ΤΟΠΙΚΟ

Οι ροπαλιές του Ηρακλή έφεραν τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή

οι-ροπαλιές-του-ηρακλή-έφεραν-τριπλή-ι-96235

Με 2-0 επικράτησε της Α.Ε. Διμηνίου στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής ο Ηρακλής για τον Α’ Ομιλο της Α’ Κατηγορίας χθες στο Βασδέκειο. Οι κυανόλευκοι χτύπησαν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και πλέον βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως συγκάτοικο τόσο την Α.Ε.Δ. όσο και το Σαρακηνό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναλυτικά:

Ηρακλής – ΑΕ Διμηνίου 2-0

Σκόρερ: (33’ Τσελεπής, 67’ Τσουκάλης)

Σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα και ένταση στην επανάληψη ο Ηρακλής έβγαλε το ρόπαλό του και προχώρησε προς την κορυφή, από όπου και γκρέμισε την ΑΕ Διμηνίου με 2-0. Οι παίκτες του Γιάννη Φασουράκη δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και «χτύπησαν» από μία φορά σε κάθε ημίχρονο για να πάρουν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο. Το σκορ άνοιξε στο 33ο λεπτό, όταν Νούσιας και Μόσιος συνεργάστηκαν και μετά από μαρκάρισμα του Τσιγιάννη στο Μόσιο, η μπάλα στρώθηκε στον Τσελεπή, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-0. Το 2-0 σημειώθηκε στο 67’ με το Νούσια να βγάζει φαρμακερή σέντρα από τα δεξιά και τον Τσουκάλη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδρά- σει Κουτσιρίμπα. Η χθεσινή ήταν η 10η νίκη του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ για την Α.Ε. Διμηνίου η δεύτερη ήττα και μάλιστα συνεχόμενη. Ο αγώνας παρ’ ολίγο να τιναχθεί στον αέρα μετά το 2- 0 αλλά και στις δύο περιπτώσεις επενέβησανοι ψυχραιμότεροι για να σβήσουν τη φωτιά μετά από αψιμαχίες, δίχως όμως να βγει κάποια κόκκινη από το τσεπάκι του κ. Δημητριάδη.

ΗΡΑΚΛΗΣ:Πολυμέρου, Ντούρο (73’ Ασλάνογλου), Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (88’ Βουρδάκης), Τσουκάλης (84’ Δημητρίου), Μόσιος.

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ:Κουτσιρίμπας, Ζάγκας, Στρούγγης (83’ Κανδήλας), Χάνος, Τσιγιάννης, Μαυρίδης, Αξιώτης (69’ Μίλτος), Φιλατζικιώτης, Ζιώγας, Αραμπατζής, Μαστακούλης (46’ Χονδρός).

Σαρακηνός – Αγία Παρασκευή 1-0

Σκόρερ: (33’ Καλαμάτας)

Ο Σαρακηνός ήταν ο νικητής στο γειτονικό ντέρμπι απέναντι στην Αγία Παρασκευή, με τους ροσονέρι να προχωρούν με ακόμη ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης. Οι γηπεδούχοι είχαν ως σκόρερ τον Ηλία Καλαμάτα με τον κεντρικό αμυντικό να εκμεταλλεύεται την απόκρουση του Μαλλιαρού, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σουάρες από τα δεξιά, για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα στο 33’. Πριν το 1-0 ο Τανάγιας απείλησε την αντίπαλη εστία αλλά ο Μαλλιαρός είπε «όχι» στο δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 16’ και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει ένα λεπτό νωρίτερα με τον Κοπάνα να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Παράλληλα στο 20’ η Αγία Παρασκευή ζήτησε πέναλτι στο 20’ για μαρκάρισμα στο Φραγκογιάννη. Στην επανάληψη η Αγία Παρασκευή έψαξε την ισοφάριση με τον Μαλακασιώτη να μην μπορεί να σκοράρει στο 55’ αφού το σουτ που έπιασε έφυγε κόρνερ, βρίσκοντας σε αντίπαλο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τσεκούρας είδε την προσπάθειά του να μη βρίσκει στόχο για το Σαρακηνό, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν οι τελικές των Καρακώστα και Βαΐτση μέχρι το φινάλε. Από τη διοίκηση του Σαρακηνού, εκφράστηκαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της Αγίας Παρασκευής, Καψάλη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Ιωάννου, Καλαμάτας, Ράπτης, Ντουκόλης, Κωνσταντάκος (57’ λ.τρ. Τσεκούρας), Καρακώστας, Σουάρες (75’ Παπάζογλου), Τανάγιας, Βαΐτσης (87’ Μαλεσάγκος).

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:Μαλλιαρός, Παντελόγλου, Βαν ντε Γουίχε, Καψάλης (40’ λ.τρ. Χατζημητροφάνης), Σιγάλας, Παντελόγλου, Μαγγασιανός (56’ Κοτσέλος), Παπακώστας (46’ Μαρμαρινός), Κοπάνας, Μαλακασιώτης, Φραγκογιάννης.

Δάφνη – Πανιώνιος 0-1

Σκόρερ: (56’ Καραγιώργος)

Με λυτρωτή τον Καραγιώργο ο Πανιώνιος έφυγε με το διπλό από το ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος», κερδίζοντας με το φτωχό αλλά πολύτιμο 0-1 τη Δάφνη, στην προσπάθεια για παραμονή. Οι κυανέρυθροι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με το Μοσχούδη να εκτελεί κόρνερ στο 56’ και τον σκόρερ να πετάγεταιστην πορεία της μπάλας για να παραβιάσει με κοντινή κεφαλιά την εστία του Χατζηβασιλείου. Σημειώνεται πως ο σκόρερ είχε περάσει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα. Για τους γηπεδούχους μοιραίος ήταν ο Σατελιάν, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καγιάννη στο 43’ με διπλή προσπάθεια, ενώ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε και τα δύο τετ-α-τετ στο 48’ και στο 54’. Ο επιθετικός της Δάφνης θα μπορούσε να έχει δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του αλλά η κεφαλιά του στο 93’ πέρασε μόλις άουτ. Από την άλλη ο Πανιώνιος είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 44’ μετά από φάουλ του Μαστροπαναγιώτη, για να ακολουθήσει διπλή προσπάθεια στο 52’ με τους Μοσχούδη και τον Παπαστεργίου.

ΔΑΦΝΗ: Χατζηβασιλείου, Χιώτης, Tσαντόπουλος, Αβλουγιάρης, Γκιάστας, Τσόντζορας (40’ λ.τρ. Μπρισμπέος), Λούκας, Γιούργας (28’ λ.τρ. Τσατσαρώνης), Δεμίρης, Σατελιάν, Σιαμέτης (75’ Ευαγγελός).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:Καγιάννης, Νικούδης (57’ λ.τρ. Ανγκόλι), Μαστροπαναγιώτης (55’ λ.τρ. Φώτου), Παπαδόπουλος, Καρακώστας, Καλαντζής, Μαστακούλης (55’ Καραγιώργος), Μπασδάνης, Μπαρμπούτας, Μοσχούδης, Παπαστεργίου.

Πηλέας – Θησέας 1-7

Σκόρερ: (43’ Η. Ματθαίου – 12’, 48’ Καραλόπουλος, 50’, 65’ Γκουγκούδης, 17’ Γιαννούλας, 25’ Ισά, 60’ Μουράτης)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι απέναντι στον Πηλέα ο Θησέας Αγριάς κερδίζοντας με το ευρύ 7-1. Το σκορ άνοιξε ο Καραλόπουλος στο 12’ με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής για να ακολουθήσει το 0-2 από τον Γιαννούλα πέντε λεπτά αργότερα με σουτ και το 0-3 στο 25’ από τον Ισά με νέο σουτ. Ο Πηλέας μείωσε σε 1-3 στο 43’, αλλά ο Καραλόπουλος βρήκε και πάλι δίχτυα με την επανέναρξη του αγώνα στο 48’, σημειώνοντας το δεύτερό του τέρμα για το 1-4. Οι πράσινοι έφτασαν στην επίτευξη ακόμη τριών γκολ με τον Γκουγκούδη να σκοράρει τόσο στο 50’ όσο και στο 65’, ενώ ένα τέρμα πέτυχε και ο Μουράτης στο 60’.

ΠΗΛΕΑΣ: Πύλος, Μακρής, Ζουλένκο, Αντζούρης, Αλβανόπουλος (63’ Ματθαίου), Βαΐτσης, Καμπέρης (59’ Δημουλάς), Μπαρμπαγεωργόπουλος, Ηλ. Ματθαίου, Μαργαρίτης (59’ Μπιφάνης), Μπραχιμάι.

ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Μπαρδόκου, Μούτος, Γαρυφάλλου, Σούδης (60’ Μιτζέλος), Καραλόπουλος (62’ Σαμαράς), Ισά, Γιαννούλας, Μουράτης, Γκουγκούδης, Κουρτέλης (60’ Δουλάς).

Μαγνησιακός – ΑΕ 2002 1-0

Σκόρερ: (47’ Κόκκας)

Εστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν επτά αγωνιστικές ο Μαγνησιακός κατάφερε να πάρει την πρώτη εντός έδρας νίκη, αφού μετά από τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, επιβλήθηκε με 1-0 της ΑΕ 2002. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 47’, όταν ο Κόκκας έδωσε την μπάλα στον Αντωνίου και εκείνος στον Αντωνόπουλο, το σουτ του οποίου βρήκε στο δοκάρι, για να επιστρέψει στον Κόκκα, που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το τελικό 1-0 με προβολή.

Μαγνησιακός: Παρκιώτης, Κρανιάς, Βασιλείου (35’ λ.τρ. Αντωνόπουλος), Κατσαμόρας, Γιαμαλής, Καραλής, Γκέρτσος, Τσιάνος, Αντωνίου (70’ λ.τρ. Μωυσίδης), Κόκκας (85’ Καρακίτσος), Προβιάς.

ΑΕ 2002: Γ. Σταθόπουλος, Σφέτσος, Λάμπρου (65’ Μπένκα), Παπαϊωάννου (50’ λ.τρ. Δήμου), Β. Σταθόπουλος, Βέργος, Δ. Στουμποβίκος, Βούλγαρης, Τζοβάρας, Πολυχρόνου, Παρίσης (70’ Κουβαράς).

Σκιάθος – Αρης Μελ. 1-1

Σκόρερ:(60’ Μυστάκου – 75’ Ταφίλης)

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Σκιάθος και Αρης οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο νησί. Το σκορ άνοιξε ο Μυστάκου με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά οι κιτρινόμαυροι απάντησαν ένα τέταρτο αργότερα με τον Ταφίλη, ο οποίος με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους νησιώτες σημειώθηκε στο 78’ όταν ο Φερετζέλης είδε την κεφαλιά του να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Μπρέκου, Γραββάνης, Καμπουρέλης, Μυστάκου, Βεργίνης(65’ Σταμέλος), Γκιαουράκης(60’ Μανωλιός), Σαρρής, Ν. Μιαρίτης (70’ Φερατζέλης).

ΑΡΗΣ: Κουρίτας, Τσίρος, Μυλωνάς, Γεωργούλας, Γκοτζόπουλος, Τσιαντής, Εσσα, Ακτσιαλής (85’ Κατσαρός), Πετρόπουλος, Ιμπρα (80’ Ασημάκης), Στραβέλας (69’ Ταφίλης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου