμπαγεωργόπουλος, Μ. Ματθαίου, Βαΐτσης, Τσακίρης (70’ Καμπέρης), Βούρος, Μπρισμπέος (72’ Μακρής), Μαργαρίτης, Ζουλένκο.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Γιαουράκης (73’ Τσίρος), Δ. Μιαρίτης, Μπρέγκου, Γραββάνης, Σταμέλος, Μυστάκου, Φερετζέλης, Μανωλιός (73’ Τάσου), Σαρρής (70’ Αντωνίτσας), Ν. Μιαρίτης.

Αρης – Ηρακλής 0-2

Σκόρερ: (30’ Τσουκάλης, 58’ Μόσιος)

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε ο Ηρακλής, κερδίζοντας με 2-0 τον Αρη στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 30’ με τον Κοντοβά να εκτελεί φάουλ, το οποίο απέκρουσε ο Κουρίτας εντυπωσιακά, αλλά ο Τσουκάλης καραδοκούσε και έκανε το 0-1 με εύκολο πλασέ. Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη χτύπησε και πάλι, με τον Μόσιο να διαμορφώνει το τελικό 0-2 με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Νούσια. Για τον Αρη δοκάρι είχε ο Ακτσιαλής στο 41’, ο οποίος δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

ΑΡΗΣ: Κουρίτας, Τσίρος, Μυλωνάς, Γκίνης, Γεωργούλας, Τσιαντής (70’ Θεοδοσιάδης), Ίμπρα, Παπαγιαννόπουλος (80’ Γκοτζόπουλος), Στραβέλας (60’ Ταφίλης), Ακτσιαλής, Πετρόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης (75’ Δημητρίου), Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής, Τσουκάλης (80’ Βουρδάκης), Μόσιος (70’ Θάνος).

Θησέας – Σαρακηνός 1-3

Σκόρερ: (58’ Γκουγκούδης – 46’ Τσεκούρας, 80’, 92’ Φουρκιώτης)

Τη χρυσή λύση από τον πάγκο βρήκε ο Σαρακηνός, ο οποίος χάρις στον 14χρονο Φουρκιώτη – πέτυχε δύο τέρματα – ξεπέρασε το εμπόδιο του Θησέα Αγριάς στο ΕΑΚ Βόλου. Οι ροσονέρι προηγήθηκαν με τον Τσεκούρα στις αρχές της επανάληψης, αλλά οι πράσινοι απάντησαν με τον Γκουγκούδη στο 59’, ο οποίος νίκησε τον Βλαχόπουλο με συρτό σουτ και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Κώστας Παπαστεργίου έριξε στη μάχη τον Φουρκιώτη στο 70’ και δέκα λεπτά αργότερα το άστρο του νεαρού έλαμψε, με τον Ρουκά να σεντράρει από τα δεξιά και τον νεαρό φορ να πετάγεται από το ύψος του πέναλτι για να κάνει το 1-2 με κεφαλιά. Μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αφού στο 92’ έκανε και το 1-3, με τον Βαΐτση να σεντράρει και τον Φουρκιώτη να σημειώνει το δεύτερό του τέρμα με την ομάδα του Σαρακηνού, επίσης με κεφαλιά.

ΘΗΣΕΑΣ:Μπουργάνης, Ακριβούσης, Κουρτέλης, Γαρυφάλλου (66’ Μούτος), Σούδης (82’ Μπαρδόκου), Καραλόπουλος, Ισά, Γιαννούλας, Κόρμπας, Λιάρος (58’ Κατσιώτης), Γκουγκούδης.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Βλαχόπουλος, Ρουκάς, Ιωάννου, Καλαμάτας, Ράπτης, Ντουκόλης, Τσεκούρας (70’ Φουρκιώτης), Τανάγιας (66’ Μαλεσάγκος), Σοάρες (81’ Παπάζογλου), Καρακώστας, Βαΐτσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου